Logikusnak tünő elmélet a halál után, mit gondoltok róla?
30 Ha körbenézel régebbi ilyen kérdéseknél (vagy ha esetleg értelmezed az itteni írásaimat is) akkor rá fogsz jönni (jobb esetben) hogy "ja ez tényleg semleges". Az esetek felében azokat kérdőjelezem meg akik biztosra mennek az újjászületés lélek létében a másik 50%-ban pedig azokat "kérem számon" akik azt állítják hogy biztosan nincs újjászületés.
Ha normálisan elolvasod a hsz-eimet rá fogsz jönni hogy én 1iket sem állítottam. Csak annyit hogy egy sima érzékelés nem bizonyít semmit.
Ha valaki + információval tér vissza az érzékelésből az már jelent valamit mert 1 hallucináció nincs összhangban a valósággal. Csak ugye bár ezen állítások valódiságáról meg nem tudunk meggyőződni.
Tehát ha úgy érzed hogy nem lennék semleges az csak azért van mert te már a mérleg egyik szélén vagy és a te nézőpontodból balra vagy jobbra állok. De nem azért mert a mérleg másik felén hanem pont hogy a közepén helyezkedek el.
Hát, lehetséges, hogy más témában középen vagy, de ebben továbbra is úgy látom, hogy nem, mert gondolj bele, aki középen áll, az nem próbál minden egyes ezzel kapcsolatos állítást elutasítani, tagadni, hanem mint említettem, fenntartja annak a lehetőségét, hogy esetleg igazak ezek a dolgok.
Te pedig meglátásom szerint annyira erőlködsz a másik irány felé, mintha ki akarnád zárni annak a lehetőségét, hogy mégis igazak ezek a dolgok. Tehát semleges nézőpont esetén nem kéne húzni egyik irányba sem.
Látom sikerült 100% osan figyelmen kívül hagynod az írásomat/érveimet.
Nem aki középen áll az mind 2 oldal szélsőséges állításait megfogja próbálni cáfolni/megkérdőjelezni. Itt jelenleg a "biztos hogy nincs reinkarnáció" álláspont nem nagyon képviselte magát tehát ellenük nem kellett érvelnem.
Továbbá még mindig szövegértési problémáid lehetnek ha elutasítást,tagadást véltél felfedezni az írásaimban.
"hanem mint említettem, fenntartja annak a lehetőségét, hogy esetleg igazak ezek a dolgok."
Igen és pont ezt csinálom én. Nem vetem el a lehetőségét !DE! nem is állítom azt egy jelenségre hogy bizonyítja a téma tárgyát ha arra a jelenségre még létezhet más magyarázat is.
Ezt az fogja tenni aki már a mérleg egyik oldalán áll. Hisz ő (te) húz egy bizonyos irányba. Én meg azt mondom hogy nem nem azt jelenti az adott jelenség hogy létezik a lélek mert bőven van rá más magyarázat,esetleg a dezinformáció eshetősége nem kizárható.Viszont az hogy van más magyarázat nem is zárja ki a lélek létezésének a lehetőségét.
Na ez a neutrális álláspont!
Továbbá a meglátásoddal van baj. Írok egy példát. Jelenleg úgy csinálsz mint egy fúl fideszes/vagy dk-s szavazó aki egy neutrális közéleti személyt (pl Puzsért) épp aszerint fikáz hogy melyik számára az ellenséges párt. Na már most akit mind 2 oldal fikáz mert szerinte a másik oldal szimpatizánsa az bizony neutrális. Engem meg mind 2 véglet fikázni szokott. Az már más kérdés hogy jelenleg ennél a kérdésnél csak az 1ik véglet aktív.
"én meg pont úgy látom"
Nem veszed észre, hogy ugyanazt írjátok?
Ha valahol csak szélsőségesek vannak, a neutrális álláspont akkor sem az övék.
A neutrális az, amit SZücsöm írt: amelyik nem veti el egyik lehetőséget SEM.
Te elveted az egyiket, 100%-ra, minden alap nélkül - és azt várod, hogy ez legyen a neutrális.
Hát nem lesz az.
