Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mind egyetlen egész részei...

Mind egyetlen egész részei vagyunk? Milyen gondolatok ébrednek benned, ha ezt elfogadnád?

Figyelt kérdés

Zoltánkvantumfizikus kérdése:

Ha tanulmányozod a mágikus tanokat, az ősi tanítások, filozófiák egyetlen közös motívuma, ami még a vallásos & pogány "pozitív" sátánista ideológiákban is közös, az pedig az, hogy mindannyian létező élőlények, emberek egy egész részei vagyunk.

Newton 3. törvénye az akció reakció azt mondja ki, hogy ha egy anyagi testet erőhatás éri egy másik testtől vagy mezőtől, az azzal ugyanolyan nagyságú, de ellentétes irányú válaszerőt fejt ki. Ez a fizika alaptörvényei egyike, mely mindig igaz. Ismerős a karma ? Ok és okozat : amit az ember másoknak okoz, azt kapja vissza. Ez minden spirituális, vallásos, pogány, ősi filozófia szerves rész, ha másban nem is ,de ebben egyetért az összes.

A karma törvénye, pont azt jelenti, hogy mind egyetlen egész részei vagyunk. Senki sem különbözik ettől az egésztől, hisz ha egy rendszer részei vagyunk a részeink azonosak. Ez teljesen azonos Newton törvényével, mert az az energia megmaradás miatt igaz, hiszen nem vész el energia a világból mint rendszerből, ezért lesz mindig reakcióerő, ugyanígy a világban a karmában is mindig lesz következménye a kiváltó hatásnak.

Ezt a felismerést, miszerint mindannyian egyetlen egész részei vagyunk ide látogató millió, milliárd éves fejlődésen átesett fajok tanításaiban is lejegyezték emberek, akik olyan monumentális építményeket emeltek, melyet ma sem tudnánk, épp ez bizonyítja hogy itt jártak. Ők többet tudtak, mint a mai tudomány. Miért is ne lehetne igazuk?

A mai modern kvantumfizika is kezdi ezt az utat tapisgálni. A materializmus valójában egy téveszme, nem állhat minden anyagból, hisz annak építőkövei energia rezgések, anyagtalan mezők melyek rezegnek. Úgy tűnik, hogy az anyagi világ illúzió csupán. A lélek létezik és annak a törvényei : ne tegyél rosszat senkivel, mert azt magaddal teszed, mert mindannyian egyek vagyunk.

2016. máj. 7. 13:03
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
14%
Jól is nézne ki kicsim, ha mind más egész részei volnánk...
2016. máj. 7. 18:28
 12/43 anonim ***** válasza:
80%

Ez a gondolat már régóta kerülget, talán 10-12 éves korom óta. Akkor még úgy fogtam fel a tudatommal, hogy egyszer majd (talán a "halálom" után) ráébredek, hogy voltaképpen csak én létezem, mindenki más is én vagyok, és magamnak játszottam színházat.

Ma, 20 év elteltével kevésbé ilyen egzakt és megfogható a gondolat, de jelen van. Törekszem arra, hogy ne engedjem befolyásolni tanítások és filozófikus nézetek által, mert ez annyira mélyen van, hogy csak az enyém. Azt szeretném, ha szép lassan kiforrna bennem, majd érne, mint a jó bor. És végezetül meg is tudnám fogalmazni azt, hogy mit jelent ez pontosan nekem.

2016. máj. 7. 22:59
 13/43 anonim ***** válasza:
27%

Bődületes ostobaság egy képzelt kvantumfizikustól. :D

Még csak megvetésemre sem érdemes.

*Con Troll elegánsan kilibben*

2016. máj. 7. 23:24
 14/43 anonim ***** válasza:
77%

12-es, egyszer a legjobb barátnőmtől megkérdeztem, ő tényleg létezik-e és van-e saját akarata, mert nagyon egynek éreztem magam vele.

Mikor felfogta, hogy komolyan kérdezem, kicsit kiakadt és onnan tudtam meg én is, hogy van saját akarata.

2016. máj. 7. 23:58
 15/43 anonim ***** válasza:
73%

Azt kérdezed, hogy mit gondolnék, ha elfogadnám, hogy mind egy nagy egész részei vagyunk?

Nyilván egy nagy egész részei vagyunk.

Onnan tudom, hogy volt spirituális élményem, amikor éreztem azoknak a fájdalmát, akiket megbántottam.

2016. máj. 8. 00:01
 16/43 anonim ***** válasza:
39%

"volt spirituális élményem, amikor éreztem azoknak a fájdalmát, akiket megbántottam."

Ezt együttérzésnek hívják és nem spirituális élmény.

2016. máj. 8. 01:06
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindannyian ugyanannak az egésznek a részei vagyunk, ugyanannak az egésznek különböző!! részei vagyunk. És így, együtt alkotunk egy egészet, belőlünk "gyúródik" össze olyanná, amilyen...

