Mi az igazság? Valaki el tudná nekem magyarázni a karmát?
Folyamatosan ugyanazok a dolgok történnek az életemben és nem találom a megoldást.
"Például te beleszületsz egy családba, ahol édesanyád lemond rólad, vagy esetleg édesapád folyamatos bántalmazást követ el, de az is lehet hogy alkoholista az egyik, netán mindkettő. Ezek benned negatív reakciót váltanak ki, és kialakulnak benned ezzel kapcsolatos félelmek. És pontosan ezek azok a sérülések, amik előző életed tapasztalatai, és feloldozásra, megoldásra várnak. Ezekkel a dolgokkal kell jelen életedben szembesülnöd, mert egykor te is ilyeneket okoztál másoknak, esetleg pontosan nekik. Ez a Karmád!
Addig, amíg nem ébred rá az ember, vajon miért is kapja a negatív, dolgokat, és csak sepregeti a szőnyeg alá, várva, hogy megoldódik minden, addig a karma nem fog oldódni. Az elfogadás, megbocsájtás oldja a karmát. Ha ez nem történik meg a részedről mire kirepülsz a családi fészekből, akkor a párkapcsolatod fogja visszatükrözni a megoldandó feladataidat. És ez mindaddig így is marad, amíg meg nem tanulod a leckét. Ilyenkor hajlamosak vagyunk mindenkit hibáztatni: az édesanyánkat, édesapánkat, testvérünket, párunkat, de kevesen értjük meg, hogy a megoldás kulcsa bennünk van. Ha megtörténik az elengedés és megbocsájtás, akkor leveszed a terheket és tovább nem cipeled. Kiegyensúlyozott életet élhetsz."
Valóban így működik ahogy itt írják? Ha elfogadom azt, hogy egyszer én is ugyanazt tettem a családtagjaimmal amit most ők tesznek velem és megbocsájtok magamnak és nekik is akkor elmúlik a teher és mehetek tovább az utamon? A mesterek azt mondják, hogy a meditáció és ha a jelen pillanatban maradok az oldja ezt az egészet. Igazából sok mindent írnak a témában, de nekem még nem tiszta. Valaki tudna tanácsot adni, hogy mi a helyes? Kinek hogyan oldódtak meg a családi problémái?
Utolsó ez nagyon jó.
Kérlek írd le helyesen ,mert javitta telod szerintem.
Ha ezt tényleg megértenénk végre egész ad kell bánnánk egymással, szavakkal.
Igen. 11 válaszoló.
Javít a telefonom, most majd utólag ellenőrzöm. Azt fontos tudni, hogy én nem vagyok tanító, csak gyakorló és én is egy tapasztalati úton járok, buddhistaként.
Épp privát beszélgetést folytatok a kérdezővel. Ha érdekel Titeket a Buddhizmus szívesen írok.
Hol kezdjem?
Azt kell felismerni, hogy mindent magunkkal teszünk. A karma egyébként nagyon jól követhető és összefüggéseiben is értelmezhető.
A lefelé spirálból nem könnyű kijönni. Nagyon oda kell figyelni arra hogyan gondolkozunk. De tényleg és komolyan. Utánna hogyan cselekszünk és beszélünk. Nem érdemes félvállról venni, meg kell érteni. Nincs más út és nagyon nehéz. De mindenki eldöntheti maga, hogy szenved tovább és okozza magának a rossz karmát vagy végre jól kezd el cselekedni és önzetlen szándékkal létezni.
Tehát hol kezdjük ha szenvedünk és a nyugati világban vagyunk, ahol a pénz keresés nélkül semmire sem megyünk?
Senkiről nem gondolni rosszat! Mert más esetben, nekünk sem esik jól és bizony visszakapjuk, és ugye ez még csak a gondolat. Így lehet megérteni, hogy egy-egy rossz tett, mit is jelent valójában.
Tan mese:
5-6 éves gyerekek játszottak négyen, valami apró állatot pocok vagy gyík, már nem tudom... Beszorították a saját kis üregébe egy kővel a kicsinyeivel együtt amit ez a pici állat nem tudott elmozdítani aztán. Később ezek a gyerekek felnőttek, családjuk lett és az élet különböző területéről végül újra egymásra találtak egy kirándulás alkalmával. Igen, épp az a 4 ember, akik 5-6 éves gyerekként korábban egy kővel elszorítottak a külvilágtól az állatot. A túra során egy barlangba mentek, ahol régi falfestések voltak láthatóak, amit megcsodáltak, megfigyeltek. A hegyről legurult épp egy akkora szikla, ami teljesen elfedte a kijáratot és betemette, nem tudtak kijönni. Az expedíció vezetője és a rendőrök hetekig keresték a túrázokat, mire megtalálták őket, éhen és szomjan haltak.
Ilyen dolgokat szül a tudatlanság. És most hogy egyre többen vagyunk, egy repülőgép balesetben, eléggé össze vannak zárva az emberek. De ez is karma.
Nincs olyan hogy nem látják, hogy cselekszem. Nincs olyan nem tudják, valójában mint gondolok. A karma törvénye túl nő ezen a világon, tetszik vagy sem.
Nem büntetőnek kell megélni. A jó karma ugyanolyan stabil tud lenni, mint a rossz karmák. El kell kezdeni, jó szándékkal cselekedni és jó gondolatokkal élni, meg lesz az eredménye.
Buddhisták mondják egymás között (ezt a kérdezőnek is írtam privát üzenetben) :
Ha kapsz megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved.
A legvégén ha ott leszel egyedül, nem az fog számítani mid van és mid nincsen. Tudom a csapból is ez folyik, de elgondolkoztatok-e már ezen, tényleg együttérzéssel?
Azok fog számítani, ami a tudatodban van benyomásként. Az emberi tényezők.
Helyesen:
“Ha ezt tényleg megértenénk végre egész másképp bánnánk egymással, szavakkal.”
Az pontosan úgy van ahogyan a kérdező idézte
Viszont a miértekkel és a hogyanokkal könyveket lehet teleírni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!