Sátánisták : ti nem éreztek hálát Istennek, hogy megteremtette a Sátánt?
A sátánista írások szerint egy ponton egyezik az ő elméletük az összes teremtéstőrténettel. Mégpedig abban, hogy Isten teremtette a világot, aki jóságos volt. Ezek után persze eltérnek az utak. A sátánisták szerint Isten irígy lett az emberre, mert tudta azt amit ő, vagyis jót és rosszat és sátán megvédte ezek után az embereket és istápólja, amit ha elfogadsz és eladod a lelked sátánnak meghálál azzal hogy sikeres, és pénzel teli boldog életet kapsz, cserében a lelkedért, ami a pokolba kerül, ha meghalsz. https://www.youtube.com/watch?v=zzakoTVZlE0
Ezeket most hagyjuk. A lényeg, hogy sátán istennek köszönhető, az ő teremtménye. Ha isten nem teremti meg sátánt most nem lenne a vallásotok és lehet WOW-oznátok átkozódás helyett. Jó ez csak tipp. Én ehhez nem értek. De hogy is van valójában ? Nem mondtok köszönetet és hálát Istennek, sátánért?
ha letezne valamelyikojuk akkor Satan parti lennek
es amugy is
Isten unatkozik akkor menjen el jatszani a fiaval es ne teremtsen embereket azert hogy vegignezze azt hogy tonkre teszik magukat
es amugy is
Isten nem teremtette a Satant
a Satan azert jott letre hogy olyanoknak nyujtson vigaszt akiket elitelnek mert Isten elitelt
az Isten egy idiota kotsog aki nem teljesiti a feladait
pls
(:
Most ne vitatkozzunk azon, hogy ki teremtett kit... :D
Amúgy fogalmam sincs, de a "mostani" Sátánt ebben a formájában nem Isten teremtette, ő csak egy bábot akart a többi mellé, de ez nem jött be neki.
Amúgy tökmindegy. A biológiai létrejövetelmért felelős hím egyednek sem voltam hálás kicsit sem. Ez nem így működik. Jó, a teremtés kicsit más, de azért hasonló. Nem értem, miért kéne kifejezetten hálásnak lenni érte, de mindenki eldöntheti, hogy az-e, a sátánisták is. Ki mondta, hogy tuti nem hálásak? :D
S bár sosem merültem bele a sátánizmusba (szimpatikus a spirituális sátánizmus vagy mi a neve, de elég önfejű vagyok ahhoz, hogy semmilyen mások által krált vallást se kövessek - ami szerintem egy normális sátánistánál is alap kell legyen, mindössze szerintem a világképem közel állhat az övékéhez egyes pontokban), nem hinném, hogy jóságos Istenben hinnének.
Én a keresztények istenében (az a jóságos de azért kegyetlenül büntető, aki bábokat teremtett magának és berágott arra, akinek saját gondolata és akarata volt, pedig ő teremtette elvileg, tudhatta volna) tuti nem hiszek. Ez héber öregemberek gyermeki elképzelése a dolgokról, közöm nincs hozzá, ahogy az sem túl érdekes, hogy a sok héber mítoszból kiválasztottak egy csomaggal és szent könyvvé tették.
(Ennyit a keresztvízről, amit kaptam. De az csak víz, nem rontott rajtam semmit :D)
Spirituális Sátánista vagyok, megtagadjuk a keresztény istent, nem hiszünk benne. Sátánt tartjuk mindenek felettinek, a démonait pedig a pogány isteneknek, a keresztény és a modernebb vallások istenei szóba sem jöhetnek a hitünk szerint. :) A keresztény isten iránt nem hálát érzünk, hanem valamilyen szintű gyűlöletet, amiért bemocskolta urunk nevét. A Pokol pedig egy tökéletes hely a léleknek, én is szívesen kerülnék oda. Olyanra nem volt még példa, hogy valaki eladta volna a lelkét, olyanra már igen, hogy valaki odaadta volna.
Kicsit nézz utána legközelebb a dolgoknak, mielőtt ilyen feltételezéseket teszel. Vannak keresztény bibliára hagyatkozó Sátánisták/Luciferiánusok(vagy ahogy hívják magukat), de ők elenyésző számban vannak a Spirituális Sátánistákhoz vagy az ES-t vallókhoz képest, és valószínűleg maximum egy év alatt áttérnek ezeknek egyikére vagy ateisták lesznek.
A 6-os elég jól írta az övéket.
Az ES mondjuk merőben másabb, de lényegében magát a "jóságos" istent megtagadja. Nem ítéli el, vagy gyűlöli, a létezését sem tagadja, viszont nem ismeri el a tetteit és a róla kialakult világképet. Az ES egy nagyon összetett vallás, nehéz róla, szinte lehetetlen beszélni/prédikálni csak úgy a semmiből. Ezért is mondtam el rendszeresen (bár a legtöbben nem értették meg), hogy tessék konkrétumokra rákérdezni (ha már a kérdés is rossz, legfeljebb kijavítom, de legalább lesz egy támpont az ismertetéshez), és akkor szívesen válaszolok, segítek annak megértésében.
Üdv, egy ES-t valló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!