Cigányként újraszületni? Lehetséges, nem?
Akkor az a szellem/tudat, aki "érinthetetlenként" született újjá, mit rontott el előző életében?:D
Gondolkodásában született újra, Ő ugyan az a test maradt és vissza tud emlékezni a régi egyémniségére (ez nem reinkarnáció) pl. valaki bűnöző életmódot folyatatott évekig és belátta, hogy ez nem járható út és jó útra tért. Ő elméjében szinte újjászületett, mert a régi egyéniségét elhagyta és már nem gyakorolja tovább. Így előzőleg ő sokmindet elrontott.
Szia
Ha a budhisták véleményére vagy kiváncsi akkor miért ne lehetne. Szerintük még egy kavics vagy egy tehén is újjászülethet. De ha az igazságra vagy kiváncsi keress hiteles forrást aki ezen már átesett. Budha élt valamikor a történelemben aztán meghalt, és kész, nem jött vissza a halálból. Mi maradt utánna? Egy vallás, ami által az emberek szegények maradnak. Indiá nem lenne ilyen állapotban ha nem tisztelné jobban az állatokat bogarakat köveket az embereknél, és magánál Istennél.
Nem kell elfogadnod a véleményem, de próbára teheted, amit mondok. 2 tuti dolog van az életben: megszületsz és meghalsz. Ebben minden normális ember egyettért. Abban már nem hogy mi van utánna. A Biblia azt mondja hogy ítélet van utánna. Számot kell adnod arról mit csináltál itt a Földön, és nem számít, hogy zsidó voltál vagy görög vagy magyar vagy épp roma. Egy dolog számít bűnös vagy-e vagy sem? Minden ember úgy születik meg hogy meg van benne a képesség a bűn elkövetésére, és eddig még nem láttam embert, aki ne élt volna ezzel a lehetőségével. Viszont annak hogy ezt megteszi van következménye. A bűnért fizetség jár, ez pedig a halál. Mi a kiút? Az amit kérdeztél, az újjászületés. Tehát az ami a bűn miatt meghal benned annak újjá kell születnie. Mi ez a rész benned? Ez a rész a szíved, a személyiséget közepe, amit ha kivennének belőled már nem te lennél. Remélem érted, hogy ennél a részednél nem számít se a bőrszíned se magasságod se semmilyen külső adottságod.
Hogyan születhet egy ember újjá? Újra be kell kerülnie egy nőnek a méhébe, és meg kell születnie? Nem.
Hanem aki megalkotta az embert kezdetben is újra tudja teremteni az embernek ezt a részét ha megengedjük neki. Jézus volt az aki ott volt mikor teremtve lett az ember, és ő az egyedüli, akit miután megöltek és eltemettek 3 nap múlva kisétált a saját lábán a sírból, mert feltámadt. Olyan erőt kapott, ami nagyobb a halálnál, és ezt az erőt akarja odaadni mindenkinek, aki hajlandó hinni belőle. Amikor megkapod ezt újjászületsz, és hatalmat kapsz arra, hogy te is Isten fiává válhass, és képes legyél megváltozni. Ha eddig bűnösen éltél drogoztál, loptál. veszekedtél, káromkodtál képes legyél abbahagyni ezeket.
