Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy nem etikus a szerelmi kötés?

Figyelt kérdés

A szerelm az köztudottan egy kémiai folyamat, nem tart örökké. Nem váltogathatja az ember a partnereit, valahányszor elmúlik a szerelem és "csak" a szeretet marad helyette - vagyis hát lehet, de az milyen már.

Aki szerelmi kötést csináltat, az nyilván nagyon szereti a másikat, hiszen nem lép rajta túl egy vállrántással, hogy "majd lesz más". Innentől kezdve meg miért etikátlan? A megkötött félnek is jobb, ha olyan mellett van, aki tényleg szereti és tényleg kb. mindent megtett érte. Nem pedig olyan mellett, aki képes lenne csak úgy lemondani róla.

Mindenhol ezt olvaom, hogy nem etikus, meg erőszak blabla... Mert én is most fogok majd szerelmi kötést végeztetni. Pl. az én szerelmemnek máshol tuti nem lenne olyan jó helye, mint nálam. Én imádom és kész vagyok mellette kitartani jóban-rosszban az egész életünkben. Miért kellene ettől nem csak magamat, de őt is megfosztanom...?

2019. júl. 14. 00:18
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
44%

"akik valóban csináltattak szerelmi kötést és működött is, valamit évek óta benne élnek... nem erről számolnak be. Gondolom érzed, hogy melyik a hitelesebb."

És mi van azokkal, akik valóban csináltattak szerelmi kötést, csakhogy nem működött? Ők nyilván nem számolnak be semmiről, hanem inkább hallgatnak mélyen, hogy ne égessék be magukat. És mi van, ha ők vannak többen? Nagyságrendekkel többen. És mi van, ha azok, akik arról számolnak be, hogy évek óta benne éltek, csak szemfényvesztenek?

2019. júl. 15. 17:23
 32/45 A kérdező kommentje:
Nem témák.
2019. júl. 15. 17:26
 33/45 anonim ***** válasza:
87%

Ezeket az ember még komolyan is venné, _DE_ akik valóban csináltattak szerelmi kötést és működött is, valamit évek óta benne élnek... nem erről számolnak be. Gondolom érzed, hogy melyik a hitelesebb.

Nos, én csináltattam és bizony majdnem megöltem vele azt akit szeretek.. bár mivel nem azt mondtam hogy szipcsiszupcsi minden és hatalmas a szerelem, így nem is vagyok elég hiteles neked :-D

2019. júl. 15. 17:26
 34/45 A kérdező kommentje:
De, tudom, téged már sok hozzászólásban láttalak, ahogyan ezt ecseteled. Megfosztottad a személyiségétől. Én azokról beszéltem, akik személyesen ismerek. Náluk nincs ilyen.
2019. júl. 15. 17:29
 35/45 anonim ***** válasza:
89%
Náluk nincs ilyen? És ezt honnan tudod ilyen magabiztosan? Velük élsz talán? Vagy minddel legjobb barátok vagytok, hogy elmondják neked a legféltettebb belső érzéseiket is? Az egy dolog hogy kívülre mit mutatnak és megint más hogy hogyan érzik magukat.
2019. júl. 15. 17:31
 36/45 A kérdező kommentje:
Mert ha ilyen rossz, ahogyan te leírtad és mások is itt... Akkor miért összeköltözéseket látok meg azt hogy babát várnak stb? Szerelmi kötés előtt évekig nem költöztek össze. Aztán szakítás és szerelmi kötés után mégis... Miért lenne ez ha rossz lenne?
2019. júl. 15. 17:44
 37/45 anonim ***** válasza:
67%

Mert krv nagy önzőség. Ha igazán szeretünk valakit, akkor tudod, az a fontos, hogy ő mit akar, neki mi a jó. És nálad biztos jobban tudja a “szerelmed”, hogy mégis mi kell. Mivel magadhoz akarod kötni, mert magától nem közeledik, ezért valószínűleg nincs szüksége rád.

Újra megkérdezem, amit már többen is megkérdeztek: te örülnél, ha valaki olyan akarna magához láncolni, akitől te nem akarsz semmit?! Akarnád, hogy más döntsön arról, kivel legyél?!

2019. júl. 15. 20:58
 38/45 anonim ***** válasza:
70%

"Én azokról beszéltem, akik személyesen ismerek. Náluk nincs ilyen."

De miért csak az orrodig látsz? Ha a személyes ismerőseid mind tévednek valamiben, akkor is nekik hiszel, hiába mondja kb. mindenki más, hogy az nem úgy van?

2019. júl. 15. 21:08
 39/45 anonim ***** válasza:
53%

Mert ha ilyen rossz, ahogyan te leírtad és mások is itt... Akkor miért összeköltözéseket látok meg azt hogy babát várnak stb? Szerelmi kötés előtt évekig nem költöztek össze. Aztán szakítás és szerelmi kötés után mégis... Miért lenne ez ha rossz lenne?

Mert talán oka van hogy kötés előtt évekig nem költöztek össze? Erre nem gondoltál? Szerinted olyan jó dolog rákényszeríteni másra a te akaratod? Őszintén, te boldog lennél ha olyat kéne csinálnod amit a lelked mélyén gyűlölsz még ha meg se tudod magyarázni, de nem úszhatod meg?

2019. júl. 16. 05:57
 40/45 anonim ***** válasza:
52%

Ez a szabad akarat kérdés szerintem több oldalról is nézhető és akár az élet több területére is kivetíthető.

Pl. aivel szakítanak, és nagyon rossz neki, hiányzik a párja, szereti..annak a szabad akaratával mi van? Hogy nem szeretne a másik nélkül élni?

Tehát akarata ellenére, megkell tanulnia együtt élni azzal, hogy elhagyták.

Amúgy a kötésnek is csak akkor van értelme szerintem, ha változtatással, önfejlesztéssel együtt jár és magasabb szintre emelik a kapcsolatot. Persze ez működhet, két fél közös beleegyezésével is.

A kötés maximum egy pluszt adhat annak, akire kérik, aki már lemondott a kapcsolatról.

2019. júl. 16. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!