Ha valaki öngyilkos lesz annak a következő életében tényleg még rosszabb lesz neki minden??
Szabad akaratból tanulsz. Miből akarsz kiszállni? A létezésből? Szellemi tudatként nem akarsz, miért gondolod hogy az emberi valód józanabb?
Amúgy nem lesz rosszabb. Ugyanilyen lesz, csak az elején gyerek vagy, az meg könnyebben hasonuló létezési forma, de ugyanaz a folyamat folytatódik. Ja meg halálod után még lesz egy kozmikus beszélgetésed önmagaddal, és mestereiddel, segítőiddel, szóval abból is tanulsz. De ha ezt nem számítjuk, akkor ugyanilyen lesz.
Igen..
és igen a bűnbocsánat vagy valami imádság, segítségével kérheted az Úr bocsánatát. DE honnét tudod, hogy ez lenne az első ilyen? Lehet az előző így ért véget s annak a levét szívod?
Bocsi a személyeskedés miatt, nem tudom magad miatt tetted e fel...
20:40 írta: " ugyanazokkal az élethelyzetekkel fog találkozni amik miatt előző életében az öngyilkosság mellett döntött, csak jóval súlyosabb formában."
- Ez butaság. Szóval szerinted ha valaki nem bír 10 kilóméteren kereszül 30 kilót cipelni akkor az a megoldás, hogy legközelebb 40/50/60 kilóval terhelem? Ne butáskodj. Egyébként összességében jó az amit írsz, csak épp ez a büntetés növelése nem állja meg a helyét szerintem. Megmagyaráznád, hogy egy nagyobb teher miben segít egy lelket a terhei leküzdésében?
Kérdezőnek: Ha hiszel abban, hogy lesz következő életed, szerinted abban nem fog ugyan úgy előjönni az a feladat ami elől az öngyilkossággal próbálsz menekülni? Ráadásul a halálod nem csak szimplán elodázza az elkerülhetetlent, hanem befolyással lesz a körülötted élőkre is. Kihatással lesz az ő életükre is a te tetted. Lesz aki viszonylag könnyen feldolgozza, van akit évekig emészt vagy épp megtör. Nem csak saját magadért vagy felelős. Te mit tennél, ha egy közeli hozzátartozód megölné magát? Egy nagyon közeli?....
Ki miben hisz. Szerintem ha létezik reinkarnáció, akkor mindenképp rosszabb életed lesz, mint az előző volt, ha ennek öngyilkossággal vetsz véget. Mert az egyik, ha nem a legsúlyosabb bűn a gyilkosság, főleg ha magad ellen követed el. Viszont ha a túlvilágra kerülünk halálunk után, akkor elképzelhető, hogy az a nézet igaz, hogy az öngyilkosok pokolra jutnak. De így nincs következő életük, csak örök kárhozat. Vagy harmadik eset, hogy csak simán meghalsz és nincs tovább.
Szerintem sehogy sem éri meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!