Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Akinek rossz karma miatt...

Akinek rossz karma miatt nincs jó és boldog élete, az még lehet ebben az életben boldog?

Figyelt kérdés
Tegyük fel szerintem nekem rossz Karnàm van, akkor én már egész életemben szívni fogok vagy megfordulhat még a sorsom? Szerinted? Nyilván aki hisz ebben az írjon.

2022. jan. 11. 20:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Ezt a kérdést akar en is írhattam volna, de most nem vagyok előrébb a karma fogalmával kapcsolatban a válaszok alapján. Mar hogy lenne az en dontesem a saját karmám? Az, hogy mentálisan beteg az apám, kaptam gyerekkori bántásokat, a munkában olyan lehetetlenül rosszul alakultak a dolgaim, amire nincs is magyarázat, azok nem az en donteseim voltak. Ezért nem tudok soha hinni ebben
2022. jan. 13. 10:40
 12/21 Grimfox ***** válasza:
100%
Amit gyerekkorban átélsz, az főleg előző életből származó dolog, abban nincs sok beleszólásod(a karma feltételezi a reinkarnációt). Amint képes vagy önálló döntést hozni, 10-12 éves korodtól, akkor kezdődik valójában az életed azon része, amit súlyosan befolyásolnak a döntéseid. A munkában alakuló dolgaid, cselekedetek, és döntések alapján történnek. Nem feltétlen látod, mikor, és hol hozol rossz döntést, vagy teszel valamit, amit nem kéne. Főleg ha nem tudod, mire kell figyelni.
2022. jan. 13. 10:50
 13/21 anonim ***** válasza:
Tehát mivel kaptam súlyos gyerekkori bantasokat, még tanároktól is, ami aztán plane szorongó felnőtté tesz, így eleve biztos lehetek benne, hogy rossz a karmám(bar ez az életem alapján nyilvánvaló). Aki tudja magáról, hogy rossz befolyás alatt van, az hogy legyen egy kicsit is pozitív, ami meg ugye kellene a “vonzás törvényéhez”, bar nekem az sem tiszta
2022. jan. 13. 11:02
 14/21 Grimfox ***** válasza:
100%

A vonzás törvénye, ahogy manapság leírják, nem meglepő, hogy nem tiszta. Azt elég alaposan megbabrálták, hogy eladhatóbb legyen.

Abban biztos lehetsz, ha a családi helyzeted rossz, hogy sok rossz karmát hoztál magaddal, és amit gyerekként átélsz, befolyásolja a felnőttkori döntéseidet, cselekedeteidet. Ha ezekre odafigyelsz, igyekszel elhagyni a rossz mintákat, amiket gyerekként tanultál, javulni fog a helyzet. Nagyon nem egyszerű, nem is megy egyik napról a másikra, de nem lehetetlen.

2022. jan. 13. 11:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az valóban rossz, plane a mentális beteg apa miatt, sőt az anyám apja is mentális beteg alkoholista volt... De akkor ezek szerint kaphat egy ember rossz karmát is es jo karmat is egyszerre, Mert van olyan dolog, amiből viszont sokkal jobbat kaptam, mint az átlag, amit persze a mentális gondok miatt nem tudok teljesen kihasználni... nagyon bonyolult dolog ez. Ezért is nehéz hinnem a karmaban, valamiből nagyon rosszat kaptam, valamiből nagyon jót
2022. jan. 13. 12:05
 16/21 Grimfox ***** válasza:
100%
Gondolj bele abba, hogy valamilyen fokon minden emberrel karmikus kapcsolatban vagy, aki most él a földön. A legszorosabb, legösszetettebb kapcsolatok a hozzád közeli emberekkel vannak. És ez nem lehet kizárólag rossz. Egyik emberrel jó, másikkal semleges, harmadikkal borzalmas. Nem lehettél az összes előző életedben rossz ember, aki csak rossz karmát halmozott fel, és nem csak rossz dolgokat tettél, rossz döntéseket hoztál ebben az életedben sem. Amikor egy ilyen gondolat felmerül benned, akkor a legjobb nem a múltat feszegetni(főleg nem előző életeket, van aki ott keresgélne), hanem arra törekedni, hogy mostantól a jövőben a lehető legjobb döntéseket hozd, és ezek alapján cselekedj.
2022. jan. 13. 12:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember szerintem keveri a sors fogalmát a karmával.

