Energiamegmaradás és a halál. Mit gondoltok?
Az energia nem vész el, csak átalakul.
Szerintetek a tudat ezen elv alapján tovább létezhet valamilyen formában, vagy a halál bekövetkezte utáni kémiai folyamatokkal szűnik meg?
Ezzel csak az a gond, hogy pont ezt tiltja az energiamegmaradás.
Az ugyanis nem csak azt tiltja, hogy a világból bejöjjön valami, vagy kimenjen, hanem a világon belül sem mozoghat tetszőlegesen.
Lehet, hogy még mindig nem érted:
NINCSEN mozgás a világunkon kívülre.
Akkor hogyan jön be a lélek?
És hogyan megy ki a halál után?
Valamint: ha azt mondod, hogy nem azonos az aggyal - akkor hogyan hat kölcsön az aggyal? Hogyan irányítja kívülről?
Nem mozog a világon kívülre. Az keresztény elképzelés. Ugyanúgy a világ része volt, és lesz is, mint ahogy a test, csak más módon. Attól, hogy a testet elhagyja a halál után, a világot nem.
A lélek, és a test között a szellem a kapcsolat, de ezt szerintem már írtam. Nem vagyok benne biztos, hogy kívülről. Nem tudom, hogy hol helyezkedik el a lélek. Azt tudom, hogy a szellem a testen belül helyezkedik el, és ez hat a testre, de még mindig nem azonos az aggyal. A léleknek nincs eszköze, hogy közvetlenül irányítsa a testet. Erre kell a szellem. Más értelmezésben ennél bonyolultabb megfogalmazást is találsz, ahol a szellemet sok rétegre bontják, a lélektől lefelé egyre sűrűbb "anyagból" míg el nem érik a fizikai testet, de nem látom értelmét ennyire bonyolítani, amíg nem tudom ilyen mélységben tapasztalni. Ennél részletesebben nem biztos, hogy ki tudom fejteni a véleményemet, hiába kérdezel rá még pontosabban.
Akkor pedig ezzel a gond, hogy semmiféle olyan módszert nem látunk, amivel a szellem hatni tudna a testre (agyra).
Az energiamegmaradás tiltja, hogy hasson rá, ugyanis akkor azt ki tudnánk mérni, és már régóta ismernénk ezt a hatást.
Tehát a tudomány szerint ilyen hatás nincsen, és az agy teljesen önállóan működik.
Igaz, most az ezotérián vagyunk - de itt sem célszerű azzal indítani, hogy a tudomány hülye.
Tehát ha te továbbra is azt mondod, hogy a szellem valahogyan az agyon kívül van, és onnan hat az agyra, akkor ezt meg kell magyaráznod, hogyan teszi.
Plusz még azt is, hogy ha a világunkban van, akkor miért nem észleljük, hogy hol helyezkedik el?
Nem kell megmagyaráznom. Nem vagyok tudós, nincs felszerelésem, és képzettségem, hogy kutassak a témában. Csak empirikus tapasztalatok alapján tudom kialakítani a véleményemet, ami tudományos szempontból nem elfogadható bizonyíték.
Nagyon sok más dolgot sem észlelsz a világban, sem érzékszervekkel, sem eszközökkel, csak teória szinten, vagy matematikai képleten léteznek. Világkép kérdése, hogy milyen teóriákat fogadsz el(amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője), és melyeket nem. Esetedben az általam elfogadott teória nem egyezik a sajátoddal. Ennyi történt. Ennek nem kéne, hogy zavarojon. Annak sem, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy teljes, és kielégítő magyarázatot nyújtsak.
Abban igazad van, hogy lehet olyan dolog, amit nem tudunk mérni.
Például a sötét anyag részecskéit jelenleg nem tudjuk mérni egyenként, csak a gravitációjukat.
De az energiamegmaradás akkor is igaz!
Fedeztek már fel így új részecskét: egy olyan folyamatban, ahol látszólag eltűnt az energia.
DE itt ilyen NINCSEN!
SEHOL sincsen eltűnő vagy érkező energia!
TEHÁT akkor hogyan megy az irányítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!