Az ember megtudja állítani a biológiai óráját? Ha igen akkor létezik, hogy 1 hónapot 1 évnek érzünk?
Érdekes. Amikor mennem kell melózni délután mindig úgy rohan az idő az indulásig..Mindig mondom,hogy "Bakker! Már dél van??"
Amikor meg fogászaton vagyok akkor a 10 perc 10 órának tűnik..
A biológiai óra csak egy átvitt fogalom, nem olyan, mint egy vekker. És elemet se lehet benne cserélni. Viszont hogy szubjektíve milyen gyorsnak érezzük az idő múlását, attól függ, milyen kedvvel tesszük a dolgunkat. Aki unatkozik, annak rettenetesen lassan tud telni. Ha valami nagyon jó, úgy érezzük, mintha repülne az idő.
Úgy tűnik néhányaknál a nemszeretem dolog is lassúvá teszi...
A jelenség elviekben létezik, bár nem tudom mennyire lehet tudományosan leírni. Én mindig attól félek, hogy egy perc múlva 50 éves leszek:D
A wikipedia azt írja, hogy ha az agyból kiveszik az időérzékeléssel kapcsolatos terület gócpontját, akkor felborul az alvás-ébrenlét ciklus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!