Miért félek még mindig a sötétben? 20l
Amióta az eszemet tudom, rettegek a sötétben, vagyis pontosabban a félhomályban. Nappal nem merek bemenni a fürdőszobába (nincs ablaka), csak úgy, hogy megnyitom az ajtót, kinyújtom a kezem, kitapogatom a kapcsolót, és csak akkor lépek be, ha már ég a villany.
Csak úgy tudok elaludni, ha a fal felé fordulok, és magamra húzom a takarót.
Este megnézem, mi hol van a szobában, hogy ne ijedjek meg tőlük lámpaoltás után. Bár így is megesett párszor.
Egyszer az ágyon felejtettem a táskámat, és amikor kimentem éjjel a mosdóba, és elhaladtam az ágy mellett (a húgom ágya, aki akkor nem volt otthon), és megláttam a táskát konkrétan sikítórohamot kaptam, holott tudtam, hogy az egy táska.
Tegnap ugyanez volt egy székkel. Este terítettem rá a fehér pólómat lefekvés előtt. Mégis amikor visszafelé jöttem a mosdóból, megláttam a széket (aminek igenis szék formája volt), leblokkoltam, és majdnem elsírtam magam.
Nem tudtam tovább menni, mert féltem megközelíteni.
Miért lehet ez?
Utolsó, ez eléggé morbid tréfa. Én egyszer így kaptam majdnem szívrohamot. Apum megállt az ágy fejrészénél. Senkinek nem kívánom az élményt, mikor kinyitja a szemét, és a sötétben csak annyit lát, hogy áll felette valaki. Akkorát életemben nem ordítottam, mint akkor, apa meg nézett rám hül.én, hogy mi bajom van.
Kérdező: pedig a sötétben nincs mitől félned, az szép - én legalábbis imádom nézni a falra vetülő árnyékokat. Persze, most már könnyen beszélek, volt idő, mikor én is rettegtem, aztán megelégeltem.
Bekapcsoltam nyugizenét, és nézelődtem. Előbb csak a szobámat, aztán a nappalit, végül a lakást. Eleinte mindig rémeket láttam minden sarokban, stb, de hamar elmúlt, és rájöttem, nincs mitől félni, a sötét/félhomály szép. Onnantól kezdve villany nélkül mászkáltam, most is, úgy hallgatok zenét, stb.
Próbálj így nekikezdeni - nehéz lesz, félelmetes, de rájössz, milyen szép is :)
Ez valamilyen szinten mindenkiben megvan. Szóval egy szinten természetes. Gyerekkoromban nekem is erősen megvolt, mára nagyjából elmúlt.
Amit semmi szín alatt ne tegyél:
-ne nézz japán/szellemes horrorokat (Grudge pl..., vagy az Insidous) a Grudge után egy ideig nem mertem teljesen sötétben elaludni. Kíváncsi voltam rá, de szégyen-nem szégyen, borzasztóan szenzitív vagyok az ilyen filmekre és azóta is a hideg futkos a hátamon ha csak rá gondolok. Szóval az összes ilyet kerüld messzire!
Amit tegyél:
- Valami lightos kis fényforrást miért ne használnál! Vagy valami olyat, amit könnyen be tudsz kapcsolni az ágyból is.
- Próbálj este is "földhözragadt" módon gondolkozni, magadat megnyugtatni és megmagyarázni, hogy a múltkor is fölöslegesen ijedtél meg hiszen csak a szék volt ott! :)
Utolsó. Nem tudom én jól szórakoztam azon a két filmen, utána úgy aludtam minta bunda.
Kérdező! Nézz .efekvés előtt vígjátékot! Az a tuti megoldás.
18:26-ra: Most ilyenkor valami elismerésre vágysz, fölvágásból írod?
Nem vagyunk egyformák.
(Most én is írhatnám, hogy milyen filmeket néztem már meg gond nélkül és fölvághatnék vele. Még egyszer mondom nem vagyunk egyformák. Én pl. amilyen racionális vagyok a hétköznapokban, olyan szörnyű számomra olyan filmet nézni, ahol a fenyegetés nem evilági.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!