A gerincferdülések, púposság, különböző gerincbetegségek mit jelentenek, mit mutatnak meg?
Én értem a kérdést pedig nincs diplomám.
Pl.
gyomorproblémák = nem tudja megemészteni a gondokat
allergia (ok nélküli)= kiütést kap valakitől
látászavar, hallászavar = nem akarom látni/ hallani = nem akarok valamiről tudni
Egyébként a magyar nyelv nagyon jól kifejezi a lelki betegségek fizikális megjelenéseit.
A gerincproblémák lelki vonatkozásairól sajnos nem tudok információt.
Az egyik válaszoló írta a magyar nyelvet, hogy az sok mindent kifejez. Gerincre pl. szokták használni azt, hogy nincs tartása, tehát irányítható, eltiporható, kihasználható. Aminek az oka lehet az, hogy nincs önbizalma, nem szereti magát, túlságosan félénk, nincsenek pozitív tapasztalatai társas helyzetekben, stb.
A gerincferdülés a tested két oldala közötti egyensúly felborulása, az egyik elnyomja a másikat. A jobb oldalt a férfi, az apai, a racionális oldalnak tartják, a bal oldalt a női, anyai, érzelmes, intuitív oldalnak.
A hátfájás érzelmi problémákat, túlterheltséget jelöl, "túl sok terhet cipel a hátán", a púposság is ebből következhet, már megrogyott a túl sok teher alatt.
A gerincet magát sokan egy csatornának vélik, anatómiailag is a gerincben fut a gerincvelő, amely segítségével az agyad kommunikál a tested többi részével. Szóval ebben a csatornában árad az energia. Ahhoz, hogy ez az energia jól tudjon áramolni, az a legjobb, ha egyenes a gerinced (mármint nem teljesen egyenes, mert amik alapból vannak benne görbületek, azokra szükségünk van, az a baj, ha ezek már fokozottak). Ha nem húzod ki magad, ha púpos vagy vagy el van ferdülve a gerinced, akkor nehezebben áramlik a testedben az energia, az életerő.
A gyógytorna, gerinctorna, jóga, pilates szerintem sokat segíthet meg valahol olvastam az alexander-technikáról, az is érdekes lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!