Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mind egyetlen egész részei...

Mind egyetlen egész részei vagyunk? Milyen gondolatok ébrednek benned, ha ezt elfogadnád?

Figyelt kérdés

Zoltánkvantumfizikus kérdése:

Ha tanulmányozod a mágikus tanokat, az ősi tanítások, filozófiák egyetlen közös motívuma, ami még a vallásos & pogány "pozitív" sátánista ideológiákban is közös, az pedig az, hogy mindannyian létező élőlények, emberek egy egész részei vagyunk.

Newton 3. törvénye az akció reakció azt mondja ki, hogy ha egy anyagi testet erőhatás éri egy másik testtől vagy mezőtől, az azzal ugyanolyan nagyságú, de ellentétes irányú válaszerőt fejt ki. Ez a fizika alaptörvényei egyike, mely mindig igaz. Ismerős a karma ? Ok és okozat : amit az ember másoknak okoz, azt kapja vissza. Ez minden spirituális, vallásos, pogány, ősi filozófia szerves rész, ha másban nem is ,de ebben egyetért az összes.

A karma törvénye, pont azt jelenti, hogy mind egyetlen egész részei vagyunk. Senki sem különbözik ettől az egésztől, hisz ha egy rendszer részei vagyunk a részeink azonosak. Ez teljesen azonos Newton törvényével, mert az az energia megmaradás miatt igaz, hiszen nem vész el energia a világból mint rendszerből, ezért lesz mindig reakcióerő, ugyanígy a világban a karmában is mindig lesz következménye a kiváltó hatásnak.

Ezt a felismerést, miszerint mindannyian egyetlen egész részei vagyunk ide látogató millió, milliárd éves fejlődésen átesett fajok tanításaiban is lejegyezték emberek, akik olyan monumentális építményeket emeltek, melyet ma sem tudnánk, épp ez bizonyítja hogy itt jártak. Ők többet tudtak, mint a mai tudomány. Miért is ne lehetne igazuk?

A mai modern kvantumfizika is kezdi ezt az utat tapisgálni. A materializmus valójában egy téveszme, nem állhat minden anyagból, hisz annak építőkövei energia rezgések, anyagtalan mezők melyek rezegnek. Úgy tűnik, hogy az anyagi világ illúzió csupán. A lélek létezik és annak a törvényei : ne tegyél rosszat senkivel, mert azt magaddal teszed, mert mindannyian egyek vagyunk.

2016. máj. 7. 13:03
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Hermetika. 7 tètel 7 igazság ès 7 lehetősèg.
2016. dec. 29. 16:17
 32/43 anonim ***** válasza:
25%

Kb annyi jut eszembe rola, hogy minden ember potolhato.

Azaz kb ugy festünk mint egy hangyaraj. Mindenkinek ugyanazok a gondjai celjai csak ezerfelekeppen megfogalmazva, de kb az eletbenmaradast szolgalja es ennyi.

Ha egy kipurcan, jön másik. Egyetlen egy egyed önmagában egy nagy semmi. Az egesz emberiseg egy ugyanazon colonia.

2017. okt. 10. 19:02
 33/43 anonim válasza:
24%

Szerintem mindenki sorsa meg van előre írva, ezért nézem horoszkópot online. Minden egyes nap, mert én ebben hiszek

[link]

2018. szept. 22. 23:45
 34/43 anonim ***** válasza:

szerintem meg ennek szomplán evolúciós okai vannak. mint a zebrák vagy a madarak vagy a hallabdák. ha egy menekülni kezd, birkaként követi a többi, még akkor is, ha igazából nem is történt baj. ez az akció-reakció elv. túlélés valahogyan. és a nagy tömegben elveszni és nem áldozattá válni könnyebb, mint egyénként menekülni. csak az emberek élete már nem a menekülésről szól, habár az ösztön még ott van. csak már komplikáltabb a helyzet.

ha valaki azt mondja, hogy zuhan a tőzsde, mert mesterséges csökkenést akar generálni (a húzó erő + a "támadó") akkor pánikba esik a többi birka és eladja a részvényeket. puff, máris megvolt a reakció. ennyi.

