Mind egyetlen egész részei vagyunk? Milyen gondolatok ébrednek benned, ha ezt elfogadnád?
Zoltánkvantumfizikus kérdése:
Ha tanulmányozod a mágikus tanokat, az ősi tanítások, filozófiák egyetlen közös motívuma, ami még a vallásos & pogány "pozitív" sátánista ideológiákban is közös, az pedig az, hogy mindannyian létező élőlények, emberek egy egész részei vagyunk.
Newton 3. törvénye az akció reakció azt mondja ki, hogy ha egy anyagi testet erőhatás éri egy másik testtől vagy mezőtől, az azzal ugyanolyan nagyságú, de ellentétes irányú válaszerőt fejt ki. Ez a fizika alaptörvényei egyike, mely mindig igaz. Ismerős a karma ? Ok és okozat : amit az ember másoknak okoz, azt kapja vissza. Ez minden spirituális, vallásos, pogány, ősi filozófia szerves rész, ha másban nem is ,de ebben egyetért az összes.
A karma törvénye, pont azt jelenti, hogy mind egyetlen egész részei vagyunk. Senki sem különbözik ettől az egésztől, hisz ha egy rendszer részei vagyunk a részeink azonosak. Ez teljesen azonos Newton törvényével, mert az az energia megmaradás miatt igaz, hiszen nem vész el energia a világból mint rendszerből, ezért lesz mindig reakcióerő, ugyanígy a világban a karmában is mindig lesz következménye a kiváltó hatásnak.
Ezt a felismerést, miszerint mindannyian egyetlen egész részei vagyunk ide látogató millió, milliárd éves fejlődésen átesett fajok tanításaiban is lejegyezték emberek, akik olyan monumentális építményeket emeltek, melyet ma sem tudnánk, épp ez bizonyítja hogy itt jártak. Ők többet tudtak, mint a mai tudomány. Miért is ne lehetne igazuk?
A mai modern kvantumfizika is kezdi ezt az utat tapisgálni. A materializmus valójában egy téveszme, nem állhat minden anyagból, hisz annak építőkövei energia rezgések, anyagtalan mezők melyek rezegnek. Úgy tűnik, hogy az anyagi világ illúzió csupán. A lélek létezik és annak a törvényei : ne tegyél rosszat senkivel, mert azt magaddal teszed, mert mindannyian egyek vagyunk.
Életembe sikerült egyszer megtapasztalnom
Valaki/valami kinyitotta a szivcsakrámat
és mikor buszon utaztam és mentem vásárolni
eszméletlen öröm töltött el. mindenkit ölelni, szeretni és vigasztalni szerettem volna
kb 1 órán keresztül folyamatosan mosolyogtam
úgy éreztem hogy ők is én vagyok
és ki vagyok én hogy megitéljek bárkit hiszen én vagyok ők
és bármikor lehetek a helyükbe
leirhatatlan érzés volt, arról nem is beszélve hogy utánna sokáig vágytam vissza ebbe a felemelkedett állapotba
tudom, ha nagyon akarnám meditációval elérhetném újra ezt az állapotott, de inkàbb meghagyom az életnek hogy mikor úgy gondolja akkor megnyit újra :)
aki ebben nem hisz, vagy tévhitnek gondolja.. az még nincs ezen a tudatszinten :) de ez van.. 8 milliárdan vagyunk.. 8 milliárd külömböző nézettel és igazságal.. ettől szép ez a világ!
Az univerzumban minden összefügg mindennel. Valami kicsit, valami nagyon. Még elképzelni sem lehet más opciót, hiszen mind a világegyetem részei vagyunk.
A nagy probléma a gondolatmenettel az, hogy te az emberi erkölcsöt, a jó és rossz fogalmát belekevered a termeszettudományok törvényeibe. Ami nagy, és gyakori hiba. A karma kiegyenlíti a jó és rossz dolgokat. De a jó és rossz csak az ember számára jelent valamit. Sehol mashol nincs ennek semmi De tényleg semmi jelentősége. Bármi lehetne jó és bármi lehetne rossz. Az emberi értékrend olyan amilyen, egyszerűen így alakult ki. Csak a véletlen mûve az, hogy hasonlóságot mutat számodra Newton törvényével.
Ne keverjük össze az emberi gondolkodásból fakadó dolgokat a természet törvényeivel. Igaz! Minden összefügg mindennel, de ez nem jelenti azt, hogy mindennek hasonlítania is kell mindenre.
karma eredetileg tudtommal #22 csak ok okozatot jelent ahogy a kerdezo is irta
igy nem foglalja magaban a jot es a rosszat es a jutalmazast es buntetest is
ahogy tobben irtak pusztan az ok-okozatbol adodik minden
igy a karma maga meg nem minden csak ezen torvenyszeruseg
kerdezo irtak a lepke effektust
pl. masik messzi-messzi galaxisra is kihat majd egyszer hogy egy lepke merre forditotta a fejet?
igy egy masra amugyis alig hato dolog nem lehet nagy karmikus hatassal
ellenben tole kisebbek sokkal nagyobb hatasal lehetnek
virusok
bakrteriumok
es a szellemek
#23 adodik minden
eleg erthetetlen lett...
netan igy:
adodik minden egyeb torvenyseruseg
mert maga a karma nem minden csak egy "fotorveny"
@23:
- Amikor a kutyám végigfut a parkettán, mindig olyan fura, kopogó hangot hallok.
- Biztos a karma.
- Á, én nem hiszek ilyesmiben...
nincs akcio-reskcio? :P
NA!
Xy4 kerdezo!
Igen.
Semleges feltételes mód miatt. Már régen elfogadtam.
Ha bárkinek bármi kérdése van, írjon nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!