Hogyan élnétek ha ez a ti valóságotok lenne? (bocsi hosszabb)
25-30 év körüliek vagytok. Egy részről van diplomátok, jól menő munkátok, menyasszony, barátok… kb. majdnem minden oké.
Pár éve egyetem utolsó éveiben az életetek úgy alakult, hogy gyerekkorod entitásai újra felbukkantak életetekben. Pár stresszes év után végül a fent leírt normál élet mellett hétköznapivá vált, hogy látsz lelkeket, fél-lényeket, manókat, akármiket, és még inkább még akármibbeket is... Érzed a körülötted lévő emberek tudatát, érzéseit, jövőjét… stb (ezt karrierépítésnél picit ki is használtad), és az asztrál utazás + energiamozgatás sem új számodra.
Pár év alatt az „új” valóságod által alkalmad lett megismerni önmagad, és a világ egy teljesen új oldalát ahol alkalmanként aktívabban tevékenykedtél is erkölcsi nézeteidhez hűen. Probléma viszont, hogy baromira nem tudod összekapcsolni a kinti világot azzal amit itt élsz. Képes vagy dolgokra, de úgy érzed pont teljesen tökmindegy mert a világ amibe leszüledtél a lehető legtávolabb áll ezektől… Gyakorlatilag egy szuperhős vagy olyan képességekkel amik a köztudatban nem léteznek. Földi ittléted olyan érzés mintha egy csillagrombolóval próbálnál megvetni egy veteményeskertet… valószínűleg nem lehetetlen, de talán nem arra való. Tisztában vagy azzal, hogy fejben neked is, mint másoknak is még van hova fejlődni, de a környezetet ahol élsz a sok lebutított élet miatt erősen alkalmatlannak érzed… Meditálni sincs már kedved mert a meglévő képességeket/ önismeretet sem tudod beilleszteni az életbe, tehát nincs értelme mélyebbre ásni. Motiváció nulla. Mindig opció, hogy élj egy normális kedves életet… de az meg kevés. Életed 2 részből áll amiből az egyiket unod, a másik meg nem az ahol létezel. Mit kezdenétek magatokkal?
Kedves Közveszélyes Kontár,
"mit tart egy okkult ezoterikus "VégCél"-nak?" + szeretet kérdés
- Nem igazán tudom önmagam besorolni kategóriákba mint pl.: "okkult ezoterikus" független, hogy lehet tényleg ez állna hozzám a legközelebb.
Számomra a "végcél" talán az újra egyesülés azzal a mindennel amiből tudatra ébredtem. Az oda vezető út pedig önmegismerésen, és mások segítésén keresztül érhető el. A szeretet, ill. érzelmek sajnos kicsit távolabb állnak tőlem. Inkább logikai mint érzelmi gondolkodásmóddal rendelkezem. Ebben még talán kell majd előre haladnom. Túl sok mindent érzek. Az átérzés, és az érzelmek okainak megértésével olyan mintha az okozati tényezők átlátásával az érzelmek már nem érzések lennének hanem szimpla reakciók egy folyamatra. Hogyan tudsz pl.: szeretni ha már előre tudod, hogy ez lesz az az érzés amivel reagálni fogsz? A szeretet a legfontosabb, de a jelenből előre lehet látni mikor mi fog történni. Előre láthatod mások, és saját reakcióidat. Hogyan tudsz szeretni a jelenben ha fejben már a múltban átélted, és megértetted az azt kiváltó hatásokat?
"Csupán feladni nem szabad."
Öngyilkosság?... kérlek. Meghalni nem gond ha így vagy úgy úgy alakul, de az öngyilkossággal mint menekülés egy problémából pont csak még inkább növelném azt a tényezőt amitől el szeretnék szakadni. Az élet apró szimulációja az örökkévalóságnak amiben csupán pár év alatt megtapasztalhatjuk a szellemi fejlődés szakaszait. A "gondok" amik jönnek pont azért jönnek itt mert arra van szükségünk, hogy többek legyünk.
