Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan élnétek ha ez a ti...

Krúdy Gyula kérdése:

Hogyan élnétek ha ez a ti valóságotok lenne? (bocsi hosszabb)

Figyelt kérdés

25-30 év körüliek vagytok. Egy részről van diplomátok, jól menő munkátok, menyasszony, barátok… kb. majdnem minden oké.

Pár éve egyetem utolsó éveiben az életetek úgy alakult, hogy gyerekkorod entitásai újra felbukkantak életetekben. Pár stresszes év után végül a fent leírt normál élet mellett hétköznapivá vált, hogy látsz lelkeket, fél-lényeket, manókat, akármiket, és még inkább még akármibbeket is... Érzed a körülötted lévő emberek tudatát, érzéseit, jövőjét… stb (ezt karrierépítésnél picit ki is használtad), és az asztrál utazás + energiamozgatás sem új számodra.

Pár év alatt az „új” valóságod által alkalmad lett megismerni önmagad, és a világ egy teljesen új oldalát ahol alkalmanként aktívabban tevékenykedtél is erkölcsi nézeteidhez hűen. Probléma viszont, hogy baromira nem tudod összekapcsolni a kinti világot azzal amit itt élsz. Képes vagy dolgokra, de úgy érzed pont teljesen tökmindegy mert a világ amibe leszüledtél a lehető legtávolabb áll ezektől… Gyakorlatilag egy szuperhős vagy olyan képességekkel amik a köztudatban nem léteznek. Földi ittléted olyan érzés mintha egy csillagrombolóval próbálnál megvetni egy veteményeskertet… valószínűleg nem lehetetlen, de talán nem arra való. Tisztában vagy azzal, hogy fejben neked is, mint másoknak is még van hova fejlődni, de a környezetet ahol élsz a sok lebutított élet miatt erősen alkalmatlannak érzed… Meditálni sincs már kedved mert a meglévő képességeket/ önismeretet sem tudod beilleszteni az életbe, tehát nincs értelme mélyebbre ásni. Motiváció nulla. Mindig opció, hogy élj egy normális kedves életet… de az meg kevés. Életed 2 részből áll amiből az egyiket unod, a másik meg nem az ahol létezel. Mit kezdenétek magatokkal?

2018. okt. 11. 16:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Én pl tudomány területén mozgom, még is hiszek a természetfelettiben. A "képességeimet" pedig arra használom, hogy fejlődjek, előrébb jussak és ha tehetem, másokon is segítsek, márpedig a hivatásom gyakorlásával sokakon segíteni tudok. Szóval szerintem a két dolog nem zárja ki egymást, sőt úgy hiszem ezért terelt ilyen áldással (vagy átokkal) a sors erre a területre, mert a képességeimnek köszönhetően sikeres tudok lenni abban, amivel foglalkozom (ami mások számára is kézzel fogható) és ezzel, ha nem is mindenkin, de sokakan segíteni tudok. Nem kell feladni egyiket sem. :)
2018. okt. 11. 22:03
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó vagyok, annyit még hoozá tennék, hogy nem biztos, hogy még annyira magasabb szinten vagy másoknál, hogy ha nem tudod ezt kamatoztatni vagy párhuzamot vonni a két dolog között.

Pl jelenleg a fizikában az a biutos, amit már látunk vagy mérni tudunk, esetleg annak hiányát, minden más csak feltételezés. Nagyon pici az, amit tudunk. De, amit tudunk és kézzel fogható, szemben mondjuk a képességeinkkel, még is felhasználható arra, hogy másokon segítsünk. Pl.: Röntgen, pozitron, atomok bomlása, elektronok... Ezeket mind használjuk a gyógyításban, ami ugye sokakon segít... Ha valaki pedig rendelkezik képességekkel, azok felhasználásával a legjobb atomfizikus lesz vagy radiológus, már is hat ányozottan többet tud tenni az emberiségért.

