Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy nem etikus a szerelmi kötés?

Figyelt kérdés

A szerelm az köztudottan egy kémiai folyamat, nem tart örökké. Nem váltogathatja az ember a partnereit, valahányszor elmúlik a szerelem és "csak" a szeretet marad helyette - vagyis hát lehet, de az milyen már.

Aki szerelmi kötést csináltat, az nyilván nagyon szereti a másikat, hiszen nem lép rajta túl egy vállrántással, hogy "majd lesz más". Innentől kezdve meg miért etikátlan? A megkötött félnek is jobb, ha olyan mellett van, aki tényleg szereti és tényleg kb. mindent megtett érte. Nem pedig olyan mellett, aki képes lenne csak úgy lemondani róla.

Mindenhol ezt olvaom, hogy nem etikus, meg erőszak blabla... Mert én is most fogok majd szerelmi kötést végeztetni. Pl. az én szerelmemnek máshol tuti nem lenne olyan jó helye, mint nálam. Én imádom és kész vagyok mellette kitartani jóban-rosszban az egész életünkben. Miért kellene ettől nem csak magamat, de őt is megfosztanom...?

2019. júl. 14. 00:18
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
75%
Az első mondatod is a tudatlanságod bizonyítéka a többi is korlátolt ostoba szemelyről tanúskodik .....
2019. júl. 14. 09:43
 12/45 anonim ***** válasza:
89%
Rég nem olvastam ennyi értelmes választ ebben a rovatban. Teljesen egyetértek.
2019. júl. 14. 09:46
 13/45 anonim ***** válasza:
18%

Kedves válaszolók!

Ebben az esetben ha a szerelmi kötés etikátlan, akkor itt mindenki házasságellenes? Esetleg nem lehet kimondani a kapcsolatokat sem? Már ha valakit elismert barátodként, barátnődként, akkor azzal egy kvázi "kötést" végeztél, habár ez fizikai szintről indult.

Egyébként miért lenne korlátolt kémiai folyamatnak tartani magát a szerelmet? Már ha spirituálisan tekintünk valamit, mindennek van fizikai, lelki és energetikai lenyomata. A szerelem fizikai szinten tényleg hormonálisan figyelhető meg, lelkileg az érzelmekkel, és energetikailag meg egy kapcsolat formájában.

Ha valaki egy kötést tudatosan tesz meg, akkor erre az energetikai kapocsra erősít rá. A baj tényleg a naiv kötögetéssel van, ami egyébként meg azért üt vissza, mert hisz benne az illető. Karmától függetlenül...

2019. júl. 14. 10:54
 14/45 anonim ***** válasza:
75%

"akkor itt mindenki házasságellenes? Esetleg nem lehet kimondani a kapcsolatokat sem? Már ha valakit elismert barátodként, barátnődként, akkor azzal egy kvázi "kötést" végeztél"

Nem azok ellen a kapcsolatok ellen vagyunk, amelyekbe mindenki a saját szabad akaratából megy bele (házasság, barátság, együtt járás, stb.), hanem az ellen vagyunk, hogy a kérdező a saját akaratát kényszerítse rá másvalakire, annak a másik valakinek a beleegyezése nélkül.

2019. júl. 14. 11:20
 15/45 anonim ***** válasza:
74%
Ha egyszer egy 130 kilós pali vagy nő csináltat magának egy ilyen szarságot aminek te leszel az áldozata akkor majd rájössz barátom.
2019. júl. 14. 11:42
 16/45 anonim ***** válasza:
25%

Jó nagy butaságokat tudtok mondani. Nem az a jellemző, hogy egy ronda, kiállhatatlan nő vagy férfi kötést kér egy ismerősére. Az a jellemző, hogy exet szeretnének visszahozni az életükbe az emberek, mert nem bírják elfelejteni.

Én is így voltam. 7 év után egyre többet veszekedtünk az exemmel, neki "sok voltam", szerinte állandóan ellenőrizgettem és kalitkában érezte magát. Nem hagyott el, csak nagyobb szabadságot kért, de túl nagyot. Nekem ez sok volt, így én hagytam el. Elfelejteni viszont nem tudtam. Nem találkoztunk, nem beszéltünk, én elmentem egy mágus nőhöz, aki segített. Csináltunk egy szerelmi kötést vér erejével. 4 és fél hónap elteltével az exem, aki sosem volt egy romantikus típus, könyörgött, hogy vegyem magamhoz vissza, mekkorát tévedett... Ezt akartam, újra összejöttünk és azóta csodás minden. Az egykor egyáltalán nem romantikus és nem túl ragaszkodó emberből egy romantikus, ragaszkodó angyali ember lett. Néha nekem "túl sok" ő, dehát ezt akartam. Én is boldog vagyok és ő is boldog. Én sem hiszem, hogy két ember boldogságra "etikátlan" lenne. Mindkettőnknek jobb így az élete. Életem eddigi legjobb döntése volt!

2019. júl. 14. 12:09
 17/45 anonim ***** válasza:
19%
Mellesleg azóta még más nőkkel sem beszélget meg semmi, csak amit muszáj munka közben. Régen egy is gond volt még a kötés előtt. Neki is jobb így.
2019. júl. 14. 12:11
 18/45 anonim ***** válasza:
73%

17es, valóban biztos nagyon jó neki hogy korlátozod a szabad akaratát. Azt kívánom minden eszetlenül kötögetőek, hogy őket is kösse valaki magához akit ők gyűlölnek. Majd megtapasztaljátok.

Arra nem gondoltok, hogy ha egy kapcsolat működik, akkor ahhoz nem kell kötés? Ha meg a másik fél szerint nem működik, akkor a szabad akaratát erőszakoljátok meg? 17es olyan meg nincs hogy valakinek a jelleme 180 fokos fordulatot vegyen egy kötéstől.

2019. júl. 14. 12:37
 19/45 anonim ***** válasza:
88%

"Ebben az esetben ha a szerelmi kötés etikátlan, akkor itt mindenki házasságellenes?"

Kevered a pápai romát a Római Pápával!

.

- Az anyakönyvvezetőt szólítsad 'nagy mágus"-nak és figyeld reakcióját!

- A házasság akkor is felbontható, ha nincs közös megegyezés.

- A házasság MINDKÉT FÉL TUDTÁVAL és KÖZÖS AKARATÁNAK KINYILVÁNÍTÁSÁVAL jön létre.

- A házasságkötési szándék még az anyakönyvvezető előtt is semmissé nyilvánítható.

.

Érzed, felfogod a különbségeket?

2019. júl. 14. 12:44
 20/45 anonim ***** válasza:
8%

ma 12:37

Még mindig igaz amit írtam, hogy nem az a jellemző, hogy olyat szeretnének kötni, akit gyűlölnek.

Am pedig van, tényleg gyökeresen megváltozott. Mindent megtesz, hogy velem maradhasson, régen ez fordítva volt, én voltam így. Tökéletes.

2019. júl. 14. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!