Miért félnek sokan a szellemektől?
# 11
Megcáfolhatatlan érvekkel meglehet engem győzni, de még csak magyarázat nem érkezett most sem arra, valaki MIÉRT fél a szellemtől, vagy füsttől vagy akármitől. A létezésük eleve vitatott, de a kérdésem nem is erre irányult.
# 14
Épp azt mondtam, hogy nem volt bolond, hanem a NORMÁL emberi agy is sok mindenre képes, főleg egy ilyen helyzetben, amikor előtte hal meg egy rokon.
Sőt, senki sem, aki ott volt a házban. Csak szólt valakinek papám, mert látni szerette volna. Lehet, hogy már zavarosan fogalmazok, álmos vagyok.
Egyben is leírhattam volna az egészet, bocs.
Mindenki attól fél amiről nem tudja mi az, nem tudjuk mi az a szellem, a lélek vagy csupán a képzeletünk kreálja emlékeink által. (Nem hinném hogy az lenne, sok történelmi személy szelleme létezik, meg random ókori embereké akik nem lehetnek emlékek). Én úgy hiszem hogy fizikailag nincsenek jelen, viszont befolyásolni tudják a mi fizikai jelenünket. Meg persze ott vannak a kisgyerekek, sokszor van úgy hogy mesélnek valamit, hogy néni bácsi mondta nekik a konyhában, holott tv sincs a helyiségben. Ott vannak az állatok, kutyák általában megérzik a szellemeket, ugatnak a semmibe. Elhúzódnak valahova sarokba nyüszítve, stb.
Sok ember viszont a horror filmek hatására fél tőlük, megnéznek egy filmet. Jó akkor a szellem az megöl. Felborítja a bútorokat (poltergeist).
Vannak akik csak babonából, csak úgy félnek tőlük. Személy szerint hiszek bennük, párszor előfordult hogy maguktól tuti nem történtek volna meg dolgok. Ismerősöm mesélte látott egyet míg kicsi volt, az utcán sétáltak és ott haladt el mellettük.
Szóval az ember attól fél mert nem tudja mivel áll szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!