Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért félek még mindig a...

Miért félek még mindig a sötétben? 20l

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom, rettegek a sötétben, vagyis pontosabban a félhomályban. Nappal nem merek bemenni a fürdőszobába (nincs ablaka), csak úgy, hogy megnyitom az ajtót, kinyújtom a kezem, kitapogatom a kapcsolót, és csak akkor lépek be, ha már ég a villany.

Csak úgy tudok elaludni, ha a fal felé fordulok, és magamra húzom a takarót.

Este megnézem, mi hol van a szobában, hogy ne ijedjek meg tőlük lámpaoltás után. Bár így is megesett párszor.

Egyszer az ágyon felejtettem a táskámat, és amikor kimentem éjjel a mosdóba, és elhaladtam az ágy mellett (a húgom ágya, aki akkor nem volt otthon), és megláttam a táskát konkrétan sikítórohamot kaptam, holott tudtam, hogy az egy táska.

Tegnap ugyanez volt egy székkel. Este terítettem rá a fehér pólómat lefekvés előtt. Mégis amikor visszafelé jöttem a mosdóból, megláttam a széket (aminek igenis szék formája volt), leblokkoltam, és majdnem elsírtam magam.

Nem tudtam tovább menni, mert féltem megközelíteni.

Miért lehet ez?

2014. máj. 30. 18:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
38%
Azt nem tuom miért van igy, de mielött lefekszel a szekrénybe is nézz be, ott is elbújhat valaki.
2014. máj. 30. 18:27
 2/22 anonim ***** válasza:
32%

Ez azért van, mert még nem ismertél meg engem :) (Na jó, ez gyenge próbálkozás volt, de felőlem nyugodtan ismerkedhetünk.)

Ezoterikus oldalról megközelítve:

Jóval több dolog van körülöttünk, mint amit el tudnánk képzelni, ezért nem meglepő a félelem.

2014. máj. 30. 18:49
 3/22 anonim válasza:
:DD ez aranyos :)
2014. máj. 30. 18:54
 4/22 A kérdező kommentje:

Maxim barátkozhatunk, kettes, már lefoglaltak.

Aranyos??? :D

2014. máj. 30. 19:02
 5/22 anonim válasza:
Szerintem aranyos :DD miért nem?
2014. máj. 30. 19:03
 6/22 anonim ***** válasza:
Visszamaradt gyerekkori félelem, szorongásos zavar vagy fóbia, és kategóriát tévesztettél, semmi ezoterikus nincs a dologban, nem olyan ritka.
2014. máj. 30. 19:28
 7/22 anonim ***** válasza:
0%
Amikor bedugod a kezed a sötét szobába egy ismeretlen férfi is megfoghatja.
2014. máj. 30. 19:41
 8/22 anonim ***** válasza:

A sötétségtől való félelem nem egyedi dolog. A sötétség a tudatalatti tárháza. Minden dolog amelyet elfojtassz magadban, amit nem dolgoztál fel, minden trauma és gondolat, érzés, szavak amik kimondatlanok maradtak mint mind mind okozzák ezen félelmet. Itt kettős a fóbia, mert ügye magától a sötétben rejlő dolgoktól is fél ilyenkor az ember. Vagy is attól ami vár rá. Nem tudod mi jön, mi következik. Ez lehet hogy valahol a való életedre is igaz lehet. Mindenesetre ezen félelem akkor szűnik meg, ha Mindezt feldolgozod, elfogadod és a részeddé teszed.

Alapvetően az ember a sötéttől fél, mert negatív dolgokkal köti össze, pedig 9 hónapot mindenki sötétben él. El kell fogadni hogy a sötét pont annyira része a világnak, mint a fény. Ahogyan a halál is, az életnek.

2014. máj. 30. 20:00
 9/22 anonim válasza:
100%
A sötéttől való félelem egyike az ősi félelmeknek. A sötétben nem tudunk tájékozódni, elveszítjük azokat a fogódzóinkat, amelyek a biztonságunkat jelentik.A kisgyerek számára a szülő jelenléte adja a biztonságot, ha nem hallja, ha nem látja, ősi félelem uralkodik el rajta, a kiszolgáltatottság iszonyata.Beindul a fantázia, ami mindig felnagyítja, és tovább torzíthatja a félelmeket. Ilyenkor láthat pl. később betörőt, gonosz embert, bármit.
2014. máj. 31. 07:54
 10/22 anonim ***** válasza:
Èn is félek még mindig, pedig 20 éves vagyok. Csak akkor nem félek amikor a párommal együtt alszok. De most sajnos eléggé távol vagyok egy pár hónapig. Én mivel van kisbabám kell kis lámpát használnom este, úgyhogy nem is félek. Próbáld ezt te is. Nem fogyaszt sok áramot. Én is a saját dolgaimtól ijedtem meg. Nem ennyire, mint te...de ez mellőző.
2014. máj. 31. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!