"csillagromboló téma"
Magvető/ teremtő... szerintem alapvetően még ha így is van/lenne ez egy hibás gondolkodásmód. Minél többet gondolunk kint önmagunkról annál nehezebben találjuk meg a földi élet szépségeit (tapasztalat). Az emberi ego szerintem nem tud ekkora különbségeket tenni, hogy egyszerre legyen valaki teremtő, és ember egyszerre. Mintha önmagunk gáncsolnánk el vele. Vannak eféle emlékeim, de régebben túlságosan el voltam rugaszkodva az élettől. Jelenleg még ha ez így is van/lenne azzal egészen biztosan nem kell foglalkoznom. Tehát csak egyszerűen Star Wars -os példának írtam a hasonlatot :D .
""sugarozhatsz" amivel megjon az ismeroseid "jozan paraszti esze""
A környezetemre tudok pozitív hatással lenni. Menyasszonyom is már látott ezt-azt, és fejben is rátalál lassan önmagára. Barátaimmal szintén nem gond az ilyen témák átbeszélése. Sokkal nagyobb gond számomra végignézni, hogy míg talán az ismerőseim jól alakulnak az emberiség józan paraszti esze az egy egészen más téma. Tudom nem kell mindig nagyban gondolkodni, és az is elég ha a közvetlen környezetemnek akár csak kicsit is tudok segíteni... de azért eléggé nehéz ezt látni, hogy hova alakul a világ.
Kényszerítés amit írtál soha nem volt téma semmiben.
"Bhagavad Gita" mint alapmű téma:
Alapműnek nehéz bármit is tartanom. Nincs olyan, hogy alapmű. Mint minden "ember" más-más lélek mindenki másban találja meg azt ami a legközelebb áll igaz jelenlegi önmagához, és mindenkinek így más az ami az aktuális jelenben segíteni képes.
Jelenemben alapműnek tartok olyan történeteket melyek a barátokért való kiállásról, célok eléréséről, mások segítéséről, akadályok leküzdéséről, találékonyságról, és érzelmekről szólnak. Legyenek bármilyen elrugaszkodott álmaink, ha egy egész világ is nevet rajtuk akkor sem adjuk fel. Számomra az alapművek az ilyen történetekben kezdődnek. Az ilyen történetekre azért tudok felnézni mert az életből ezek azok amiket hiányolok. Nem az én életemből. Az egészből.
nem olvastam el csak legelejet picit
igen a fogalmak sokaknak masokat jelentenek, de a Szeretetet nem ilyen hetkoznapi ertelemben kell erteni
az onmegismeres sokan ugy ertelmezik hogy egoistava kell valni, ha ehhez a segitest tarsitod akkor nalad ilyen veszely remelhetoleg nincs
majd elolvasom amit irtal
Xy4
#Kerdezo (K.Gy)
ugy kellett volna kerdeznem hogy olvastad egyaltalan? mert nem artana elolvasnod, illetoleg ha csak egy forditast olvastal (olvasol) eddig akkor tobbet is megismerni
AlapMü alatt visszonyitasi alapra gondoltam
ami által "Bíráskodhatsz a Bíró felett, és Ítélkezhetsz az Ítélö felett"
sok vallasos hivö számára AlapMü ez a SzentIras
ahogy sok ezoterikus számára is, neopogany alatt nem tudom mit ertesz de teozofia es new age is - ha sok kozul is de - alapmüvek kozt tartja szamon altalaban
ellenben ha ezoterikusabb muvet tudnal csak tekinteni ilyen viszonyitasi alapnak, akkor a legtobb ezoterikus alapmüvének a "Zóhár a Ragyogás Könyve" számit
es ha még nem tudsz nyelveken szolani (vagyis ez esetben megerteni mas nyelveket) akkor ha eddig nem tudtal rola a teljes magyar forditasa megjelent konyvben, persze ez borzaszto hosszu biblikus meretu szoveg, igy csak ha erdeklodest mutatsz iranta akkor erdemes a megszerzesen gondolkodni
nem tudok mit hozzafuzni csak azt hogy Segitöi szandekod sose add fel de ne vesd meg azokat akik elutasitsak (baratsag(ossag)od)
Xy4
Nagyon érdekes volt amit írtál és átéreztem minden mondatod megha semmi közöm sincs ahhoz amit átélsz. De a másságot tekintve belegondolni és érezni, átérezni nem kellemes erzés.
Nem lehet könnyü Neked, sajnos tanácsom nincs, mert amíg az ember valamit nem él át úgy ahogy most Te úgy hogy adhatna bármilyen tanácsot is?🙂 Nem tudok.🙂 De kitartást.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!