Miért van az, hogy én sohasem emlékszek az előző életeimre? Még az óvodai koromból sem emlékeztem. A többi reinkarnáció történet, mindegyik csalás és kamu?
Kérdező!
Örülj annak, ha nem emlékezel előző életeidre, mert lehet abba bele is őrülnél, hogy miket követtél el! Isten oldaláról nézve, ez az egyik legnagyobb kegyelem!
Ha nem is emlékezel, attól még a következményeivel igen is szembe kerülsz, amit magadtól is ki következtethetnéd.
Azok az újból és újból visszaköszönő problémák, amelyek a megkötözöttségeid, és amitől nehezen tudsz szabadulni, azok az előző életeidben elkövetett bűneid most köszönnek vissza, ebben az életedben!
pld. Ha előző életeid valamelyikében inkvizítor voltál, akkor a jelen életedben igyekszel gúnyt űzni azokból az emberekből, akik Jézus tanításai alapján hisznek a reinkarnációban. Igen, mivel már máglyákat nem tudsz gyújtani, de kiközösíteni, nevetségessé tenni hívő embereket azt még megteheted, persze egészen addig, amíg valóban meg nem térsz!
Ha pedig megtérsz egyszer majd, valamelyik életedben, onnantól kezdve igyekszel majd tiszteletben tartani felebarátaid hitét.
A legtöbb ember nem emlmkszik előző életekre de ez nem jelenti azt, hogy az inkarnáció elmélet kamu vagy csalás lenne. Nekem úgy rémlik, hogy volt beugró emlékem, de képtelen vagyok megállapítani, hogy hol és mikor történt, sőt még azt se hogy mire emlékeztem.
Ez természetesen nem bizonyíték a reinkarnációra mint tény, midamellett megvagyok győződve, hogy létezik.
Gondoljuk csak át, mi történik mikor valaki meghal? A testről tudjuk, hogy teljesen elpusztul, de az ember több mint a teste, van az amit személyiségnek nevezünk. De vajon mi az a személyiség? Az ember fizikai megjelenése, az ismeretsége, az ismerete, a vagyona, a származása a hírneve, diplomái, képességei, stb., stb. – egytől egyig múlandó dolgok. De az ember ennél is több, az embernek van tudata is, és van én- vagy ön-tudata amit a vallások léleknek neveznek, az ember isteni kiléte, nem halandó, a tudat nem anyagi jelenség, nem hal meg. Öntudatunk létével tisztában vagyunk, míg éber tudatunk ép és egészséges, de távol van tőlünk az gondolat, hogy az azonos lenne lelkünkel vagy isteni kilétünkkel. Nem igaz az sem, hogy a tudat az agy működése vagy terméke, erről tanuskodnak a halálközeli élmények, emlékezetek korábbi életekre. Dr. Michael Newton alanyai is erről tanuskodnak „Lelkünk útja” című könyveiben. Dr. Newton szerint éppen a fiatal lelkek azok akik könnyebben emlékeznek korábbi életeikre.
Saját és közeli rokonom tapasztalata is arra mutat, hogy a halál, bár majdnem mindent tönkretesz, a lélek mégis túléli.
Közeli rokonom, apám sokáig lakott egyedül, esténként gondosan bezárta az ajtót, utána nekiállt rajzolgatni, festegetni, nyugdijjas korában az volt a kedvenc időtöltése. Egyik ilyen este zárt ajtókon át beállított hozzá egyik gyerekkori barátom, akit én jól ismertem. Egy ideig előtte állt szó nélkül, aztán lassan eltűnt. Apám másnap falubeliekkel találkozva megtudta, hogy barátom az előző este meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!