Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Félek a sötétben. Hogyan...

Félek a sötétben. Hogyan győzhetném ezt le?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs miért.Mindig is bátor voltam,de eddig nem féltem a sötétben,csak pár hónappal ezelőtt kezdtem el..
2011. jún. 22. 20:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én nem csak a sötétben, hanem egyedül is félek:D ovis koromban féltem kimenni a wc-re, 8.-os koromban is (mármint az oviban és a suliban), most is még egy picit félek, de ha itthon egyedül vagyok, és le kell menni a wc-hez...lent sötétebb van, az is igaz, úgyhogy mindig felkapcsolom az összes villanyt, és átfutok a házon :D világosban is ha csönd van, mindig a hangokat figyelem (nem figyelném ha nem hallanék).

L/16

2011. jún. 23. 11:26
 12/23 Forrest Gump válasza:

Szinte mindenki fél a sötétben!Én is!

11/F

2011. jún. 23. 13:13
 13/23 anonim válasza:
Szerintem is mindenki fél a sötétben :D Én pl ilyen szar nem evilági cuccoktól szoktam félni de azt gnodolom: " Ha ittvan akkor úgyis meg tud ölni és nem tudok elfutni" 13/f
2011. jún. 23. 13:25
 14/23 anonim ***** válasza:

Lehet hogy magától elmúlik. Régen én is féltem, nem tudtam elaludni, csak pl. tv mellett, meg attól is féltem hogy nincs semmi hang, és csendben meg mindenfélét odaképzeltem.

Ma meg már csak is kizárólag csendben, és sötétben vagyok képes aludni. Szeretem ha sötét van, enyhe fényérzékenységem is van. :)

Én régebben csináltam olyat, hogy legyőzzem ezt, (illetve inkább csak barátkoztam a sötéttel), hogy pl mamámnál a bérházban, a fürdőben nincs ablak sem, és ha becsuktam az ajtót, az orromig sem láttam. Teljesen megnéztem magamnak a fürdőszobát, hogy tudjam, mi hol van, aztán lekapcsoltam a villanyt, és úgy is végigmentem, hogy minden ott van-e, ugyan olyan-e, nem nyúlok-e bele valami szörnyecskébe. :) És mivel minden ugyan olyan volt, kezdett elmúlni a félelmem. Utána már direkt csináltam ilyeneket, hogy a szobában félhomályban, vagy sötétben, ahol látok egy kicsit azért, megcsináltam ugyan ezeket.

A legrémisztőbb ezt elkezdeni, és a villanykapcsolótól eltávolodni, de fontos még, hogy teló se legyen nálad, hogy nehogy elő tudd kapni és világítani vele. Ha eltudod kezdeni, és túl vagy az első pár szembenézésen, akkor nyert ügyed van. :)

Meg persze ha ez csak most alakult ki, jó volna kideríteni, hogy mitől lehetett. Az oka is erősen befolyásoljhatja.

2011. jún. 23. 16:28
 15/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, és nem mindenki fél a sötétben, csak azt mondják azok, akik félnek, hogy megnyugtassák magukat, hogy nem egyedül vannak. Én imádom a sötétet, olyan helyen is simán jól érzem magam, ahol az orrom hegyéig sem látok. Pontosan azért nem félek tőle, mert én kicsi koromban megbarátkoztam vele. :)

20/L

2011. jún. 23. 16:35
 16/23 anonim ***** válasza:

Én ha egyedül vagyok félek a sötétben, meg úgy egyáltalán, olyankor kifejezetten gyáva és ijedős vagyok, de amint valaki van mellettem, akár egy kisállat is, pl. egy tengerimalac vagy egy kutya, minden félelmem elszáll, és még én biztatom, hogy ne féljen, a sötétség nem bánt, de amint távozik, és én egyedül maradok egy sötét helységben, pánikolni kezdek.

Szabadban néha jobban, néha kevésbé jól viselem a sötétséget.

Füldugóval alszom, szal olyan nekem nincs, hogy: "Hű, mi volt ez a tompa puffanás, biztos a Samara a körből, kimászott a tvmből, értem jött!!" Régebben volt, de a füldugó ezen segített, bár ha félek, akkor füldugó ide vagy oda, én félek. Am a viaszos füldugót nem ajánlom senkinek, én már évek óta kitágulós, habosított műanyagból készült füldugót használok, bár ezt most nem tom miért írtam ide.

A lényeg: Van egy tuti recept, ami elűzi a sötétségtől való félelmet, ha végigcsinálod, max. kellemetlen lesz a sötétség, de nem félelmetes, egyáltalán.

Szal az a lényeg hogy kerek 3 hónapig ne nézz semmi olyan filmet, sorozatot, ami a legkisebb mértékben is félelmetes, szal semmi horror, thriller, akció,vagy ilyesmi. És egyáltalán, ne tégy semmit, ami félelmet kelt benned, viszont jöhet bármi ami megnevettet, szórakoztat, nyugodt, pl. romantikus film, vígjáték, zenéből is a könnyebbek, stb.

Ez egy tuti módszer, de ha a horrort száműzöd az életedből egy életre, már igen jelentős változást érzékelhetsz, bizony.

2011. jún. 23. 22:33
 17/23 anonim válasza:
Én mindig félek a sötétben:D:D 20L :D
2011. jún. 25. 20:34
 18/23 anonim válasza:

keress ojan dolgokat amitől megnyugszol ha félsz. én például elkezdek énekelgeti ha egyedül vagyok. ha otthon vannak a szüleim akkor velük beszélek akár a mosdóból is :/

12/L

2011. jún. 26. 11:32
 19/23 anonim ***** válasza:

Én régen féltem, mostmár nem mert az egyik helyiségbe ég a lámpa(takarékos égő:)) így teljesen nyugodtan tudok aludni:)

12L

2011. jún. 28. 16:27
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerezz éjjeli lámpát..én is az mellet alszom.:S
2011. jún. 29. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!