Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért hittek az emberek a...

Miért hittek az emberek a karmában?

Figyelt kérdés

Mert ugye ha jobban megnézzük egy szhar, csaló, gátlástalan embert kevesebb csapás ér az életben úgy általában, nagyobb bőségnek, jobb egészségnek, hosszabb életnek örvendenek mint a jó emberek akiket jóval több csapás ér az életben.

Mi alapján találták ki a karmát?

2021. szept. 11. 07:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Ezek szerint szhar társaságban mozogsz, mert amiket leírtál nem általánosak. A karma határozottan működik, csak idő kérdése mikor nyal vissza a fagyi. Ez nem hit, hanem egy univerzális törvény.
2021. szept. 11. 08:35
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Akik a karmában hisznek, azok a reinkarnációban is. Tehát hogy az emberek esetlegesen a következő inkarnációjuk, leszületésük során kapják meg a "jussukat".
2021. szept. 11. 10:02
 3/18 SZücsöm ***** válasza:
12%

1 es de ez bizony hit. Azért lesz valami hit kategória mert az állítás igaza nincs bizonyítva esetleg nem is lehet bizonyítani.

Na már most a karmánál pont ez a helyzet. Hisz a kérdező által leírt jelenség teljesen 1értelműen létező. Csak az nem látja ezt aki vak vagy aki nem akarja látni. És ezt szokták azzal magyarázni hogy: Majd a következő életében éri csak utol a karma , vagy hogy az előző életének karmája miatt van ilyen jó élete most.

Csak sajnos ezek rettentően kényelmes válaszok hisz senki az égvilágon nem képes se bizonyítani se cáfolni ezeket az állításokat.

Tehát lényegtelen hogy a karma létező jelenség e és az is hogy milyen formában létezik ha létezik. Ez akkor is csak HIT!

2021. szept. 11. 10:28
 4/18 anonim ***** válasza:
82%
Lehet bizonyítani az állításokat, csak ahhoz nyitottnak kell lenni, hogy honnan is érkezik a bizonyíték :) Én az egyessel értek egyet:)
2021. szept. 11. 10:40
 5/18 SZücsöm ***** válasza:
21%
4 Mit jelent az hogy nyitottnak kell lenni? Kérlek bizonyíts már egy ilyen állítást nekem. Mert én rettentően nyitott vagyok arra hogy valaki bizonyítsa ennek az állításnak az igazát. :)
2021. szept. 11. 10:48
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom neked bizonyítani. Ha azt mondom földönkívülő lények tudják, hinnél nekem, vagy hülyének néznél?
2021. szept. 11. 10:51
 7/18 SZücsöm ***** válasza:
21%

Annyit írnék hogy az előző magabiztos hszed hibás, hisz azt állítottad hogy csak nyitottság kell a bizonyításhoz. De mint látod ez nem olyan könnyű. + Attól meg még hogy én vagy más hinne a te írásodnak attól még nem lenne bizonyíték és a másik fél is csak hinne a szavadban és nem tudással rendelkezne. ;)

Továbbá ha azt állítod hogy földönkívüliektől tudod a tutit akkor is ha elvonatkoztatok attól hogy ez mennyire tűnik valószerűnek te is csak hinnél olyanok szavában akikről lényegében semmit nem tudsz. Tehát megint csak HIT!

2021. szept. 11. 11:01
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Rendben, de azért mert neked csak hit, másnak még lehet tény.
2021. szept. 11. 11:33
 9/18 SZücsöm ***** válasza:
0%

Globális szempontból teljesen lényegtelen a szubjektív vélemény/érzékelés.

Főleg úgy ha az is csak a hit-ig elegendő érzékeléssel/információval jár.

Attól mert egyének személyes tapasztalás okából kifolyólag tudni vélnek valamit attól még nem lesz tény az adott észlelt "jelenség" létezése.

Maga az észlelés lehet hallucináció vagy ha igaz is (nem hallucináció) az észlelés a belőle levont konklúzió lehet teljesen hibás.

Ha pedig az érzékelés valamilyen entitással való kommunikációról szól és ne adj isten az se hallucináció lenne, még mindig fenn áll az a tény hogy rohadtul nem tudod kivel diskurálsz szóval simán megtörténhet hogy minden átadott "információ" csak hazugság.

Tehát megint csak visszatérünk oda hogy HIT!!!

2021. szept. 11. 12:20
 10/18 A kérdező kommentje:

3

Én nagyon szeretném ha a karma létező dolog lenne, és létezne univerzális igazságosság meg hasonlók, de sajnos úgy tűnik hogy a számomra oly unszimpatikus evolúció, természetes szelekció, erősebb kutya bhaszik, dzsungel törvénye elméletek ragadják meg a valóságot a legjobban. És ennélfogva a lélek, a lelkiismeretünk, és hasonló “spirituális” részeink kevésbé fontosak, háttérbe szorulnak az erőtörvényeknek. És akik sikeresek az életben lehet erre rájöttek és egyszerűen elengedték ezt a spirituális dolgot.

Megjegyzem nem tudom mi ez a “spirituális” oldalunk, mert egyértelműen létező, de hogy nem tűnik nagyon fontosnak (a Földi élet viszonylatában) az biztos.

És hangsúlyoznám, és pont, hogy ezen nemes belső értékek mellett foglalnék állást mindig is, csak azt látom egyáltalán nem kifizetődő.

2021. szept. 11. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!