Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért van itt ennyi ember,...

Miért van itt ennyi ember, aki nem is hisz a paranormális jelenségekben?

Figyelt kérdés
Miért szórakoztató mindenhova odaírni hogy "nem létezik", "hülyeség", esetleg máson poénkodni?
2015. márc. 27. 13:51
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
54%

Jaj, a szokásos kiakadás: Mit keresnek itt akik nem értenek velem egyet? Miért nem gondolkodik mindenki úgy mint én?

Ti lennétek a mindent befogadó nyílt gondolkodásúak?

Senki nem akarja rád erőltetni a véleményét, csak elmondja azt, mivel megteheti. Vagy osztod, vagy nem.

A topik címe nem "Ezotéria hívői", hanem "Ezotéria", vagyis a témához pro és kontra mindenki hozzászólhat.

Ha nem tetszik, át lehet rándulni valamelyik hippiblogra. Ott körbenyalhatjátok egymást spirituálisan.

2015. márc. 27. 16:13
 22/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, te továbbra sem érted, amit el akarok mondani.

Több kérdező is segítséget kér, furcsa dolgokat tapasztal az otthonában, és megkérdezi, hogy lehet e szellem esetleg.

Válaszok:

-Nem, mert nem léteznek

-Menj orvoshoz

-Skizofrén vagy

Ezek szerinted az építő jellegű kritikák? A hasznos ellenérvek? Vagy BÁRMILYEN érvek?

Továbbra is : Én sem megyek a vallás topikba istent szidni, és a hívőit.

Ha az a kérdés, "Hiszel az ufókban?" vagy "hiszel a szellemekben?" akkor minden további nélkül szitkozódhat.

Mellesleg ha valamit utálok, idegesít, hülyeségnek tartom, akkor nem olvasok el róla minden kérdést, és írok oda minden egyes nap, mert egyszerű időpocsékolás, felesleges hiszti

2015. márc. 27. 16:19
 23/42 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező szerintem ne te döntsd el, hogy mi az ami mások számára időpocsékolás vagy felesleges hiszti. Mindenki arra a kérdésre válaszol, amelyikre akar. Ha nem odaillő a válasz, a moderátorok majd törlik. Te meg nyomj rá egy pirosat. Szerintem inkább a te kérdésed a hiszti.
2015. márc. 27. 16:26
 24/42 anonim ***** válasza:
39%
Irjad oda te a számodra igazat, adj hitet a hülyének, igazat a hazugnak, igazat a hamisnak, tápláld a lehetetlent kísérő félelmet. Kedves kérdező.
2015. márc. 27. 16:32
 25/42 anonim ***** válasza:
30%
Én speciel röhögni járok ide a sok ezós kreténen :)
2015. márc. 27. 16:33
 26/42 Ensam skog ***** válasza:
62%

Szerintem ez megállja a helyét a kérdésedre válaszolva.

A hozzászóló „civilek” akár újraírhatják az eredeti felvetést, eközben felerősödhet a „kocsma hangja”. A higgadt érvelés elvész, helyette – nem ritkán – a gyalázkodás, a verbális agresszió motiválja az interneten egymással értekező résztvevőket. Mivel pedig az arctalanság megóv a kijelentésekkel járó felelősségtől, az effajta indulatok mindinkább elszabadulhatnak, egyre vaskosabb sértegetésekben merülhetnek ki. Sok esetben már szóba sem kerül az eredeti téma, a szellemi erőfeszítés a minél durvábbra hangszerelt személyeskedésbe megy át. E jelenség tömeges méreteket öltve jelzést ad nem csupán az adott kommentelők, de a társadalom nagy részének mentális állapotáról, a méltánytalanságok, a kibeszéletlen, szőnyeg alá söpört kérdések tömkelegéről, amelyek mind válaszra várnak – hívta fel a figyelmet a szociológus.

Az internetes kommenteléseknél gyakorta nyomon követhető verbális agresszió jelensége mögött Mészáros Judit pszichoterapeuta, egyetemi tanár véleménye szerint egyebek mellett a társadalom éretlensége mutatkozik meg. Az MTI-nek kifejtette: néhány vonatkozásban szabadságban, demokratikus viszonyokban élni nehezebb, mint önkényuralomban, amelyben az ember külső okokra hivatkozva mentesítheti magát az egyéni felelősség alól.

„Viharos történelméből adódóan a magyar társadalom a mai napig sem tanulta meg elviselni a szabadság valamennyi következményét.” A nehézségekben sokan a kiszolgáltatottságot élik meg és másokat hibáztatnak kedvezőtlen helyzetükért. A tehetetlenség érzése pedig az emberben elfojtott indulatokat kelthet; amelyek aztán például a névtelenség mögé bújva a netes bejegyzéseknél, hozzászólásoknál a kulturális mázat letörölve, minden gátlás nélkül törhetnek elő.

„Cselekedeteinkért a felelősség vállalása autonóm személyiséget feltételez, ami a demokratikus értékrend, létforma alapja” – magyarázta a pszichológus. „Nálunk viszont más országokkal összehasonlítva – különféle okok miatt – lassabban alakul ki a polgárosodott társadalom, és talaján a demokrácia, amelyben az egymás ellehetetlenítése helyett az együttműködésen, az egészséges versenyszellemen, a kompromisszumkeresésen van a hangsúly. Az autonóm, felnőtt személyiség elviseli a különbözőségeket, az éretlen gondolkodásból viszont hiányzik az ellentétes álláspontok, tények integrálásának képessége. Amikor a hétköznapok kihívásaiban az ilyen személyiség más véleményekkel szembesül, fenyegetettséget élhet át. Úgy érzi, hogy személyét éri támadás, ami pedig könnyen agressziót válthat ki.”

„Az egészséges, bizakodó, az állandó panaszkodástól, agresszív megnyilvánulásoktól kevésbé terhes társadalomhoz az út az autonóm személyiség kialakításán, a demokratikus gondolkodás általánossá válásán át vezet” – összegezte álláspontját Mészáros Judit.

2015. márc. 27. 16:42
 27/42 anonim ***** válasza:
53%
köszönjük, Mészáros Judit.
2015. márc. 27. 16:45
 28/42 A kérdező kommentje:

Én csak kiváncsi voltam ennek a megfejtésére, ugyanis én sem járok olyan topikokba, amik nem érdekelnek, vagy amiket utálok.

A konstruktív véleményekkel, pl ha valaki egy paranormálisnak hitt jelenségről bebizonyítja reális érvekkel és fizikai törvényekkel hogy semmi paranormális nincs benne, azzal nincs baj.

De a szitkozódásra továbbra sincs mentség.

Bocsánat, hogy én nem vagyok az a típusú ember, aki a másik kárán és csúfolásán képes nevetni.

2015. márc. 27. 16:49
 29/42 anonim ***** válasza:
3%
Semmi baj elnézzük neked h túl komoly vagy :D
2015. márc. 27. 17:01
 30/42 Szilárd47 ***** válasza:
55%
Miért kellene hinni olyanban, ami nem bizonyított? Attól, hogy vamit "paranormális jelenégnek" hívnak még nem válik automatikusan igazzá. Más a helyzet, ha korrekt vizsgálatok során bizonyosodik be, hogy valóban létezik. Bármilyen jeenségről ias van szó, nem lehet elekróülni annak aplapos, gondos, szzakszerű vizsálatát. A parajelenségek hivei a csodákban hisznek, és nem a tényekben. Sajnos....
2015. márc. 27. 23:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!