Logikusnak tünő elmélet a halál után, mit gondoltok róla?
Azért ez elképesztő, hogy még itt az ezotéria rovatban is majdnem mindenki azt hiszi, hogy ez az egész hallucináció. És emellett óriási a tudomány felelőssége is abban, hogy az embereket megpróbálják átvitt értelemben beledöngölni a sárba, és kétségbeesetten, minden erejükkel elhitetni velük azt a hazugságot, hogy "Emberek, ne is reménykedjetek egy pillanatig sem, nem vagyunk többek egy rakás atomnál meg molekulánál!" Ez végletekig elkeserítő!
Hiszen nehogy már még elkezdjenek hinni az emberek valós tapasztalatok alapján, hogy tényleg nincsen halál, és igaza van a vallásoknak meg az ezotériának! Nem, inkább erőltetik azt, hogy mindez csupán hallucináció! Hát ez tragédia a köbön véleményem szerint!
Máshogyan fogalmazva, a tudomány egy kétségbeesett hallucináció elmélet erőltetésével próbálja semmissé tenni évezredek vallási és ezoterikus hagyományait, és egyben a vallásalapító isteni küldöttek, szentek, papok, próféták, lámák, bölcs emberek sokaságának misztikus tapasztalatait, bölcs tanításait. Szerintem a tudomány e tekintetben hagyjon fel a materialista reménnyel! Tisztelet persze a mindenkori kivételnek, azoknak a tudósoknak, kutatóknak, akik máshogyan állnak ehhez a dologhoz.
Egyszerűen az történik ebben a folyamatban, hogy az úgynevezett éterikus, asztrális és mentális testek átmenetileg, egy pár percre elhagyják a fizikai testet. Valószínűleg az éterikus test is, mert ez felel az életfolyamatokért, emiatt írtam mind a hármat. Az ezt átélő személy ilyenkor a klinikai halál állapotába kerül, és olyan dolgokat is észlel a kórteremben, amiket a fizikai testében nem. Ilyenkor a valódi énjével lát és hall, nem pedig a fizikai szemmel és füllel, amik csak közvetítők itt a fizikai világban, amíg a lélek inkarnált állapotban van itt a Földön. Persze tudom, megértem, hogy a még mindig materialista tudománynak mindezt nagyon nehéz elfogadni.
Csak arról van szó hogy vannak a mesék, ezotérikus bebizonyíthatatlan bullshitek, és van a tudomány ami konkrét magyatázatot keres a jelenségekre.
A tudomány nem kétségbeesett, egyszerűen túllépett a 4 éves kisgyerek mentális szintjén aki még a télapót is valóságosnak hiszi. Mi meg tudjuk hogy télapó nem létezik. Mellesleg, volt több testen kívüli élményem de ennak ellenére óvatos vagyok a kijelentésekkel és nem cumizok be minden ezós okosságot.
Élményeiből és Istenben vetett hitemből fakadöan tudom, hogy létezik a szellemvilág.
Logikus érvek is vannak mellette azok számára, akik empirikus tapasztalatoknak híján vannak. De azt is tudom, hogy aki a "hiszem, ha látom" gondolkodásmódot vallja, annak lyukat beszélhetek a hasába, akkor is ragaszkodni fog a véleményéhez.
Mások beszámolói azonban mindig beszédesek. Sokan a klinikai halál ideje alatt látták felülről a testüket és azt, hogyan próbálják őket megmenteni. Még utalnak is egy-egy mondatra, amely az újjáélesztés kapcsán hangzik el. A szkeptikusak mondhatják persze, hogy azt a beteg hallhatta is. De magát hogyan látta saját szemével felülről? Hangsúlyozom, hogy nem egy egyedi esetről beszélek. Valójában óriási irodalma van már az efféle beszámolóknak. Azt viszont nem kívánom senkinek, hogy a klinikai halálból visszatérve izgatottan mesélnél el mindenkinek az élményeit, amire válaszul csak annyit mondanának, hogy hallucináció volt minden.
23 Milyen logikus érvek vannak mellette? Az empirikus "bizonyítékokat" ismerem. De ugye bár azok csak névlegesen bizonyítékok.