2018. okt. 11. 22:11
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem tudom másokhoz képes milyen szinten állok. Mivel minden lélek más így összemérni a "képességeket" eléggé komplex feladat lenne. Kamatoztatni tudom ezeket amit írtam is, hogy az életemben azért kisegítettek ezek a dolgok. A párhuzammal kapcsolatban igazatok van. Azon kívül, hogy az átérzést össze tudom kötni az itteni élettel, valóban kicsit hadilábon vagyok a témával. Akik hasonló cipőben járnak azoknak szoktam segíteni, vagy épp Ők nekem, de ez már megint olyan, hogy nem igazán az itteni élethez van köze hanem annak "feljavított" változatához. Normális esetben ezek a dolgok hétköznapiak lehetnének, de nem azok.

Nehéz összekapcsolni a világ egy olyan oldalát ezzel az élettel amit még ha látok is, néha még számomra is elrugaszkodott. Természetesen ezeknek a megélése/megértése fejlődési lehetőség, és ez rendben is van csupán még mindig az a problémám, hogy pl.:

Hogyan kössem össze a földi élettel azt a 4 lábon járó, tollas, csuklyát viselő, kaszával hadonászó, 2 méter magas valamit amit pár hete láttam. És ez csak nagyon 1 a sok közül...

Hogyan tudom mások segítésében kamatoztatni azt, hogy hegyomlásszerű gólemvalamik, vagy éppen félig fa, félig bármi más szerű lények járnak át néha a nappalimban? Izgalmas, és tök jó, de mit kezdjek ezekkel?

(Nem drogozok, alkoholt sem sűrűn iszok, más erre képes ismerőseim is látnak ilyeneket stb..stb...stb...) (csak az ezo trollok kedvéért)

2018. okt. 12. 00:18
 14/25 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Csak a gyakorlat oldaláról kívánok evvel-avval hozzájárulni a fejlődésedhez. Nem kételkedem mindabban, amit eddig tapasztaltál.

Mint magad írod, vannak nem mindennapi képességeid. Mint minden képességet, ezeket fejleszteni kell, hogy készséggé alakulhassanak. Ma már hozzáférhető az az információ és tudás, amely segítséget ad neked abban, hogy a többiek által nem feltétlenül érzékelt entitásokat/jelenségeket kezelni tudd. Természetesen nem kötelességed, de gyanítom, azért születtél a képességeiddel e bolygóra, mert -sose találnád ki!- hasznunkra lehetsz. No nem ebben a féligfőtt állapotodban, hanem mikor megtanulsz majd bánni vele. H ne teher legyen számodra, hanem a segítség eszköze.

Van annyi vér a pucádban, hogy belevágj?

2018. okt. 12. 14:45
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező!

Én úgy érzem le kell tisztáznod magadban, hogy a jelenlegi "mindennapi" élethelyzeted mennyire elég számodra. Tényleg erre vágytál mindig? Vagy csak azt hitted, hogy erre vágytál, mert kiskorodtól fogva ezt nevelték beléd, ez volt a szociális nyomás, elvárás körülötted?

Ha tényleg ezekre vágytál, akkor már egy jó kiindulóponton vagy. Sokan azért kezdik el tanulmányozni és gyakorolni a mágiát (sőt, majdnem mindenki), hogy elérjék ezeket a "mindennapi" életcéljaikat. Ezzel szemben úgy érzem, hogy neked mégsem teljesen kielégítőek ezek az elért mindennapi célok. Talán főként mert a környezetedben nem találsz megértést.

Én csak azt mondhatom el, amiket én tapasztaltam és számomra értelme van, olvasd el és vedd ki belőle azt, ami hasznos számodra, a többit meg hagyd figyelmen kívül.