34. Most nem fogom visszaolvasni a hsz-eket de emlékeim szerint nem nagyon jött azzal senki hogy a lélek nem létezik csak azzal hogy az általad leírt jelenségek nem bizonyítják a túlvilági létet.
És mint ahogy 35 írta az hogy nem értenek veled 1et nem azt jelenti hogy a "mérleg másik felén állnak csak annyit jelent hogy nem a te mérlegedben állnak".
#35 Én a magam nézetére nem írtam, hogy semleges!
Viszont erősen hiányolom azokat a véleményeket, amelyek azt írják, hogy "Lehetséges, hogy ezek az élmények valóságosak, és bebizonyítják a túlvilág létezését. Nem lehet tudni, de elképzelhető, tehát kizárni sem lehet." Na, ez lenne a semleges nézőpont.
Arra nem gondoltok, hogy mi van akkor, ha ez így van? Hát lássuk be, ti is kb. olyan erővel igyekeztek ráerőltetni erre az egészre, hogy csak hallucináció, mint azok, akik hisznek benne.
37 *sóhajtás* Pont ezt írjuk. Csak te mint ahogy írtad nem ezt teszed hanem kibillented a mérleget. A középpontból(neutrális álláspontból) mi ezt általában nem igen szeretjük addig amíg nincs rá vagy bizonyíték vagy egy rettentően erős/hitelesnek tűnő érv stb.
És bizony ha el kezd egy oldalra billenni a mérleg akkor aki a középponton van azért fog érvelni hogy a mérleg maradjon egyensúlyban.
"Arra nem gondoltok, hogy mi van akkor, ha ez így van? "
Ha azokból amit eddig (és ahányszor) írtunk erre a következtetésre sikerült jutnod ismételten akkor 2 lehetőség van.
1. Játszod a h*lyét (remélem).
2. Nem csak játszod.
Jó lenne a személyeskedést, sértegetést mellőzni!
Miért, szerinted mi a bizonyíték arra, amiket te írsz? Hát elárulom, hogy semmi! Tehát bármi lehetséges, ezt olyan nehéz megérteni? Te talán tudod, hogy mi a valóság? Dehogyis tudod, sőt szerintem ahogyan írtam, ebben a témában nem vagy semleges, nekem továbbra is ez jön le az általad leírtakból. Nincs ezzel baj, csak éppen vállalni kéne azt, hogy ebben a kérdésben te a másik oldalon állsz.
39. Megértem az okát hogy megsértődsz tisztában voltam vele hogy meg fogsz.
Csak 1 a probléma. Ez nem személyeskedés/sértegetés. A személyeskedés öncélú, csak azért történik hogy a vitapartnerünk személyét támadjuk az érvei helyett.
Én nem ezt tettem csak felvázoltam 2 lehetőséget amiket esélyesnek tartok és ez a mostani utolsó válaszod tisztázta bennem hogy melyik az igaz.
Nem az ujjamból szoptam ki a konklúziómat és nem is azért hogy sértegesselek. Szimplán arra jelenségre reagáltam hogy nem vagy képes értelmezni a kommunikációnk tartalmát/jelentését.
És ezt megint bizonyítottad azzal hogy bizonyítékokat kérsz rajtam számon, és elkezded a fejemhez vágni a saját álláspontomat. Pont ez a lényeg ezt papoltam minden írásomban hogy NINCS biztos bizonyíték és ezért BÁRMI LEHETSÉGES. Ellenbe te voltál azon az állásponton hogy a reinkarnáció létezik. Tehát nem azt állítottad hogy BÁRMELYIK ÁLLÍTÁS LEHETSÉGES hanem azt hogy a TE állításod igaz/létező.
A többire nem válaszolok mert már elégszer megtettem + ez a válaszom is bizonyítja az előző írásaim állításait.
Konklúzió: Ez van lehet hogy az élet más pontjain nagyon okos ember vagy (így legyen) de nagyon nagy problémák vannak a szövegértéseddel és valószínűleg ebből az okból kifolyólag az érvelési készségeddel is.
És természetesen ezt úgy írom hogy tudom hogy megérteni és elfogadni se fogod ezt az állítást(ami számomra tény).Ennek is meg van az oka de felesleges lenne leírni mert csak (érthető módon) megsértődnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!