Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az élet/sors miért tesz...

Az élet/sors miért tesz ekkora különbséget emberek közt?

Figyelt kérdés

Akkora különbség tud lenni két ember között, hogy az már túlzás. Pl. egy szegény, éhező ember és akinek az ujját sem kell mozdítania és meg van mindene. Ez karma lenne? Akinek rossz élete van az valami bűnt követhetett el előző életében, vagy rossz ember volt, vagy csak annak az ellenkezőjét kapjuk, ami előző életünkben voltunk, szóval aki most szegény előző életében jó módú/gazdag ember lehetett?

A reinkarnáció csak egy elmélet, nincs bizonyíték arra, hogy létezne. Tegyük fel csak egy életünk van akkor, ha pl. valaki betegen születik, mondjuk vakon, akkor cseszheti az egészet, míg a másik embernek semmi gondja nincs? Persze a vaknak is lehet jó élete, nem azt mondom, de azért mégis.. a szeme világát elvesztette. De ez csak egy példa, bármi más betegség is lehetne. Ők nem a nulláról kezdik, mint a többség, hanem már eleve minuszból.

Hogy van ez? Ha a szerencsén múlik akkor, aki nem volt szerencsés annak betegen kell leélni ezt az egy életét, ha csak egy van? Míg más vígan, egészségesen, boldogan élhet? Szerintem ez nem múlhat csak a szerencsén..

És lehet mi vagyunk a saját sorsunk kovácsa, de van ami nem rajtunk múlik (betegség pl).

Mit gondoltok erről?

2022. febr. 12. 23:04
1 2 3 4
 31/31 SZücsöm ***** válasza:

A szomjazó embernek a víz a megváltás. A fuldoklónak a szárazság.

Tehát ilyen értelemben a "mennyország" relatív. Itt gyk-n is vannak akik azt szokták irkálni reinkarnációs kérdésekhez hogy remélik nincs semmi a halál után. Nekik JELENLEG ez az elképzelésük a megváltásról.

Betegségnek nem nevezném a "melegséget" mert se nem rontja az életminőséget, se nem rövidíti az élettartalmat. Én szerintem a homoszexualitás ilyen téren még annyira nem érdekes. Lényegében csak egy preferenciára utal a megnevezés. Az átlagtól eltér, de ettől függetlenül még mindig csak 1 preferencia.

A transzszexizmus már érdekesebb jelenség. De mivel a fizikai testnek vannak nemi jellegei és ezeknél beállhatnak "elváltozások", és a psziché is "megbetegíthető" ezért bőven lehet találni fizikai valóságból eredeztethető okokat a jelenségre.

+ ha egy léleknek valóban lenne tudata akkor lehetnének preferenciái.

Bár ezt se tudom hogy működhetne, mert a jelenlegi preferenciáid is az agyadtól függnek. Pl: van aki utálja a sajtot, és van aki imádja (és minden más e között).

Viszont ez csakis attól függ hogy az agyad, ízlelőbimbóid "milyen ízt éreztetnek veled". És ez teljességgel fizikai tényező.

Bizonyos hormonok termelődése nélkül állítólag a "szexus" is képes megszűnni.

Tehát ha léteznének ilyen preferenciák a halál után, akkor nem tudom miből keletkeznének.

2022. febr. 15. 23:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!