Milyen lehet vérmégezésben meghalni?
Nekem volt olyan idős ismerősöm, aki belelépett a rozsdás szögbe, nem kezeltette, elüszkösödött a lába és pár héten belül meghalt.
Egy másik történetben a pedikűrös rosszul használta a körömreszelőt, és felsértette a kuncsaft lábát. Ő sem ment el vele orvoshoz, mert majd meggyógyul, aztán nem gyógyult meg. A vége az lett, hogy le kellett vágni a lábfejét, de a kórházban fertőzést kapott, levágták combból is a lábát, de a fertőzést nem tudták megállítani, és abba halt bele.
Szóval nem játék, pláne idősebb korban.
Hát, gondolj bele ha toxikussá válik a véred, és az ugye minden szöveteden átfolyik.
Pokoli érzés lehet tetőtől talpig, kb olyan szintű fájdalom mint élve elégni, csak sokkal-sokkal lassabb.
Köszönöm, tudom mi a sepsis, orvos létemre tudom hogy hívják, de köszi, hogy emlékeztetsz. De az, hogy a rozsdás szögről beszél, az feltételezi, hogy arra gondol, hogy belelép és mehet be a kórházba tetanusz oltásért, mivel a Clostridium földben, porban él, rozsdás szögön ezért fordul elő. De ennek köze sincs a vérmérgezéshez, ez két különböző dolog, sokan keverik, s mint kiderült, ti is.
Vérmérgezést ettől aligha kap bárki is, csak akkor kaphat, ha a sebet nem fertőtleníti megfelelően és EGYÉB baktériumok elszaporodnak a véráramba. De ennek semmi köze a rozsdához. Keveritek a kettőt. Vérmérgezést mint írták, úgy is lehet kapni, hogy egy random dolog megszúr, a seben keresztül pedig bekerülnek a bakteriumok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!