Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért félnek sokan a szellemek...

Miért félnek sokan a szellemektől?

Figyelt kérdés
Én alapvetően nemigazán hiszek benne, de tegyük fel, hogy vannak szellemek. Akkor is logikusan belegondolva miért kéne félni tőle? Ugyan mit tud csinálni? Még ha legrosszabb esetben ki is tudna nyírni, akkor ezt a logikát követve én is szellem lennék és akkor megkeresem és meggyalázom az anyja szellemének a hátán örök időkig. Szóval nem értem, hogy mitől lesz sokaknak csokis a gatya az ilyen témák kapcsán. Valaki elmagyarázná?

2018. júl. 16. 23:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

épp ez az, nem tudjuk mivel állunk szemben. szembeállunk e egyáltalán valamivel. ha nem ismersz valamit normális emberi reakció a félelem, viszolygás. én láttam többször is szellemet vagy nem tudom mit, mikor még gyerek voltam.. kicsit megijedtem tőle de nem annyira. ha azt nézzük hogy én speciel hiszek bennük, én azt mondanám azért tartok tőlük mert fogalmam sincs róluk egyébként. tudnak nekünk ártani? lehetnek gonoszak, létezik olyan hogy gonosz szellem? én vissza tudok küzdeni vagy tehetetlen lennék? na meg én pl nem akarnák szellem lenni, szóval engem ez a gondolat se nyugtatna. azoknak akik a kórházakat hozzák fel példának, hát.. mondjuk bele kéne gondolni hogy nem mindenki képes érzékelni mindent a világból (nem is csak az ilyen dolgokban, hanem általánosságban is..).

plusz a félelem oka nyilván a sok film is amiben meg mindig az van hogy a szellem gyilkolászik.. hogyne félne a sok ember mikor ezt látják, és saját véleményük tapasztalatuk meg nincs..

2018. júl. 17. 07:08
 22/34 anonim ***** válasza:
akarnék*.
2018. júl. 17. 07:09
 23/34 leértékelt ***** válasza:
Sok horror filmet néznek. A szellemeknek sosem volt jó híre, a horror filmek előtt is mindig volt róluk valami rémtörténet. Ez nem olyan nagy történet, amit ne lehetne érteni. Aki hisznek az ilyesmiben ezzel együtt az ártó szellemekben is hisznek. 👻
2018. júl. 17. 09:34
 24/34 anonim ***** válasza:
25%

Borzasztó, hogy ebbe a világban mik vannak, azt a k**va! Szellemek? Reinkarnáció? Isten?

Gondolkodjatok már ésszreűen. Nincsenek szellemek, csak a mentálisan sérült emberi lények.

És unodrító, hogy aki ide írja, hogy nem hisz benne, azt azonnal lepontozzátok. Bezzeg aki a skizofréniájával látta az anyját meg a döglött kutyáját, azt a nem létező istenig magasztaljátok. Congratulation társadalom. Congratulation emberiség.

2018. júl. 17. 11:46
 25/34 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. Kérlek ne foglalkozz ezzel, úgysem értenéd.
2018. júl. 17. 11:50
 26/34 leértékelt ***** válasza:
61%
#24 Az agresszió és dühöngés rosszat tesz a hangszállaknak.
2018. júl. 17. 12:15
 27/34 anonim ***** válasza:
43%

Körülményesen fogom levezetni, de remélem érthető lesz.

Ha léteznének szellemek, tuti nem meghalt emberek lelkei lennének. Ugyanis a lélek, mint olyan, nem létezik. Ez csak egy mondvacsinált fogalom az emberben élő érzelmi csomagra.

Ha létezne lélek, nem működne se a lobotómia, se a hormonalapú érzelembefolyásolás, se a drog. Ha a lélek egy testtől független vagy egy testben élő szimbióta "varázsdoboz" lenne, a materiális dolgok semmilyen biokémiai reakció következtében nem lennének hatással rá.

Viszont az érzelmekről tudjuk, hogy milyen hormonok váltják ki őket, pl. a szerelem szerotonin, dopamin, oxitocin és vazopresszin termelődés eredménye. Az érzelmek csak kémiai folyamatok végtermékei a testben, ami kapásból megdönti a lélek létezését.

Így eljutunk arra a következtetésre, hogy az esetlegesen létező szellemek max kopogószellemek (soha nem voltak emberek) és valamilyen ismeretlen fizikai energia vagy fel nem fedezett részecske mentén vannak jelen. Önállóan nem jöhetnek létre, szükségük lenne egy folyamatos energiaforrásra, viszont a lélek esetében a lebomló, megszűnt test nem biztosítana energiát.

Tehát azért félnek sokan a szellemektől, mert még a XXI. században sem lehet egzakt módon determinálni őket vagy egyáltalán kísérletek mentén egyértelműen bizonyítani a létezésüket. Ez egy válfaja az ismeretlentől való félelemnek, de lehet gyerekkori trauma (bántalmazás, horrorfilm) kivetülése is.

2018. júl. 17. 19:12
 28/34 Lux morulus ***** válasza:

24.#

Nem a nem hiszekkel, hanem a hangnemmel van baj.

Engem nem zavar, mert éppen tojok rád, de a többieket zavarhatja. Így lepontoznak, ám nem azért, mert nem hiszel, hanem azért mert szimplán retorikátlan tuskó vagy.

Vagy azt gondoltad, hogy idehánysz és mindenki fölpontoz? Mert akkor te vagy a skizó, haver!

2018. júl. 18. 17:55
 29/34 Király Péter 1 ***** válasza:
Jó a kérdés, ha fél tőlük valaki kihasználhatják, én látom őket szellemeket - is - elhalt lelkek múltból nem tudnak haza menni több száz éve itt élnek, keresik azt az embert aki segít nekik. Ők nem negatív lények, ha fél tőlük valaki este energiát szív el a személytől. Szellemek lehetnek jók, gonoszak is. Én őrangyalommal kérek segítséget, védelmet előbb utána beszélek velük is, segítőmmel megkérdezem mivel hívtam ide őket. Jön a válasz figyelni kell. Na persze nem minden napi látvány ez tény, és élmény vehetjük így is normális ha fél tőlük valaki. Zsályát, gyantát, tömjént nem bírják elviselni a gonoszak, meg szeretet. Ez a tapasztalatom.
2018. júl. 21. 13:55
 30/34 volus ***** válasza:

Szerintem is attól félnek, hogy annak ellenére, hogy tudják egyedül vannak valahol és mégsem.

Az meg hogy valaki lásson vagy ne lásson ilyeneket, ahoz valami készség vagy lelki állapot kell.

Én is láttam már egyet kettőt elég furák voltak. De ezektől sokkal érdekesebb, amikor még élőkkel kapcsolatban történnek dolgok vagy látsz dolgokat.

2018. júl. 28. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!