Akinek rossz karma miatt nincs jó és boldog élete, az még lehet ebben az életben boldog?
A vonzás törvénye, ahogy manapság leírják, nem meglepő, hogy nem tiszta. Azt elég alaposan megbabrálták, hogy eladhatóbb legyen.
Abban biztos lehetsz, ha a családi helyzeted rossz, hogy sok rossz karmát hoztál magaddal, és amit gyerekként átélsz, befolyásolja a felnőttkori döntéseidet, cselekedeteidet. Ha ezekre odafigyelsz, igyekszel elhagyni a rossz mintákat, amiket gyerekként tanultál, javulni fog a helyzet. Nagyon nem egyszerű, nem is megy egyik napról a másikra, de nem lehetetlen.
Sok ember szerintem keveri a sors fogalmát a karmával.
Én úgy értelmezem a karmát, hogy az én saját döntéseim visszahatása magamra.
Például nekem is volt egy elég rossz alapom, ahonnan gyerekként indultam. Egyrészt ezt az alapot hozhattam előző életből. Például, hogy anyukám erősen alkoholista volt. Arra gondolok, hogy egy előző életemben én lehettem ilyen. És ezt kapom vissza, hogy megtanuljam, milyen végignézni, ahogy egy szerettem műveli ezt magával. Vagy egyszerűen feladatként, hogy én el tudom-e kerülni ezt a sorsot, mert egyébként anyukám anyukája, és egész családja is ivott (eddig jól állok :)) Hogy én képes vagyok-e a nehezebb utat választani, és máshogy megoldani a problémáimat.
Tehát 11-esnek üzenem, hogy neked most ez a feladatod, hogy a mentálisan beteg apukád, stb helyzetből hozd ki a lehető legjobbat. Kaptál egy alapot, ami olyan, amilyen, és a következő életed, vagy életed hátralévő része aszerint alakul, ahogyan most lereagálod az történéseket. Ha ilyen negatívan állsz hozzá, hogy "deszarneked", akkor az sok jót nem fog hozni. Ha mentegeted magad, hogy azért nem vagy képes dolgokra, mert "sérült" vagy, hát az sem.
A karmának elvileg pont az a lényege, hogy a visszahatásokkal folyamatosan egy jobb élet felé tereljen. Ha rosszat csinálsz, rosszat kapsz, ha jót, akkor jót. Egyfajta jutalmazásrendszerként.
Gondolkodj azon, hogy te mit tehetnél a saját magadért?
Szorongsz. Kezelteted magad? Bántottak. Te bántasz másokat? Akár akaratlanul is? Segítesz másokon, akiket bántottak? Apukád beteg, hozzá hogy viszonyulsz? Elfogadással? Szeretettel? Segíted őt? És így tovább. Mindig van valami, amit megtehetsz, ami pozitív hatással van, vagy rád, vagy másra, de pozitívan fog visszahatni rád.
Bocs, hogy hosszú lett, de röviden nehéz ezt leírni.
Most ha rossz karmad van, nem az a sorsod? En meg így értelmezem.
Igen, sztem is a saját döntéseid vonzata, de számomra ez nem racionális. Ha pl. bűnt követsz el es ezért börtönbe zárnak, az nem karma, hanem logikus kimenetel. Ha en teszek valami rosszat mások ellen es ezért cserébe a karma megbüntet azzal, hogy elveszitem a munkám, az mar számomra ezoteria kategória. Csakhogy szemleltessem a gondolatmenetemet. Plusz azért valljuk be, hogy nagyon sok nagyon gané ember éli világot es gazdag lesz, sok ember meg nem tesz semmi rosszat es mégis történnek vele a rossz dolgok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!