Persze, a környezetünk kihatással van ránk, de mi magunk is hatással vagyunk a közvetlen környezetünkre, ezért nem mindegy, hogy mit "adunk ki magunkból"! hiszen az előbb-utóbb visszahat ránk.... nem sorolom tovább!

Lehet, hogy rosszul látom, de itt az előző hozzászólók azon igyekeznek, hogy saját véleményüket elfogadtassák a másikkal, meg akarják győzni a másikat a saját nézetük igazáról,... Én úgy gondolom, mindenkinek igaza van, hiszen mindenki pontosan azt látja, pontosan azt érzi, amit életének adott szakaszában látnia, éreznie kell ahhoz, hogy majd azokon a "megtapasztalásokon" túljutva, előrébb tudjon lépni saját életében...

2016. máj. 8. 07:11
 18/43 anonim ***** válasza:
87%

"12-es, egyszer a legjobb barátnőmtől megkérdeztem, ő tényleg létezik-e és van-e saját akarata, mert nagyon egynek éreztem magam vele.

Mikor felfogta, hogy komolyan kérdezem, kicsit kiakadt és onnan tudtam meg én is, hogy van saját akarata."

Szerintem nem érted, meg nem is tudtam jól megfogalmazni.

Nyilván ez a gondolat kiindulásnak jó, mert az ember igen hamar megérti, 13-14 éves korára mindenképpen, hogy nem ő a világ közepe.

Azonban az egységérzés ettől nem múlik el, hanem átalakul. Innentől nehéz megfogalmaznom, hogy miért "egység" ez az élmény. Nagyjából most ott tartok, hogy a lényege az, hogy a sok különbözőnek tűnő ember valójában egy lélek, sok kis részre osztva, amelyből te, mint személyiség, egyszerre egy életet élsz meg. A tapasztalás azonban közös, te is beadod a közösbe a magadét, és a végén, "felébredve", rádöbbensz arra, hogy te ez a lélek vagy, nem pedig az az ember, aki voltál.

2016. máj. 8. 14:51
 19/43 A kérdező kommentje:

K: „Téveszme. A valóság nem ezt támasztja alá.”

V: Ez tipikus laikus gondolkodásmód. A valóság pontosan ezt támasztja alá, kezdve a modern kvantumfizikától az ultramodern fizikáig, de igazából a század eleji kvantumfizikában is megvannak a gyökerei. Többet kellene olvasni barátom !

*

K:” Mennyire részletesen fejtsem ki?

Nagyon nagyon nagyon sokat tudnék írni”

V: Köszönöm és megtisztelnél, ha mesélnél róla. Hátha más még képlékeny filozófiai utakon járva talál magának ösvényt. 

*

K:” A fő gondolattal egyet értek, mind egyetlen egész részei vagyunk. Már egy ideje elfogadtam ezt, már olyan rég, hogy nem tudnám miben változott meg a világnézetem, de talán olyan azóta, mintha felébredtem volna.”

V: Valójában minden ősi filozófia, vallás ezt a képet akarja történeteivel tudatunkba ébreszteni. Talán véletlen lenne ? :O

*

K:” Mindez a newtoni fizikából NEM következik, éppen ellenkezőleg! Itt egy egyértelmű anyagi törvényszerűség van, aminek meg kell történnie, az megtörténik, és pont. Nem morális szempontok, hanem puszta szükségszerűségek vezérlik, teljesen függetlenül az emberi moráltól. A morál csak egy absztrakció, nem befolyásol semmit a törvények szintjén”

V: Ozmium teljesen tévesen gondolkodsz, nagyon anyagiasan látsz mindent és szövegértelmezésed is rossz. NEM írtam, hogy a Newtoni fizikából következik, hisz abból nem is következhet, mert az anyagi testekre vonatkozik. Analógiát mutattam. Egy felsőbb rendszerből következik, melynek egyike a karma amit látunk a másik a Newtoni hatás-ellenhatás, de ez ugyanannak az elvnek a következménye.

Te anyagot látsz csak, de nem tudod a spirituális kapcsolatokat, jelenségeket értelmezni, mert az anyagi világot akarod bele látni és nem akarsz róla tudomást venni. Az amikor mást bántasz verbálisan vagy tettekkel, annak ugyanúgy meg lesz az ellenhatása, de nem csak fizikailag hanem a verbális bántalmazásnak is, csak azt te nem látod, ennek pszichológiai következményei lesznek és később más módon visszaszáll reád. Később lehet ő ugyanúgy fog a te közeledésedre reagálni, de ezzel nem ér véget a hatás, mert vannak finomenergetikai vonzatok is amit nem is értesz még.

Az a Newtoni törvénynek a lényege, hogy zárt rendszerben, amikor a rendszer egyetlen egész a hatás-ellenhatás mindig érvényesül és ezt látjuk mindenhol a világban, már karmikus szinten is, ez azt mutatja, hogy a világ egyetlen egész. Azaz minden gyakorlatilag egy, csupán mi ezt saját érzékeinkkel nem így látjuk, mert benne vagyunk !

