Miért félek még mindig a sötétben? 20l
Amióta az eszemet tudom, rettegek a sötétben, vagyis pontosabban a félhomályban. Nappal nem merek bemenni a fürdőszobába (nincs ablaka), csak úgy, hogy megnyitom az ajtót, kinyújtom a kezem, kitapogatom a kapcsolót, és csak akkor lépek be, ha már ég a villany.
Csak úgy tudok elaludni, ha a fal felé fordulok, és magamra húzom a takarót.
Este megnézem, mi hol van a szobában, hogy ne ijedjek meg tőlük lámpaoltás után. Bár így is megesett párszor.
Egyszer az ágyon felejtettem a táskámat, és amikor kimentem éjjel a mosdóba, és elhaladtam az ágy mellett (a húgom ágya, aki akkor nem volt otthon), és megláttam a táskát konkrétan sikítórohamot kaptam, holott tudtam, hogy az egy táska.
Tegnap ugyanez volt egy székkel. Este terítettem rá a fehér pólómat lefekvés előtt. Mégis amikor visszafelé jöttem a mosdóból, megláttam a széket (aminek igenis szék formája volt), leblokkoltam, és majdnem elsírtam magam.
Nem tudtam tovább menni, mert féltem megközelíteni.
Miért lehet ez?
Ez azért van, mert még nem ismertél meg engem :) (Na jó, ez gyenge próbálkozás volt, de felőlem nyugodtan ismerkedhetünk.)
Ezoterikus oldalról megközelítve:
Jóval több dolog van körülöttünk, mint amit el tudnánk képzelni, ezért nem meglepő a félelem.
Maxim barátkozhatunk, kettes, már lefoglaltak.
Aranyos??? :D
A sötétségtől való félelem nem egyedi dolog. A sötétség a tudatalatti tárháza. Minden dolog amelyet elfojtassz magadban, amit nem dolgoztál fel, minden trauma és gondolat, érzés, szavak amik kimondatlanok maradtak mint mind mind okozzák ezen félelmet. Itt kettős a fóbia, mert ügye magától a sötétben rejlő dolgoktól is fél ilyenkor az ember. Vagy is attól ami vár rá. Nem tudod mi jön, mi következik. Ez lehet hogy valahol a való életedre is igaz lehet. Mindenesetre ezen félelem akkor szűnik meg, ha Mindezt feldolgozod, elfogadod és a részeddé teszed.
Alapvetően az ember a sötéttől fél, mert negatív dolgokkal köti össze, pedig 9 hónapot mindenki sötétben él. El kell fogadni hogy a sötét pont annyira része a világnak, mint a fény. Ahogyan a halál is, az életnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!