Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Szerintetek létezik-e egy...

Szerintetek létezik-e egy végtelen informáciòs mezö, amely az Univerzum összes eseményét megörzi, történjen a múltban, a jelenben, vagy akár a jövöben?

Figyelt kérdés
Akasha, indiai pàlmalevèl tudàstàr.

#Akasha Krònika #indiai pàlmalevèl-könyvtàr.
2013. márc. 6. 00:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Akasha-krónika. Meg lehet tanulni olvasni benne, ha igazán akarod, akkor megleled a magad útját is hozzá, és a magad módszerét is az "olvasáshoz".
2013. márc. 26. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Megtapasztaltam, hogy igen, mégpedig amikor nem alvó állapotban voltam, olyankor is.

Azt is, h mindenki ebben létezik, amikor mélyen alszik, valamint amikor bármi más módon nem koncentrál a testi létezésre, pl a test halála során (illetve időben nézve jóval az után), vagy pl. amikor még anyaméhben a teste (bár kb 4-5 éves korig nagyjából még nem alvó állapotban, azaz éberen is benne van a teljességben mindenki)

2013. ápr. 12. 13:33
 13/17 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem: a "megőrzi az infót, eseményeket" kifejezést pontatlannak találom. Inkább arról van szó: ELEVE létezik minden, mégpedig egyszerre. A mi időmúlásunk csupán illúzió. Még fejlődés is csak bizonyos keretek között van (pl. az anyagi világban). Időben végigjárunk választott, eleve létező helyszíneket, eseményeket, állapotokat.

Szabad akaratunk a már eleve létező összes variáció közül való választásban rajlik, bár a teljesebb (minimum 4-5 dimenziós) én-"részünk" ad bizonyos korlátokat is ebben, főleg pl. az anyagi világ 3-4 dimenziós érzékelési szintjén, ahol a tanulás, fejlődés alapvető dolog, és (pl karmikusan) ad bizonyos kereteket a szabad választás "köré".

2013. ápr. 12. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
rajlik=rejlik
2013. ápr. 12. 13:50
 15/17 anonim ***** válasza:

12-13-14

A tapasztalás szubjektív, az egyén számára fontos, de ellenőrzés nélkül értéktelen.

Amit elmondtál, az egy elmélet, amit nem támasztanak alá bizonyítékok. Csak azért írom le, mert túlságosan határozottan írtad le ezeket, mintha tények lennének, és nem akarom, hogy valaki készpénznek vegye.

2013. ápr. 12. 15:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Előző: az egyetlen dolog, amit nem szubjektívként éltem meg, és szavakkal nem is lehetséges megfelelően kifejezni, hiszen NEM ÉN ÉLTEM MEG, HANEM BÁRKI, MIDEN, MINDENKI MINDIG benne van, csak nem mindig van tudatában (alapvetően mély alvásban van tudatában bárki, de ez nem lehet se időfogalmakkal, s szám-személy megjelöléssel megfelelően kifejezni).

A létezésben minden szubjektív és relatív, kivéve mindennek eredetét. Az annyira végtelenül egyszerű és egyben végtelenül összetett, hogy ha világossá válik, egyértelmű, hogy az: az.

2013. ápr. 17. 13:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagy szavakat írsz, de nem látok mögötte valódi jelentést. Nagy dolgokról írsz, de az egész a levegőben lóg, nem köthető sehova.

>A létezésben minden szubjektív és relatív, kivéve mindennek eredetét.

Ez akár igaz is lehetne, de épp azért alakult ki a tudomány módszertana, hogy minél jobban kizárja a szubjektivitást. Amit ma magad körül látsz, az ennek az eredménye.

2013. ápr. 17. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!