Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Egy para-pszichológiai kérdés:...

Missi_Key kérdése:

Egy para-pszichológiai kérdés: miért ez a sok álomfejtéses kérdés? Miért gondolja mindenki azt hogy az ő álmai különlegesek?

Figyelt kérdés

2016. jan. 21. 23:03
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
60%

Ismerkedj meg kicsit jobban a nőkkel és férfiakkal. A nők mindig is sokkal érzelmibb alapúak voltak, akkor is, ha a közvetlen környezetedben mást tapasztaltál. Sokkal több számító, stratéga férfi van, mint nő.

"Rem-fázisban az agynak azok a területei aktívak, amelyek a tanulásban, a gondolkodásban vesznek részt, de köze sincs az előre látáshoz, sokkal inkább az információ feldolgozásához. "

És szerinted, a gondolkodás és az információfeldolgozásba nem tartozik bele az előrelátás? Vagy amikor elindulsz a boltba, nem gondolod át, hogy mit kéne venned?

"Viszont tény, hogy az embereknek van egy rejtett képessége"

Plíz, hol tény ez? A tényt bizonyították és tudományosan elfogadott. A jövőbelátás nem.

2016. jan. 23. 19:27
 32/34 A kérdező kommentje:

hű de sok választ kaptam

igen igen a "szerelmemtől voltam terhes álmomban, ez azt jelentheti hogy belé vagyok szerelmes" típusra gondoltam a kérdésemmel.

és igen pszichológia. sima pszichológia, nem értem miért ezoban van ez az alkategória. nah. itt biztos jobban hangzik.

olyan kis cukik vagytok ahogy veszekszetek...

az álmok a napközbeni eseményeket dolgozzák fel. mindet. amit elfojtasz, azt is. ezt sokan "látomásnak" vélik, mert olyan szintű az elfojtás, hogy borzongató ha épp egy olyan rem-fázisban ébresztik fel, ahol valmi elfojtott dolgot dolgozgatott fel éppen az agya.

és igen egy feldolgozási folyamat jelenthet előrelátást is.

pl: ma láttam egy elhagyott táskát a metrón, előtte a szemem sarkából láttam hogy az elhagyója fura volt --> álom: felrobbantják a metrót. és igen lehet megtörténik, de most komolyan, hány ilyen szintű álmos kérdést olvastatok ti itt?

mert ezek engem is érdekelnének, de csak a "szeretlmes lehet belém" jön szembe folyton

2016. jan. 24. 23:52
 33/34 anonim ***** válasza:

Olvastam itt visszatérő rémálmokat is, azokban igyekeztem tényleg segíteni. Le írtam, hogy(mint a legtöbb esetben) lehetséges egy régi trauma vagy ilyesmi okozhatja, illetve a legyőzéséről is.

De ez ritka.

Napi szinten jönnek az ,,Azt álmodtam, hogy az exemmel voltam, ez mit jelent?'' típusú olyan álmok, amiket egy fejbevert-hülyegyerek is képes megfejteni..

2016. jan. 25. 12:14
 34/34 anonim ***** válasza:
ezt én nem nevezném para-pszichológiai kérdésnek. megnéztem tegnap este filmen a mennyei prófécia című filmet és bár gyönyörű helyszíneken játszódik, iszonyú lehangoló volt, nagyon régen olvastam, és én nem emlékszem rá, hogy lődöztek volna benne és ilyesmi, inkább egy útkeresésnek tűnt, kicsi üresjárat felszálló ágnak a psziché kalandozásának, de nem egy elég ócska tottifruttifehérítő vacaknak, no mindegy is, én azért a szegény-énre (mint pszichológiai csomolungma) még emlékszem, valahogy az energiák átadásvételére és kiszorítsáára satöbbi, amihez baromi sok köze van, hogy az ember miket és hogyan álmodik, például amikor olyan munkahelye van, ahol minden pillanatban a pszichéje van ostorozva és megfeszítve, teljes erővel koncentrálni kell, akkor olyan időszakokban, amikor pihent az emberi psziché és lezáratlan "emberi" problémái vannak, előjöhetnek, akár egy tudatmódosító szer hatásaként, váratlan is a tudatalattiban, sajnos, de van olyan is, hogy az ember nincsen leterhelve egyáltalán pszichésen, csak mondjuk fizikálisan, akkor is jelentkezhetnek a pszichlre vonatkozó különös álmok, az álmok általában akkor nyugodtak, amikor az ember munkájában, ahol a legtöbb időt tölti kiegyensúlyozott, akkor tud a magánéletében is teljesíteni, tud kedves és normálisan hangzó életet élni, az átlagos kizökkent álmokat mindig meg lehet magyarázni egy munkahelyi konfliktussal, szerelemmel és így tovább, az időjárásra egyre kevesebben fogják, persze van, akinek hosszú időre el kell, hogy tűnjön az életköre, ilyenkor eszeveszett harc folyik és küzdelem a természettel és a kiélezett figyelemmel, amire normális esetben nem is figyelünk, de látónak lenni elég fráasztó hosszútávon és kicsit félelmetes, ha az ember nem ismeri eléggé, és csak negatív visszacsatolásai vannak, ilyenkor jöhetnek az aggasztó álmok, de azokat általáb megelőzi sok egyéb mellékzönge is, amire érdemes időben odafigyelni, a különleges álmok, lehetnek nagy fantázia és képzelőerő szüleményei, azokat lehet pozitívan kondicionálni írásaal, sok beszélgetéssel, jó partnerekkel, csillogó és nem ásítózó szemekkel
2016. febr. 14. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!