Miért félünk lelógatni a lábunkat éjszaka alvás közben?
Figyelt kérdés
2012. dec. 22. 22:56
11/34 anonim válasza:
Igen, ennek a biztonságérzet a magyarázata. De a gyerekkori rémmesék is (a lábad lelógatod, elkap az ágy alatt lévő mumus) és a kényelem sem utolsó. Engem például idegesít ha lóg a semmiben a lábam, vagy nem éri be a takaró. Nem kényelmes úgy aludni, hogy kilógnak testrészeim a szélrózsa minden irányába a paplan alól.
12/34 anonim válasza:
Hát, én azért is, mert az asztalon ami az ágyam végébe van, múltnap láttam egy pókot, amiktől irtózom, és nem akarom, hogy a lábamon mászkáljon. No, meg fázik is a lábam ha kiteszem. És csak akkor van biztonságérzetem, ha betakarom.
13/34 anonim válasza:
Azért mert mindenki tudja, hogy a szörnyek ellen csak a takaró védhet meg. Mert lehet az akármilyen erős, gonosz rém, ha takarót lát rögtön feladja a tervét, hogy megegyen. Ezt már gyerekkorunkban megtanultuk és be is bizonyosodott az igazság, mert még nem ettek meg éjszaka a szörnyek.
14/34 anonim válasza:
a horrorfilmek az okai, gyerekként v ifjúkorban biztos mindenki látott már ilyen elejétől a végéig teltűzdelt filmet rémisztőjelenetekkel ami csak a "beszaratásról" szólt.Ezeknek a filmek kihagyhatatlan hozadéka h mindig elsütnek benne egy-két éjszakai ..alvós ijesztgetős jelenetet....sztem ettől van
15/34 anonim válasza:
Én max a macskám miatt, nem egyszer keltett már föl éjszaka az a piszok kis dög, hogy beleharapott az ujjamba azzal a méretes éles fogaival
16/34 anonim válasza:
én félek lelógatni mer egy húsevő szörny él az ágyam alatt az öcsém egyszer nem takarta be a lábát és a szörny leharapta mind a kettőt
17/34 anonim válasza:
Tényleg van ilyen fóbia? Sosem hallottam róla. Igaz, én a fejem letételétől a vekker csörgéséig úgy alszom, mint a hulla...
18/34 anonim válasza:
sziasztok.
altalab ez gyerekkora vezetheto vissza.nalam legalabb is biztos.mikor kicsi voltam 10ev koruli sunyiban megneztem a remalom az elm utcaban cimu filmet ami valoszinuleg az egyik tenyezo volt, valamint rengeteg mese kalandfilm fantasy stb szol az agy alatti lenyekrol vagy a lakas manoirol es ezekert nem mertem kilogatni a vegtagjaimat mert a paplan reszemrol vedelmezo volt.eleg sokaig megvolt ez a kis felelem majd kb husz eves koromban bar kicsit fostam annak ellenere hogy tudtam nincs mitol direkt kitakarozva fekudtem hogy elmuljon ez a kis fosasom.sikerrel jartam, :-) azota nincs semmi ilyesmi gondolatom. most vagyok 29.
19/34 anonim válasza:
Én az alien filmet néztem meg kb. hat éves kislányként, utána mindig féltem, hogy alien van az ágy alatt. Múltkor meg alvásparalízisem volt, arra 'èbredtem', hogy a kezem lelóg az ágyról, és valami lény szívja a vért a kèzfejemből. Aztán elteleportált. Ebbe még az volt para, hogy másnap reggel volt két sebpötty a kezemen. :o Jó helyen vannak a testrészeim a takaró alatt, én azt mondom. :)
20/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
Utolsó: ilyen volt már velem is :)
2012. dec. 24. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!