Miért hittek az emberek a karmában?
Mert ugye ha jobban megnézzük egy szhar, csaló, gátlástalan embert kevesebb csapás ér az életben úgy általában, nagyobb bőségnek, jobb egészségnek, hosszabb életnek örvendenek mint a jó emberek akiket jóval több csapás ér az életben.
Mi alapján találták ki a karmát?
Azok az emberek, akikről írsz, nagyban cselekszenek. Akik kicsiben teszik, azokat viszonylag hamar(évtizedek) eléri a tetteik következménye. Aki nagyban csinálja a gátlástalan üzelmeket, és nyerészkedik, pénzen meg tudja vásárolni a jó orvosi ellátást, és kedvező körülményeket. Nem egészségesebb, csak jobb ellátáshoz jut. Őket emiatt lassabban éri el a tetteik következménye. Minél nagyobb a tett, és minél több emberre, és más élőlényre hatsz vele, annál lassabban tud visszatérni a következmény. Mire körbeér, lehet, hogy eltelik az élet, meghal az illető. Éppen ez az oka, hogy a karma tan alaptétele a reinkarnáció is.
Egyébként nem múlt idő, legalább másfél-kétmilliárd ember most is hisz a karmában. A hinduk, és buddhisták összesen vannak legalább másfél milliárdan, de inkább többen. Csak a hinduk egymilliárdan.
9
Számomra nem fontos, hogy globális szinten egyetértés legyen valamivel kapcsolatban, ami számomra tény. Úgyhogy neked maradjon hit, nekem megmarad tény :)
A 'karmát', vagy a 'Karmát' vitatod?
A 'karma' ősidők óta fennálló természeti törvény, más néven 'oksági' törvény, ami azt mondja ki, hogy bármi tettnek (az is ide tartozik, ha meg kéne tenned valamit, de nem teszed) következménye van. Azaz minden ok okozatot von maga után.
Tehát bármi történésnek az őt előidéző okának kell lennie. (Következik ebből, hogy a "véletlen" a bolondok jelszava.)
A 'Karma' egy világnézeti rendszer összetevője, mi nem más, mint az előbb említett oksági törvény, de az ok az előző életeidben tetteid egyike, aminek okozatát ebben az életedben "élvezed".
A 'karma' tehát mindenki számára létező, elkerülhetetlen törvény, míg a 'Karma' csak annak létező, aki hisz a reinkarnációban, azaz a test halála utáni újjászületésben.
.
"egy szhar, csaló, gátlástalan embert kevesebb csapás ér az életben"
Ha így beszélsz, akkor nem ezek közé tartozol, viszont akkor azt sem tudhatod, számukra mi a "csapás".
12 Az tök jó legyen úgy. De a "neked tény az neked tény" és nem TÉNY. Az átlag embert pedig nem a "te tényed" érdekli hanem az hogy globálisan mit lehet bizonyítani (tehát a TÉNY). Így globálisan/tudományosan pedig marad még hitnek a karma.
Amúgy mitől tény neked? Emlékszel 1 előző életedre? Mert ilyen esetben érthető lenne hogy miért vagy az álláspontodon.
:D Miért rúgozol ennyire ezen? Nem írtam sehol, hogy globálisan elfogadott tény, hanem hogy számomra ez nem hit, hanem tény. Engem nem érdekel, hogy számodra nem az, az se ha a legtöbb ember számára sem az. Elfogadom mert tudom, hogy különbőző hatások érnek minket, így mindenki számára más lesz tény.
És sajnos az sem érdekel, hogy számodra érthető e vagy sem az álláspontom.
Az alap hsz-em arra az állításra íródott hogy univerzális törvénynek titulálta valaki a karmát (ami persze nincs kizárva én csak azt állítom hogy nem biztos). Azt soha se írtam hogy a te tapasztalatod (ha van) hamis lenne.
Nem is kell hogy érdekeljen. Azt viszont sajnálom hogy még mindig nem voltál hajlandó megírni az okát a magabiztosságodnak. Mert én főleg ezotéria témában kíváncsi természetű vagyok főleg (számomra) ennyire merész kijelentéseknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!