Az hogy a felülről látták magukat beszámolók miért nem bizonyítják biztosan a lélek/túlvilági lét létét azt már a 19-es hsz-emben kiveséztem.
Azt is leírtam hogyan "láthatta" magát felülről. Nem kell halálközeli állapot ehhez a tapasztaláshoz. Drogokkal is előhívható és még arra sincs feltétlenül szükség. Nekem ismerősöm drog nélkül haluzta azt bánatában hogy ott van mellette a gyereke/élettársa.Állítása szerint 100% osan élethű volt.És nem nem haltak meg csak otthagyta a párja tehát nem is szellemeket látott.
Mint írtam (tudtommal) jelenleg is több kórházban folyik egy kisérlet már jó pár éve és eddig 0 eredmény született. Egy páciens se tudta felülről leolvasni hogy mi volt ráragasztva feltűnően olyan felületekre ami fentről nézve azonnal észrevehető de csak is onnan.
Csak is olyan esetben lehet megbizonyosodni arról hogy nem hallucináció történt ha az észlelés olyan módon kapcsolódik a valósághoz amiről amúgy nem tudhatnál ott a kórházi szobádban/műtőben stb fekve.
Pl ha kiszállnál a kórházból és látnád hogy ott egy cipő a tetőn. Felmennél a valóságban is és akkor is ott találnád. Vagy pl ha valaki ebben az állapotában képes lenne olvasni miket ragasztottak a kísérlet miatt a műtőkbe. De erre eddig állítólag senki nem volt képes.
Ez sem egyértelmű, mert sokan meg pont arról számoltak be, hogy látták, hogy mi van a szekrény tetején, meg hallották az orvosok pánikszerű beszélgetéseit, ahogyan próbálják őket megmenteni. Erre utalt a huszonhárman hozzászóló is. Pont ez ezeknek az élményeknek az alappillére!
Ebben az állapotban már elvileg semmit nem szabadna észlelni, hiszen már a szívműködés is leállt.
Amit pedig egyes drogosok átélnek, az van egy olyan érzésem, hogy nem hallucináció, illetve ez már nézőpont, világnézet kérdése.
Ők talán átmenetileg valóban átkerülnek a túlvilágra éber állapotban, csak ez sajnos káros, mert ha lehet így fogalmazni, megerőszakolják saját magukat, és ezzel rongálják a saját energiarendszerüket.
25 Ismerem ezeket a sztorikat le is írtam már 1 előző hsz-emben hogy ilyen sztorik léteznek. Sőt magukat ápolónak valló egyének mesélnek ilyen sztorikat a you tube-on is.
De már legalább harmadjára írom le hogy ezek magukban miért nem "alappillérek" max valakinek a hitét alapozzák meg.
Hatalmas a különbség aközött hogy van 1 ilyen sztori ami az interneten és szájhagyomány útján terjed és aközött hogy vizsgált kontrollált körülmények között történik ilyen amiről ezáltal hivatalos feljegyzés is készül.
Na már most az utóbbira nincs példa. Pedig jó pár kórházban próbálkoztak vele jó pár évig(lehet hogy még mindig tart a kísérlet).
"Ebben az állapotban már elvileg semmit nem szabadna észlelni, hiszen már a szívműködés is leállt."
Addig amíg az agyhalál nem következik be addig képes vagy észlelni a külvilágot ha nem is tudatosan. Tehát ezt az állításod szerintem engedjük el.
Az biztos hogy rengeteg drogos csak haluzik. Az hogy most pl egyes DMT-zők valóban beszélgetnek is e valakivel vagy csak trippelnek szintén csak akkor tudhatnánk meg ha a "látomásuk" valamilyen módon összekapcsolódna a valósággal. + Tudással jönnének ki a "révületből".
Minden más csak spekuláció méghozzá a teljesen alaptalan fajta ami csak szubjektív preferenciára épül.
Jól van, akkor higgyél továbbra is abban, hogy a halállal mindennek vége van, és nem vagyunk többek egy rakás atomnál! Nekem aztán mindegy, hogy más miben hisz.
Ráadásul nem igaz, hogy ezt az agyhalálhoz közeli állapot okozza, mert teljesen éberen történnek ezek az élmények, multidimenzionális tudattal, amely átmenetileg nincsen a testben! Nyilván azért ilyen szuper ez a tudat, mert nincsen anyaghoz kötve. Az időérzékelés is megszűnik.