Én megbékéltem a gondolattal, hogy a környezetem, a szeretteim majdnem egésze teljesen távol áll ettől a területtől, nem értik, nem érdekli őket, nem hisznek benne és ezeknek az ok-okozati kombinációja. Az elején ez zavart engem, mert minél jobban belemerültem a spiritualitásba valódi élményekkel, nem volt nagyon kivel megosztanom, megvitatnom, mert csak kinevetésre és gyanakvó szemekre leltem volna. Ezzel együtt mégis végül is rájöttem, hogy a mágia, spirituális élet is akkor működik a legjobban, ha egyensúlyban van a mindennapi életemmel. Hiszen okkal születtünk ebbe a fizikai világba. Tehát kell, hogy legyen olyan része az életemnek, ami mindennapi és erre tökéletes a környezetem egy része. A többire pedig keresnem kell egy olyan közeget, aki megérti ezt az oldalamat és támogat, egymást támogatjuk benne, meg tudjuk vitatni, ki tudok teljesedni ezen az oldalon is. Több-kevesebb sikerrel, nehezen, de találtam ilyen embereket, bár a mai napig azért dolgozok ezen, mert kevesen vagyunk. De ezt el kell fogadni, a legtöbb ember a homokba dugja a fejét és ez nem (csak) az ő hibájuk, ezt verték a fejünkbe a világról, egy leegyszerűsített, kizárólagos materialista világképet.

Szóval mindenképp meg kell találni az egyensúlyt a két életed között, mindkettő okkal van és fontos is. Viszont mérlegelned kell, hogy a mindennapi életedben elért célok valóban azok a dolgok, amikre igazán vágysz, vagy valahol legbelül ez nem elég neked. Valamint megteremteni egy olyan élethelyzetet, ahol kicsit könnyebb teret teremtened a spirituális, mágikus oldalának az életednek, esetleg egy támogatóbb környezet, pár hasonló érdeklődésű barát keresése.

Remélem tudtam segíteni.

2018. okt. 12. 15:38
 16/25 A kérdező kommentje:

Tényleg meglepő számomra mennyi értelmes komment gyűlt itt össze.

Köszönöm a jó tanácsokat. Mindenképpen magamban kell ezt tisztáznom, és egy olyan élet kell, hogy kialakuljon belőle amivel nem csak a végén, de közben is elégedett vagyok.

Asztrál síkot a jelenemben túlságosan távolinak érzem. Spirituális életem megpróbálom első körben önmagamhoz, az ittlétemhez alakítani, és majd talán később visszatérek oda is. Jelen kaotikus gondolataim pont azért alakultak ki mert 1 seggel próbáltam 3 lovat megülni. Élet, spiritualitás, asztrál... ugyan minden összefügg mindennel, de úgy érzem újra fel kell építenem önmagam. Először önmagamat kell rendbe tennem ahhoz, hogy másoknak tudjak segíteni.

Legalább ez része most tudatosult. Köszönöm a segítséget.

2018. okt. 12. 16:39
 17/25 anonim ***** válasza:
47%

Ha lennének "képességeim", akkor mindenképpen a saját előnyömre fordítanám azt.

Eleinte nyilván önző lennék és primitív ösztönök/érzelmek vezetnének, bosszút állnék valakin, de idővel biztos, hogy megtalálnám önmagam és igyekeznék jól használni a "képességeimet".

Viszont szerintem sosem lennék képes "szuperhősként" tekinteni magamat, inkább "antihősként" tekintenék magamra.

2018. okt. 12. 21:23
 18/25 anonim ***** válasza:
70%

Nekem csak az a problémám, hogy nemlehet normálisan kommunkiálni egy entitással sem.

Valahogy csak ártani, bántani akarnak.

Vagy nem válaszolnak a kérdéseimre.

Nem mondják meg még a nevüket sem.

Egy szellemmel beszéltem,de az tök unalmas volt.

Az asztrális vagy szellemállatokat szeretem. De sajnos azok túl rövid ideíg annak nálam és nem lehet velük kommunikálni. Az is előfordúlt már h véletlen bántottam. pl. meghúztam a szellemmacsják farkát.

