Elegem van. Tobb mint 5 eve nem aludtam sotetben,2x-3x probaltam es szornyu kovetkezmenye volt. Hol talalok valakit aki segitene?
- Minden segitseget elore is koszonok.
Erdemtelen kommentelok ne is koptassatok a billentyuzetet, inkabb csinaljatok valami hasznosabbat abban a par percben amig potyognetek. -
Felek a sotetben ez teny. Gyerekkent is feltem, aztan egy ideig sikerult kordaban tartani aztan tinikent ujra elojott es azota kerulom a sotetseget...
3x probaltam meg evek ota sotetben aludni... leszoktati magam fokozatosan eleinte a fenyrol, de iszonyat volt. Mindg megigerem magamnak hogy nem probalkozom vele tobbet, mert senkinek se art hogy enyhe fenyben alszom, de neha annyira kivannam hogy rendesen aludjak mert elelvasnal neha zavar a kicsi feny is, sotetben viszont parazom... 22-es csapdaja...
1. alkalommal amikor leszokni probaltam akkor fokozatosan csokkentettem a fenyt naprol napra lassan. Alvasparalizis ahogy a nagy konyvben meg van irva. Roviden tomoren, sotet alak felemhajolva nez, keptelen vagyok mozogni csak a szemem mozog aztan hirtelen sikerul szabadulni a mozdulatlansag fogsagabol kislampa agy mellett felkapcsol. Hideg kiver...
2. hugommal sotetben. O nem tud fenyben aludni. Mellettem aludt egy ideig fogta a kezem megnyugtatasnak. Megjegyzes mar 21 voltam o meg 19. Aztan kez ejjel elenged alvas. Altalaban okes vagyok ha mas is van a szobaban vagy tobben vagyunk es nins total sotet. Ha tobben vagyunk lehetett regen kicsit sotetebb mint egyedul, de mar nem birnam. Aztan ejjel oldalt fekudtem. Fulemet kirazza a hideg, az szor felall azon az oldalon e fulem korul ami felfele van ahogy egy demoni noi hang azt mondja nekem "Nekem te nem..." Hirtelen megfordulok nem fejezi be, de az agyamban tudom hogy azt akarta mondani "Nekem te nem parancsolhatsz" Sziv felporog, hugomat keltem, lampa kicsit felkapcsol, megprobal lenyugtatni, fuggony elhuz kinti feny beenged igy alszunk tovabb... ujra felhomalyban a kezemet fogja...
3. tegnap ejjel. Nem is volt sotet. Csak sotetebb mint ahogy szoktam. Probalkoztam volna ujra a fenyero csokkentesevel de mar az elejen elbukott. Alom. Nincs egy lampa se felkapcsolva a hazban pedig a folyoson hagytam egy kis fenyt. Nem ertem. Nem orulok neki de okes vagyok. Viszont elfog egy kellemetlen erzes. Nem mint amikor felek a valosagban a sotetben de olyan nyomaszto hogy inkabb fel akarom kapcsolni a lampat. Kozben mintha horkolo hagot hallok a fejem mogul a karosszek felol... lehet en voltam am? Fel akarok kelni felkapcsolni a lampat. A testem nem mozdult es azonnal mint akinek epilepszias rohama van, talan az erolkodestol remegni kezdek de nagyon durvan. A torzsem megfeszul es razkodik es ez kisugarzik a vegtagokba is... Kellemetlen, de nem faj ahogy erolkodom a megmozdulasert. Hallom a horkolast. Aztan hirtelen meg tudok mozdulni, felpattanok es felkapcsolom a lampat...
Valoszinuleg megyek majd alvasmegfigyelesre belgyogyaszatra ha otthon leszek...
Aki bennevan az ezoteriaban az mit tud erre mondani?
Ki tudna nekem erdemlegesen segiteni?
Voltak meg velem fura dolgok, lattam altalam nem ismert elhunyt rokon szellemet, voltam klinikai halal allapotaban, sokmindent megerzek, igazabol tudomanyos beallitottsagu lennek, de ezeket a dolgokat mar nem tudom megcafolni, vagyis nem mindet...
Van elkepzelesem ezekrol a dolgokrol...
De nem mentem bele sose nagyon a temaba mert tartok az olyan "eroktol" amit nem ertunk es nem uralunk teljes mertekben...
- Minden segitseget elore is koszonok.
Erdemtelen kommentelok ne is koptassatok a billentyuzetet, inkabb csinaljatok valami hasznosabbat abban a par percben amig potyognetek. -
1. a semmitől félsz, ami egy ártalmatlan jószág.
2. nem lehet meggyőzni, hogy tekintsd a semmit semminek. ragaszkodsz a figuráidhoz
3. más élvezné az ingyenthrillert, te meg igaznak akarod hinni, hogy tényleg együttérzést válts ki
4. üres a szeretet-tankod, mert nem csak a szörnyeidet utasítod el, hanem embernek se voltál hajlandó kinyílni
5. a kiszolgáltatottság a fő mumus, azt akarod hinni, hogy elkerülhető
6. rajtad kívül mindenki előtt nyilvánvaló mindez
7. ha valóban ez a sorsod, akkor minden szavam üres neked, vagy az ellenkezőjét hiszed
8. ha változtatni akarsz, tudd, hogy csak egyetlen dolgot kell megértened, és minden feszültség kiegyenlítődik.