*

K:” Kedvesem, én nem látom a magyarázatodban a karma és a fizika miért zárná ki egymást. Persze nem mondom, hogy a karma létezik, pont így, de szerintem nem csak fizikai, hanem szellemi és lelki, spirituális szinten is hatással vagyunk egymásra. Azért, mert ezt nem lehet számokkal leírni, gondolom azért csak érzed.”

V: A karma és az anyagi hatás-ellenhatás egy azon nem anyagi jellegű okra vezethető vissza, nevezetesen, hogy minden egyetlen összefüggő egész és mindenki a része

*

K:” Ha levágom a kezem, neked megmarad. Innentől kezdve nem vagyunk egyek. Ez nem illúzió.”

V: ez a tipikus laikus félreértelmezés. Gondod végig : ha levágod a kezed, azzal magadnak ártasz és a reakció hatása, az lesz hogy a tested aminek rosszat okoztál, rosszat fog visszaadni a lelkednek, mert nem fogod tudni a lelki szükségleteidet kielégíteni egyetlen kézzel. Ha ezt a társadalomra vetítjük, te mint értékes ember magadat csonkítod, kevesebb munkát fogsz tudni termelni a közösség számára, így nekünk is rossz lesz. Működik a karma, minden szinten !

*

K:” Ez a gondolat már régóta kerülget, talán 10-12 éves korom óta. Akkor még úgy fogtam fel a tudatommal, hogy egyszer majd (talán a "halálom" után) ráébredek, hogy voltaképpen csak én létezem, mindenki más is én vagyok, és magamnak játszottam színházat.”

V: Elég érdekes, hogy ez az elképzelés a tudatra ébredés utáni első elképzelések szoktak lenni, azaz szinte mindenkinek átfut gyermekkorában az agyán, értelemtől, képességektől, társadalmi szinttől függetlenül mindenkinek eszébe jut, ki emlékszik rá, ki pedig elfelejti.

Egy nagyon bölcs tibeti guru mondta, hogy a végső kérdések vagy olyan bonyolultak, hogy soha senki sem fogja megérteni vagy olyan egyszerűek, hogy mindenki számára evidensek gondolata lesz. A teremtő ugyanis mindenkinek ugyanazt a kaput nyitva hagyja

*

K:” Nyilván egy nagy egész részei vagyunk.

Onnan tudom, hogy volt spirituális élményem, amikor éreztem azoknak a fájdalmát, akiket megbántottam.”

V: teljesen igazad van ! Nekem meggyőződésem, hogy rengeteg ember jár tévúton, „köszönhetően” a média agymosásának és félő, hogy rossz irányzatok rabjai lesznek, melyek a félelmeik révén uralkodnak felettük (scientológia, yehova tanúi, hogy csak adott ember üdvözölhet stb), így mindenkinek meg kell mutatni a megismerés saját kibontakozása felé vezető lángot.

2016. máj. 31. 18:35
 20/43 OneEntity ***** válasza:
100%

Zoltán, én alapvetően egyetértek veled.

Viszont néhány dolog tossza a csőrömet.

„az ősi tanítások, filozófiák egyetlen közös motívuma...”

Ez a rész nem igaz. Ismerünk sok olyan ősi tanítást, filozófiát, melyben meg sem jelenik az egyetlen közös gondolata, a reinkarnáció pedig pláne nem. Az ilyen bulváros torzításaid, és a gyakori, szintén búlváros szóhasználatod („megdöbbentő”, „hihetetlen”, „elképesztő”, stb.) igazán hanyagolhatnád.

Amúgy jó lennél ezotérikus bulvárújságírónak, azok használnak ilyen kifejezéseket, és a fizikusi háttereddel még hitelesnek is tűnhetnél.

Egyébként minek kevered a fizikát meg a spiritualitást? A természettudományok a fizikai valóságot kutatják, a spiritualizmus pedig alapvetően egy érzelmi igényt elégít ki, még akkor is, ha sokan vagyunk, akik a spiritualizmus egyes nézeteit a legmagasabb szintű igazságnak tartjuk. A spiritualizmus és a vallás nem tudomány, hanem hit. Az más kérdés, hogy egyszer a jövőben elképzelhető, hogy a spiritualizmus nézeteit sikerül tudományosan is igazolni, és az is igaz, hogy sokszor a hit sokkal fontosabb, mint ami a tankönyvekben le van írva. De egy értelmes ember számára akkor is elég visszatetsző tud lenni, ha valaki keveri a kettőt. Szerintem ez nem használ az "ügynek", vagy szerinted igen?

„ne tegyél rosszat senkivel, mert azt magaddal teszed, mert mindannyian egyek vagyunk.”

Ez amúgy teljesen igaz. Azt gondolom, erre mutatott rá Jézus is, amikor azt mondta, „aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.”. A támadó gyakorlatilag önmagát támadja.

2016. jún. 18. 23:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!