Arról nem is beszélve, hogy ezeknek az embereknek a jelentős részének nagyon megváltozik az élete ezután, átértékelik a dolgokat, a másokhoz fűződő kapcsolataikat. Ez a lény, akivel találkoznak és visszaküldi őket, egy szeretettel teli lény. Sokan arról számoltak be, hogy hihetetlen mértékű boldogságot éreztek ekkor, és nem szívesen tértek vissza a testükbe.
Tehát semmi sem utal arra, hogy ez valami ködös, érzelmek nélküli hallucináció lenne!
De mondom, mindenki higgyen abban, amiben akar.
"akkor higgyél továbbra is abban"
Nem tudom, feltűnt-e, hogy itt most NEM hitről volt szó - hanem arról, hogy amikor megnézték, kísérletekkel, akkor valahogy egyszer SEM működött ez a jelenség.
A tudomány nem hit alapján működik. Bizonyíts valamit, és akkor majd foglalkozik vele.
Kösz én hit terén szeretek neutrális lenni. Van az a szint amikor olyan sok meggyőző beszámoló van 1 bizonyos dologról vagy annyira logikusnak tűnik a dolog léte hogy hiszek abban hogy valami létezhet. De én a hitet sose keverem össze a tényekkel(legalábbis remélem).
Már kb 3 szor leírtam hogy nem csak halálközeli állapotban jöhet elő hasonló trip. Szimplán 1 ájulástól, fejsérüléstől,drogtól és 1esek azt állítják hogy meditációval is előidézhető.
Meséld már el nekem hogy hogyan definiálod azt hogy "multidimenzionális tudat" csak mert kíváncsi lennék a jelentésére.
Az hogy a tudat nincs a testben az 1 érzékelés. Az érzékelés mint már írtam lehet hamis. Írtam már rá példát (a srác aki a családját haluzta be bármiféle szer nélkül). Olyat is ismertem (ott is voltam) amikor 1 ismerősöm unikornist látott egy lázcsillapítótól(vezetés közben tehát nem voltam túl boldog). Tehát attól mert egy érzékelés végbemegy attól még az nem jelenti azt hogy az érzékelt jelenség valóságos.
Az hogy egy tudatállapot mennyire szuper attól függ milyen "anyagokkal" van bombázva az agyad. Ha elszívsz 1 csík kokaint akkor is szuperül kezded érezni magad.
Az időérzékelés megszűnéséhez pedig még csak egy másik tudatállapot se szükséges.
Ismerem a sztorikat. Csak van 1 bökkenő. Az egy bebizonyított tény hogy az agyad nem tesz különbséget emlék/ és képzelődés között. Egyesek ezt tanulásra használják. Na már most a hallucináció 1 sokkal valóságosabb érzet mint a szimpla képzelődés mert nem tudod megkülönböztetni a valóságtól.
Tehát ezen esetekben csakis az észlelés ami fontos és az a érzelmileg felhevített állapot ami megsokszorozta az élményt(amit simán előidéznek az irreguláris agyi folyamatok). Maga az észlelés az ami megváltoztatta a gondolkozásmódjuk de ez nem jelenti azt hogy az észlelés tárgya valóság volt.
Tehát köszönöm én inkább maradok neutrális ebben a kérdésben mert túl sok a kétes tényező. Ha neked ilyen kétes állítások megalapozzák a hitedet akkor good for you.
A multidimenzionális tudat valami olyasmit jelenthet, hogy nemcsak egy bizonyos szögben történik az érzékelés, hanem teljesen körben, de ez csak tipp. Közben rövid idő alatt lepereg az életük is, mint egy film.
Hogyha a "neutrális" kifejezést arra érted, hogy semleges vagy ebben a témában, akkor én ezt határozottan cáfolom. Dehogyis vagy semleges, egyértelműen tagadó, materialista álláspontot képviselsz. Hogyha valóban semleges lennél, akkor nem próbálnál minden ilyen témát tagadni, hanem ehelyett azt írnád, hogy "nem tudom, lehetséges".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!