9. vissza az 1. pontra?
aranyos kis lista, de akkor elmondom azt hogy en latom a dolgokat.
az hogy lekapcsolom a lampat azt jelenti hogy tudom a semmitol felek, nincs miert, igy le merem kapcsolni a lampat es elmaszni az agyig
a baj az hogy en ebben a pillanatban hiaba is tudom hogy semmi sincs ott esembejut valami, amit eg el is hessegethetek - megtettem multkor is elvegre almomban er a baj
viszont jelenleg egyaltalan nem vigasztal hogy a semmitol felek, ertem azt a sotetben, mert mar attol felek hogy mi lesz velem kovetkezonek...
mindegyik elmenyem eleg megrazo volt...
sajnos nem megy olyan konnyen hogy lekapcsolom a lampat vagy csokkentem a fenyerot... mert ezt probaltam...
ugy erzem tenyleg a gyokeret kel megkeresni a dolognak.
vagy szereznem kell egy pasit akivel kiskifli/nagykifliben alszunk :)
"almomban er a baj"
Amit bajnak nevezel, az nincs. Nem létezik sehol. Nem, a fejedben sem. Nincs. Észrevetted már, mennyire kőkeményen ragaszkodsz ahhoz, hogy az élmény valós? Azt hiszed, külső személy odamegy hozzád, mert azt akarod hinni. Csakis azért létezik számodra, mert "élteted" az igazadhoz ragaszkodással.
Először tudatosítanod kell magadban, hogy "ez csak film", mert ez az igazság. Ha átvered magadat, akkor egy nemlétező alternatív valósághoz ragaszkodsz. Holott egyetlen valóság van, inkább azzal volna ünnep szembesülni. Csak az ugye tényleg fáj, ha bánt. Na nem mintha elviselhetetlenül sok maradandó károsodással kellene számolnunk legrosszabb esetben is. Adjon a Jóisten elegendő játékosságot és erőt neked a nyers való észleléséhez!
az a baj hogy nincs meg nagyon otthonom es rohadt sokat dolgozom es utazom szoval hiaba imadnek egy kutyat nem tehetem meg meg pedig nagyszuleim tenyesztok is voltak a regi szep idokben...
tudom ugyes-bajos vagyok, de azt hiszem ez a sok koltozes nincs fix helyem is indukalja hogy nem birok sotetben aludni...
talan ha sikerulne vegre valahol megallapodnom ez is elmulna.
de pl a heten megyek haza magyarorszagra es az se biztos hogy "haza" megyek mert lehet berelek egy kis lakast amig ottvagyok... -_-
de ha van fix helyem majd megprobalkozom a sotetseggel es a feny elkepzelesevel
koszonom a valaszokat!
mennek a zold kezek!
szep estet nektek! :)))
A félelem szerintem valós, midig a le nem rendezett megoldatlan konfliktus kezelés miatt van.
Visszanyúlhat a gyermekkorba akár többszöri trauma esetén
kónikussá válhat és túlzott érzékenység alakulhat ki,
ami a felnőtt korba is átvezethet ami hosszabb idő után
a szorongást , depressziót is kiválthatja.Lehet hogy
érdemes lenne szakemberhez fordulnia és együtt megkeresni az okokat és a megoldást is.A gyors segítség most lehetséges hogy az volna ha a bizonytalanságot felszámolná : állandó lakás , állandó környezet, baráti kör , kialakítása. Sok erőt hozzá.
Ha egész testet elfedő takarót használsz amivel betakarod a fejedet is?
Szerintem esetedben kilehet hagyni az ezotériát.
Arra gondolok hogy gyermekkori félelmed van tudat alatt a sötétben való alvás miatt, esetleg egyedül hagytak egy ijesztő szobában aludni.
A félelmedre ráerősít a paralízis, amitől meg bepánikolsz és az egész folyamat hurok szerűen gerjeszti magát minél tovább tart az állapot, vagyis amíg teljesen magadhoz nem térsz.
A remegést az idegi sokk magyarázza hogy te szeretted volna használni a kezed de mégsem tudtad, és feltorlódtak az utasítások, túlterhelted a kezed ami így utólag vezetődik le.
Gondolom mit érzel, mert én is riadtam fel úgy már takarót felcsapva a fal felé mint ha egy legyet akarnék lecsapni vele, mert úgy láttam egy árnyék valami mozgott a falon, és le kéne csapnom.
Ez egy valósághű rémálomnak simán beillett volna, de amikor az ijedségtől felülve az ágyban, takaróval a kezemben 200as pulzussal észrevettem hogy hopp ezt mégsem álmodom, ez a valóság, és a falon még se volt semmi sem. Akkor rájöttem hogy valószínűleg félálomban a falat néztem, és agyam összekombinált egy árnyékot a félelmemmel, mivel én is félek a sötétben pláne az árnyaktól, így odaképzeltette\hallucináltatta azt a valamit amitől megijedtem.
Ez ilyen derengős félálom volt de mégis álom, viszont annyira mégsem így felugrottam zsigerből és támadtam a takaróval, elakartam leppelni :)
Evvel együtt szakadt az álom része, az árny el is tűnt.
Sajnos a te esetedet még megdobja egy paralízis is, ami csak ront a helyzeten, mert én is frászt kapnék ha nem tudtam volna felugrani hanem csak tétlen néznem kellett volna.
Szerintem nem alszol elég mélyen.
Ha lefárasztod magad nem fogsz ilyeneket agyalni hanem ahogy lefeküdsz, legközelebb már csak az ébresztő óra fog felkelteni.
A hang amit hallottál szerintem a tudatalattid generálja félelem keltés céljából, úgy mint nekem az árnyat.
Addig fogja ezeket csinálni amíg fel nem oldod magadban.
Ezzel üzen neked, és erőlteti hogy ezzel kezdj már valamit, mert ez még ott van feldolgozatlan.
Igyál este orbáncfű teát meg macskagyökér tablettát, azok elvileg nyugtatnak.
Vagy csak húzd a fejedre a takarót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!