Én úgy értelmezem a karmát, hogy az én saját döntéseim visszahatása magamra.

Például nekem is volt egy elég rossz alapom, ahonnan gyerekként indultam. Egyrészt ezt az alapot hozhattam előző életből. Például, hogy anyukám erősen alkoholista volt. Arra gondolok, hogy egy előző életemben én lehettem ilyen. És ezt kapom vissza, hogy megtanuljam, milyen végignézni, ahogy egy szerettem műveli ezt magával. Vagy egyszerűen feladatként, hogy én el tudom-e kerülni ezt a sorsot, mert egyébként anyukám anyukája, és egész családja is ivott (eddig jól állok :)) Hogy én képes vagyok-e a nehezebb utat választani, és máshogy megoldani a problémáimat.

Tehát 11-esnek üzenem, hogy neked most ez a feladatod, hogy a mentálisan beteg apukád, stb helyzetből hozd ki a lehető legjobbat. Kaptál egy alapot, ami olyan, amilyen, és a következő életed, vagy életed hátralévő része aszerint alakul, ahogyan most lereagálod az történéseket. Ha ilyen negatívan állsz hozzá, hogy "deszarneked", akkor az sok jót nem fog hozni. Ha mentegeted magad, hogy azért nem vagy képes dolgokra, mert "sérült" vagy, hát az sem.

A karmának elvileg pont az a lényege, hogy a visszahatásokkal folyamatosan egy jobb élet felé tereljen. Ha rosszat csinálsz, rosszat kapsz, ha jót, akkor jót. Egyfajta jutalmazásrendszerként.

Gondolkodj azon, hogy te mit tehetnél a saját magadért?

Szorongsz. Kezelteted magad? Bántottak. Te bántasz másokat? Akár akaratlanul is? Segítesz másokon, akiket bántottak? Apukád beteg, hozzá hogy viszonyulsz? Elfogadással? Szeretettel? Segíted őt? És így tovább. Mindig van valami, amit megtehetsz, ami pozitív hatással van, vagy rád, vagy másra, de pozitívan fog visszahatni rád.

Bocs, hogy hosszú lett, de röviden nehéz ezt leírni.

2022. jan. 13. 18:20
 18/21 anonim ***** válasza:

Most ha rossz karmad van, nem az a sorsod? En meg így értelmezem.

Igen, sztem is a saját döntéseid vonzata, de számomra ez nem racionális. Ha pl. bűnt követsz el es ezért börtönbe zárnak, az nem karma, hanem logikus kimenetel. Ha en teszek valami rosszat mások ellen es ezért cserébe a karma megbüntet azzal, hogy elveszitem a munkám, az mar számomra ezoteria kategória. Csakhogy szemleltessem a gondolatmenetemet. Plusz azért valljuk be, hogy nagyon sok nagyon gané ember éli világot es gazdag lesz, sok ember meg nem tesz semmi rosszat es mégis történnek vele a rossz dolgok...

2022. jan. 16. 17:51
 19/21 Grimfox ***** válasza:
100%
A sors nem megmásítható. A karma igen. Emellett a karma is logikus kimenetel. Egy adott cselekedet következménye mindig logikus, és utal az okra, ami kiváltotta. Mivel nagy a lépték, amiben figyelni kell, ezért nehéz csak visszakövetni, de nem lehetetlen.
2022. jan. 16. 19:21
 20/21 anonim ***** válasza:
BEST OF karmakérdés.
2022. jan. 16. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!