Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Furcsa éjszakai jelenség a...

Furcsa éjszakai jelenség a szobámban. Mit jelent, vagy mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés

Nos, 40-es értelmiségi házaspár vagyunk, egy elég nagy és régi polgári stílusú házban lakunk családommal.

2 hónapja a következő jelenséget tapasztalom én és a nejem is.

Lefekvés után (22-23 óra között) az egyik vitrines éjjeli szekrény elhúzható üvege elhúzódik "valamitől". Tehát lefekszünk, beállítjuk a telefont ébresztőre, lekapcsoljuk a villanyt, majd pár perc múlva halk zaj a vitrin felől, hallom, hogy a vitrin üvegét valaki elhúzza (jellegzetes hang ahogy az üveg csúszik a fa felületen). Felkelek és látom hogy el van húzva az üvege. Visszahúzom, reggelre megint úgy ébredünk, hogy el van húzva. Hetente többször megismétlődik, van hogy 4-szer de van hogy csak 1-szer. Kipróbáltam hogy úgy csinálok mintha aludnék, közben nézem, de akkor nem történik meg.

Fontos tudnivaló még, hogy a vitrinben régi imakönyvek vannak. Ez a jelenség azóta van, amióta beraktam oda az utoljára megvett imakönyvet, piacon vettem egy régiség kereskedőtől.

Egyszer fordult csak elő, hogy egyik reggel a vitrin üvegén egy "2" szám volt látható, amit valaki zsíros ujjal rajzolt fel. Lehetett éppen a nagyobbik gyerek is, már ismeri a számokat (5 éves), de ő nem tud ilyen szép 2-es számot írni.

Mi lenne ez? Mit akar üzenni "valaki vagy valami"?

2017. aug. 28. 13:50
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
88%

És ha annyira nagy emberismerő vagy, mondd meg, hogy én hány éves és milyen nemű vagyok az írásom alapján, de nyugodtan jöhet a szakmám és a családi állapotom is.

Bocsi, de a hideg kiráz az ilyen kéretlen, rosszhiszemű kötözködőktől, ahogyan te is megnyilvánultál itt.

2017. aug. 29. 14:22
 22/50 anonim ***** válasza:
10%
Hát ha tényleg 40 éves emberek komolyan gondolják h egy imakönyv terrorizálja őket akkor szégyellje magát az összes tanáruk h ilyen középkori primitív emberek kerültek ki a kezük alól...
2017. aug. 29. 14:40
 23/50 anonim ***** válasza:
88%

Attól, hogy valaki hisz (vagy, mivel megtapasztalta, kénytelen hinni) az anyagi világon túlmenő jelenségekben, még nem ostoba.

Sőt, ami azt illeti, inkább ennek az ellenkezője felételez némi korlátoltságot.

Persze nagyon nem mindegy, hogy valaki a fogtündérben hisz, a heti horoszkópban és a telejósdában, egyes paranormális jelenségekben, vagy éppen Istenben.

De attól tartok, neked ez mind egy kalap alatt van...

2017. aug. 29. 14:47
 24/50 A kérdező kommentje:
Itt a végére már kicsit átváltottunk személyeskedőbb témákra, ha kérhetem, maradjunk az eredetinél, mert segítség, tanács nélkül nehéz lesz megoldani a problémát. Mint írtam, sosem hittem az ilyen jelenségekben, de ezt már én sem tudom megmagyarázni, még tudományosan sem. Nem is akarok jobban belemélyedni a témába, de jól jönnek hasonló tapasztalatok is. mennyire hatékonyak a meglévő módszerek? Félek, mi lesz ha nem segít pl. a pap. Mert most e megoldás felé hajlok.
2017. aug. 29. 15:35
 25/50 anonim ***** válasza:
80%

Én már javasoltam neked egy tisztességes és tiszta megoldást, amihez semmi nem kell, csak hogy le tudj mondani egy tárgyról, amit nem adott neked soha az igazi tulajdonosa, így nem is igazán a tiéd.

Ha feltételezzük, objektív valóság, hogy tényleg az elhunyt jár az imakönyvéhez vissza, akkor ez egyben azt is jelenti, hogy a maga módján "élő" személyként kell számba vennünk. Márpedig, ha egy élő személy tulajdona hozzád kerül, és az visszakéri, vissza kell neki szolgáltatnod. Ha elkergetnéd, és megtrtanád a tulajdonát, tolvajjá válnál.

Tehát nem az elhunytat kell "lekoptatni" a könyvről, hanem a könyvet kell "visszaszolgáltatni" neki, ami jelen körülmények között egyet jelent a megsemmisítésével.

Színtiszta helyzet.

2017. aug. 29. 15:45
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

amúgy elég sokszor eszembe jutott ez a dolog tegnap óta.

az én családom mindig is tiszteletben tartotta és megőrizte a halott családtagok személyes holmiját, így az imakönyveit is.

Ezek egy helyütt vannak, több generációra visszamenőleg.

A lakásnak ebben a szobájában, és csak ezen a pontján éjszakánként többször is voltak furcsa jelenések a szoba lakója szerint. Látni vélt halott családtagokat.

Én eddig nem kötöttem össze ezt az imakönyvekkel, de érdekes a párhuzam, főként, hogy senki olyat nem látott még a családtagom, akinek ne lett volna ott az imakönyve a szobában, hanem éppen azokat az embereket.

Érdekes egybeesés, amire eddig nem gondoltam.

Talán általános lehet valamilyen kapcsolat a lelkek és az imakönyvek között, nem csak egyedi eset. És talán a régiek ezt tudták, tapasztalták, és talán éppen holtak és élők nyugalmát akarták őrizni a szokás által, hogy eltemették a halottal együtt...

végül is nem ez lenne az egyetlen olyan népi bölcsesség, ami beleveszett az idő homályába, és csak a rá épülő hagyomány maradt ránk, de az oka nem.

2017. aug. 29. 15:58
 27/50 anonim ***** válasza:
15%
Akkor sok sikert nektek a megfejtésben... no comment. :)
2017. aug. 29. 16:15
 28/50 anonim ***** válasza:
69%

Köszönjük :)

bízom benne, hogy egyszer te is fogsz tapasztalni valami nem evilágit, és rájössz, a hozzánk hasonló emberek talán mégsem olyan holdkórosak, mint hitted.

2017. aug. 29. 16:34
 29/50 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek veled utolsó! Én sem hittem ilyen dolgokban, de olyan fura dolgokat kellett tapasztalnom, amit nem gondoltam volna sohasem. Amúgy a saját nagyanyám hülyének nézett, így nem lepődök meg, ha vad idegen nem hiszi el. Csak nekik azt kívánom, hogy ők is éljék át, és akkor elgondolkoznának, hogy ki is a hülye ;)
2017. aug. 29. 16:39
 30/50 Fish1 ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy paráznod kellene tőle. A szellem ugyanolyan, mint akármelyikünk, csak most nincs teste (mi emberek is rendelkezünk lélekkel és szellemmel a testünkön kívül). Fizikailag közvetlenül nem tud bántani, és ha agresszív hajlamai lennének, akkor a tevékenysége nem merülne ki ennyiben, hogy a vitrin üvegét nyitogatja. Gondolom simán csak ragaszkodik a könyvéhez. A könyv előéletéről lehet tudni valamit?
2017. aug. 29. 17:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!