Vagyis az a gond h jönnek és mennek. magányosabb így az élet. van h a barátaimmal sem lehet beszélgetni. gondolom mert érzik h megváltoztam. néha felmerűl az h kezd végre mindden a régi lenni,de aztán kiderűl h csak rosszabb lesz minden. Bár mostanság azért jobb a helyzetem.

Szerintem te csak kimerűltél. Túl sokat gondolkoztál el ezeken.Járj ki a szabadba.A változó időjárás is megterheli az embert,de télen méginkább rosszabb a helyzet, mert az ember méginkább nem tud kimozdúlni a hidegben.

2018. okt. 14. 05:09
 19/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
70%

#13 utani valaszokat nem olvastam

#Kerdezo

mit tart egy okkult ezoterikus "VégCél"-nak?

nem az Önzetlen Szeretet?

mi fontosabb enél? milyen igazan valodi "celok" vannak enél?

eppen ilyen valaszokat kaptal (segitenek, te is segits)

#7 Kerdezo

"Csupán feladni nem szabad."

ez alatt valamiféle ongyilkossagra gondoltal? szellemi is annak tekintheto (pl. feladsz minden ezoterikus, spiritualis dolgot)

azzal viszont nem vesztenel hanem nyernel ha "magasabb szintre" lepnel, az okkultizmus, magia (a legtobb amit emlegettel) igazan alacsonyszintu

erdekes felhozni csillagrombolot is, itt azon gondolkodtam hogy "magvetonek", teremtonek erzed magad?

hogy hogy? ha ilyen okkult kepeseged van akkor minimum hogy a kornyezetedre tudsz hatni, es nem csak testileg de szellemileg is, olyant "sugarozhatsz" amivel megjon az ismeroseid "jozan paraszti esze"

nem konyu masokat terelgetni, mibol gondoltad hogy az?

mivel a kenyszerites csak illuzio, a Valodi Lényét nem tudod senkinek kozvetlenul atvarazsolni, csak öt tudod "megkerni" erre (a teste kenyszeritese egy mod de nagyon hatekonytalan, kezdetleges)

de szerintem egy tapasztalt gyakorlo okkultistanak ezekel tisztaban kellene lennie

vannak akiket konyu becsapni, rossz utra terelni, ugyan igy vannak akiket konyu a jora terelni

masokat nehezebb (es ezekhez nem kell ezoteria, okkultizmus sem)

"AlapMü"-nek tartod a "Bhagavad Gita"-t? Nem? Miert?

ha igen akkor tobbet kellene olvasnod, keress mas forditasokat, masféle magyarazatokat, bar legnagyobb reszenek a szavait kell megerteni a Lenyegi Tanitasa kozertheto barki szamara, "barmilyen" ismeret nelkul

mert ezekkel egy magasabb szintu vilagban tudnal kezdeni valamit? pontosan mit?

ha latsz az egen egy sereg madarat az nem feltetlen jelent valami joslatot vagy nem tudom mire gondolsz

spiritualis ismereteid kell fejleszteni, szellemben kell fejlodnod, hogy megtud azt is amit nem ertesz, ha erted, akkor miert nem tudod felhasznalni mar most itt?

eddigi leirasok alapjan ezek nem akarattal tortennek hanem spontan

ezekbol meg mit is varsz? okkultista is akkor tartja magat fejlettnek ha tudatosan akarattal eri el a szellemi vilagot. azt amit akar, celal, hogy felhasznalja, helyes esetben Önzetlen Szeretet miatt Jóra

Xy4

(uj valaszokat majd elolvasom)

2018. okt. 15. 09:24
 20/25 anonim ***** válasza:

1. nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret.

2. és úgy éreztem, ez a rend.

3. álmom s a vas világ a rend.

4. Nappal hold kél bennem s ha kinn van

az éj - egy nap süt idebent.

5. Akár egy halom hasított fa,

hever egymáson a világ,

szorítja, nyomja, összefogja

egyik dolog a másikát.

6. Im itt a szenvedés belül,

ám ott kívül a magyarázat.

7.Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esõt nevetni.

2018. okt. 16. 01:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!