Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Logikusnak tünő elmélet a...

Logikusnak tünő elmélet a halál után, mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Alapvetően az elméletnek 2 fő momentuma van, Az egyik a halál közeli élmémények beszámolója, a másik hogy a legújabb kutatások szerint az agy akkor is mutat aktivitást amikor már percekkel később beállt a klinikai halál.Az első alap elgondolásom hogy az elme és a lélek egy és ugyanaz.Szerintem ezek a halál közeli esetek is egyértelműen köthetök a még müködő agy (elme) melléktermékeinek. Érdekes beszámolók vannak a testen kivüli érzésről majd a legtőbb beszámoló alagútat említ fénnyel a végén. Tudni kell hogy a klinikai halál utáni agyi aktivitás végén még egy utolsó erőteljes "kisülés" érzékelhető majd a csend, ez a kutatások alapján akkor jön létre amikor a neuronok az utolsó energiát is elhasználják. Mi van akkor, ha ez az utolsó agyi aktivitás akkor következik be amikor azon a bizonyos alagúton átérünk? Mivan ha az a kijárat valójában egy kórház akár ahol újra megszületünk? Persze az kérdéses hogy miként, újra emberként, esetleg más a tudat csírájával rendelkező teremtménnyé? Érdekesség képpen kúlturától, vallástól függetlenül visszatérő motívum az "alagút"

2021. aug. 12. 10:13
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Továbbra is azt állítom, amit eddig, tehát vállalom, hogy az egyik oldalon állok. Ha így jobban tetszik a megfogalmazás, bizonyos dolgok alapján erősen valószínűnek tartom az egyik lehetőséget, és aki nem semleges, az a maga véleményét tartja igaznak.

Ha te valóban semleges vagy, akkor elfogadom, elhiszem, de ebben a témában felesleges megpróbálnod a mérleget elbillenteni, mert nincs értelme.

2021. aug. 21. 02:46
 42/46 anonim ***** válasza:
59%

A semlegesek nem elbillenteni akarják a mérleget, hanem valamelyik szélső helyzetből inkább a közép felé vinni.

Persze ilyenkor aki a szélső helyzetben van, az általában üvöltve húzza ismét a szélére.

2021. aug. 21. 13:40
 43/46 anonim ***** válasza:
#43 Én is azt értettem elbillentés alatt, hogy közép felé vinni. Viszont azért írtam, hogy ennek nincs értelme, mert egymást úgysem lehet meggyőzni. Emiatt ilyen témákban nincsen értelme a vitának.
2021. aug. 22. 10:39
 44/46 anonim ***** válasza:

Egy szélsőségesnek általában érdemes (lenne) elgondolkodnia azon, hogy hátha mégsincs igaza.

Ehhez érdemes megnézni az ellenoldal érveit. Nem kell elfogadni, csak megnézni, és gondolkodni rajta.

TÉNYLEG gondolkodni, nem csak kapásból elutasítani.

2021. aug. 22. 13:51
 45/46 anonim ***** válasza:
Én nagyon sok éven keresztül gondolkoztam ezen, úgy értem, hogy az ellenoldal érvein. Szó sincs arról, hogy kapásból elutasítottam volna. Viszont nem találtam, és most sem találom meggyőzőnek.
2021. aug. 23. 02:30
 46/46 anonim ***** válasza:

Mi a véleményed az energiamegmaradásról?

Az például tiltja az ilyesmit.

2021. aug. 23. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!