A léleknek vannak tulajdonságai?
Vagy azokat csak testen keresztül éri el?
Ha a lélek alapból semleges, akkor az egymás utáni életekben csak olyan tulajdonságokat vehet fel amiért testben valaha megdolgozott, vagy random akármilyet?
#9 kíváncsiságból, miképp viselkedik fogalmaz egy megvilágosodott, egy felébredt ember?
Én annyit tudok, hogy én nem vagyok S nem leszek. S nem a hosszú út miatt, hanem mert ideának tartom, elvárásnak. Akinek én nem akarok megfelelni.
Legalábbis a jelen ismereteim alapján a megvilágosodottság és a felébredettség, egy hamis idea. Egy vágy, egy elv és egy hamis én kép az eredmény, mikor valaki azt mondja hogy ő kész…
S jön az élet és az mondja " Hát tesó b+ nem." Durr egy pofon.
Nem követek mintákat, Jézust, Buddhát, példának jók, hasznos tanácsokat adnak. De én én vagyok S a magam útját kell bejárnom S nem másét.
Hosszú évekig, mások boldogságát kerestem, de másoknak nem lehet megfelelni úgyhogy leszrom ki mit gondol. Én a saját boldogságom helyeztem előtérbe.
Egy élet a fontos sem az előző sem az eljövő, nem a túlvilágért kell élni, hanem azért ami van. Itt kell boldogulni S boldognak lenni. Sehol máshol. Most.
Ezért k.va jó az egyszer élünk gondolat. Éljünk egyszer jól, mint 1000 keresve azt ami nincs, hajtva azt amit nem lehet. Szorongatni a mulandót, S feledve a jót.
Rágódni a múlton, félni a jövőt.
A reinkarnációban csak azért remélem hogy van. Mert szeretek élni, itt lenni. Színes, változatos, élménydús.
Csak a mihez képest, nem keresek, jól. Destruktív környezetben vagyok, hátszél nélkül. Visszafognak és nehezen tudok kitörni. Világ életemben kiközösítettek furának tartottak. Gyerekkori Asztmás (szr tüdő) és az utóbbi 2 és alatt kialakult alvászavar... Jey👍
Két lehetőség közül választhatunk. 1. sírok rajta és sajnáltatom magam, hogy hí de azt nekem is…(vannak még kismillióan akik ezek miatt depizgetnek) vagy elengedem a gcibe. Ez van ezzel kell kezdeni valamit, ebből kell megtalálni a jót. És valahol élvezem, ezt a szrt. Mert mind ezek mellett még mosolyogva lépek a világba.
Amíg a szív dobog, amíg van holnap addig minden baj minden gond mulandó, megoldható, javítható, orvosolható. Akkor mégis mi a fszom bajom legyen?
Most visszakanyarodva mi az amit te felébredettnek, megvilágosodottnak tartasz?
Nem káromkodik, nem rendelkezik önbizalommal, önképpel/egoval/nem ítéli meg magát S másokat?
Vegán?
#3 "Ha abból indulok ki, hogy az állatiasság önzőség, akkor a léleknek vannak tulajdonságai és ha az állatiasságot félretesszük, akkor megjelenik az,
- együttérzés,
- önzetlenség
- szeretés
- jót akarás
- segítő szándék
- odafigyelés - stb."
Nem tudom te milyen állatokat ismersz, de amikkel én találkoztam azok mind rendelkeztek ezekkel. Csak a kör sokszor leszűkült a családra. A falakra a csodára.
Úgyhogy nem értem neked ezek miért nem ösztönösek?
Jó Igen az ember pöppet kilépett a természetes életből, emiatt lehet úgy látja hogy ehhez már értelem is kell, de sajnos nem. Ezekhez a tulajdonságokhoz, az sem kell csak szív.
És megint ott vagyunk, hogy az ember mégis mivel több az állatnál?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
(És kellemes ünnepeket! :) )
Igazán nincs mit.
Kellemes ünnepeket!
Nagyon szívesen.
Kellemes ünnepeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!