Na jó akkor járjak templomba? Ez egy jó kérdés. Mint minden sikeres személynek vannak irigyei ellenségei Jézusnak is voltak/vannak. Tehát sokan próbálják őt utánnozni hamisítani letagadni az embereket félrevezetni vele kapcsolatban. Ezért csak annyit tudok mondani, hogy tedd próbára én azt állítom, hogy egy élő halló beszélő cselekvő személyről van szó. Ha szólsz hozzá válaszol. Ha kérsz tőle valamit reagál rá. Szólj hozzá, és kérd meg hogy adjon élet jelet magáról ha csakugyan feltámadt és él. A Biblia a garancia rá, hogy ha te teszel felé egy lépést ő is fog. Egy utólsó fontos dolog, ne foglalkozz túlságosan az emberek véleményével. Egy ember se fog ott állni melletted amikor meg kell állnod Isten előtt, és el kell számolnod mit csináltál itt a földön. Senki még a szüleid se. Csak te leszel ott meg és Ő plussz a tetteid. Amik vagy vádolni fognak vagy felmenteni. Ha Jézust elfogadod akkor nem lesz vádlás, mert Jézus miattad halt meg és nem azért mert bűnös volt. Azért halt meg hogy helyetted hordozza el a bűneid következményét, hogy neked ne kelljen hanem újjászülethess, és új tiszta lappal kezdhess el egy örök életet.
A budhizmus csak egy örök körforgást kínál neked amiből esetleg egyszer ki lehet szállni valami nirvana nevű helyre ahol megsemmisülsz. Hát te tudod kinek hiszel. Én ebbe nem akarok hinni.
Szégyenek tartod, ha valaki roma származású? Ne szégyeld a fajod, mert az a cigány aki úgy is viselkedik. Nem az a cigány aki annak született. Emberek vagyunk mi is!!!
Én költögetek, majd leírom a versem hátha nem lesz kissebbségi komplexusod.
A cigányokkal kapcsolatban: én örülök, hogy nem vagyok az.
Nem vagyok rasszista, de miért ne örülhetnék a saját nemzetiségemnek, miért ne mondhatnám, hogy nem szívesen lennék más? Jó, hogy van saját hazám. Magyar vagyok, és van magyar ország. Nem ítélek el senkit a származása miatt, arról nem tehet. De arról igen, ahogyan él, ahogyan viselkedik.
Aki cigány származású, de teljesen normális, úgy él, ahogy a többi magyar, nem cigánykodik, azzal semmi bajom.
Együtt érzek velük, szar lehet, ha egy kalap alá veszik őket a többivel :(
De sajnos a többségük nem a szimpatikus kategória. Utálom a zenéjüket is, ha meghallom, ki tudnék szaladni a világból. Meg az öltözködésük, a viselkedésük.. Pl. kiabálnak az utcán, pedig csak fél méterre vannak egymástól. A beszédük sem tetszik, egyrészt a cigány szavak, másrészt itt születtek, nőttek fel, de törik a magyart? A férfi, mint valami pasa megy elől, az asszonya két méterrel utána, nagy szatyrokkal.. és még sorolhatnám. Sajnos ez van. Erről nem tehetek, hogy nem tetszenek bizonyos dolgaik. Arra pedig mindenkit kérnék, hogy ne használjon cigány szavakat, mert már így is sok kár érte a magyar nyelvet. Őrizzük meg tisztaságát, magyarságát! Mert az egy érték nekünk! Tehát nem 'roma', mert az cigányul van, hanem cigány, mert ez magyarul van. Nem 'csaj', hanem lány, nem 'csávó, kéró, lóvé, dzsal..' stb. Ezt minden rossz szándék nélkül, de tényleg, a magyar nyelv talán a legfertőzöttebb a világon a cigány szavakkal. Sajnos sok külföldi is azt hiszi, hogy a cigány az tulajdonképpen magyar, és hogy Magyarországon cigányok élnek! Maradjunk magyarok, maradjon ez a mi országunk, a mi hazánk! És nekem senki ne mondja, hogy ezzel bármi rosszat mondanék, vagy akarnék! Ez itt Magyarország és én magyar vagyok!
Nem lehetséges, mert nem fogsz újraszületni. Ahogyan nem fogsz sem menyországba, sem pokolra jutni.
Meghalsz, elmúlsz ahogyan egy növény vagy állat.
"Újraszülethetsz" majd a természetben. Ami marad belőled azt majd a természet, a Föld hasznosítja.
A vallások kitalációk, hogy választ keressenek a 'Miért élunk? Mi célja az életünknek?" kérdésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!