2018. nov. 25. 16:29
 35/43 anonim ***** válasza:
5%

Azelőtt is elfogadtam, hogy lényehileg megértettem volna. Aztán sok rétegben jött a megértés. Emlékszem, mikor egyszer gondolkodtam/meditáltam, és egy nagyon eufórikus, meghökkentő, pozitív egyedül/mindnkivel levő érzésem volt, amit úgy manifesztált az elmék szavakká, hogy én vagyok az egyetlen isten, az én tudatom teremtetett s teremtett mindent.

Jelenleg nagyon kellemes, olyan.. empatizáció a mindenséggel érzés. Ahogy ezt írom, szeretek mindenkit, aki olvasni fogja, mintha én ülnék a gép előtt, mint egy másféle önmagam..., ami hát igaz is.

Te! Te én vagy! Én is te vagyok, ahogy te is, csak más torzításban. Szeress magunk.

2019. máj. 20. 21:39
 36/43 anonim ***** válasza:

Ui: a szöveget nem olvastam el.

Minden egy, így minden nézőpontból magyarázható isten( te is én is).

Ha úgy alakul, hogy vallást alapítok, minden nézetű, gondolkodású, tudású, elvű, stb ember tud majd vele azonosulni, méghozzá maximálisan.

2019. máj. 20. 21:41
 37/43 anonim ***** válasza:

Mondjuk, hogy egyek vagyunk. De akkor mi értelme az identitásnak? Mi értelme a tökéletesedésnek? Annak, hogy mindenki ugyanolyanra tökéletesedjen és újra egy legyen? Ha az Egy amúgy is kezdettől tökéletes?

Összességében én egy feleslegeskörnek tartom ezt.

2019. júl. 23. 13:48
 38/43 anonim ***** válasza:

"De akkor mi értelme az identitásnak? Mi értelme a tökéletesedésnek?"

Ezek jó kérdések.

Az identitás (pontosabban elkülönülés) kell ahhoz, hogy tapasztalni tudjunk, a tökéletesedés pedig talán ahhoz, hogy egyre finomabb minőségben tudjunk tapasztalni.

2019. júl. 23. 14:16
 39/43 anonim ***** válasza:
Az ember alapvetően két dolgot tehet: vagy hallgat arra, amit a szíve súg, vagy próbál úgy tenni, mintha nem hallaná. Az embernek sokszor könnyebb úgy tennie, mintha nem hallaná meg önmagát; lerázhatja magáról a szorongást, elhessegetheti magától lelkiismerete hívását, rendre visszamenekülhet a hétköznapok önmagát felejtő holdkórosságába, mindújra visszasüppedhet a hétköznapok monotóniájába, a világ ismerős fecsegésébe és káprázatába. De ha az ember folyvást így tesz, akkor elveszíti a maga legsajátabb életét. És az idő lejár, a lehetőség elmegy. Az ember pedig végül visszatekint és látja: nem az lett, ami lenni akart. Nem ott élt, ahol mindig is szeretett volna, és nem úgy. Nem azzal a nővel vagy férfival, nem azt a hivatást űzve, és így tovább. Elvesztegette a létet, elvesztegette a lehetőségét, hogy önmaga legyen. Mert gyáva volt szívből élni, és mert a kezeivel betapasztotta a fülét, amikor a csend óráiban a szíve szólította, vagy mert éppenséggel teljesen belesüketült a világ lármájába. Könnyebb volt a hétköznapok sodrásával vitetnie magát, könnyebb volt az éppen szembe jövő lehetőségeket választania, és a világ elvárásaihoz igazodnia.
2019. szept. 8. 18:16
 40/43 anonim ***** válasza:
Nem része vagy az egynek, hanem te vagy az egy egész.
2020. ápr. 12. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!