Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A meditáció rossz dolog? (Úgy...

A meditáció rossz dolog? (Úgy értem rossz "erőktől" származik?

Figyelt kérdés
Már nem tudom mit gondoljak...valaki szerint jó dolog és ajánlja, hogyha tudom csináljam, valaki szerint rossz dolog és nem "szabad" a saját érdekem miatt ilyen dolgokat csinálnom, emellett okkultizmus is...bár valamilyen szinten érzem, hogy ez nem jó dolog, mint például a varázslás és egyéb ilyen tevékenységek. Csak olyan válaszoljon, aki jártas a témában és értelmes visszajelzést tud adni! Köszi előre is.

#meditáció #varázslás #démonizmus #okkultiasztrálutazás
2015. aug. 21. 20:43
1 2 3
 11/23 Duenna ***** válasza:
100%

9-es kérdező!

Sajnos, a jelenlegi vallás (akármelyik) teljesen téves és hamis úton jár, legalábbis a meditációt illetően.

2015. aug. 22. 13:55
 12/23 Duenna ***** válasza:
A meditációnak pontosan az a lényege, hogy részt vegyünk általa az asztrál utazáson! Én azt javaslom, hogy ne hagyd abba, a meditációs asztrál utazással egy gyönyörű világba tekinthetsz be, nincs benne semmi ördögi, ahogy azt a vallás próbálja beállítani.
2015. aug. 22. 13:58
 13/23 Duenna ***** válasza:

A történelem folyamán néhány ember mégis átélhette

az önkéntelen asztrálutazás örömeit. Többnyire kellemes élményben volt részük, néhányan ellenben ijesztőnek találták.

Az ő beszámolóik nyomán terjedt el széles körben az a hiedelem,

miszerint a testen kívüli utazás félelmetes élmény.

Mi az asztrálutazás? Egyszerű dolog. Hátrahagyjuk a testünket,

oda megyünk, ahová kedvünk hajt, azután visszatérünk.

Platón vélekedése szerint a fizikai testben megélhető élet

mindössze bágyadt utánzata annak a létezési formának, amit

a testből kiszabadult lélek megélhet.

A huszadik század folyamán a testen kívüli utazás témája

rendkívül népszerűvé vált. A világ népességének húsz százaléka legalább egy testen kívüli élményt megtapasztal az élete során - állítják a tudósok. Tömérdek személyes beszámolót ismerünk a test elhagyásáról.

Az asztrálutazás képességének fejlesztése számtalan tekintetben

szerfölött hasznos lehet a számodra. Megtudhatod, mit

tartanak rólad az emberek. Választ kaphatsz a legvakmerőbb

kérdéseidre. Felkeresheted a barátaidat, a szeretteidet, láthatod, miként boldogulnak. Beutazhatod az egész világot, sőt mi több, a világegyetemet az otthonod biztonságából. Ide-oda cikázhatsz az időben. Ha asztrálutazói képességeid birtokában tetszés szerint útra kelhetsz, sosem unatkozol többé!

Az asztrálutazás legnagyobb eredménye sokak számára az

a bizonyosság, miszerint a szellem a test nélkül is létezik, más szavakkal: a halál nem az élet vége.

Ezért mondja azt a vallás, hogy rossz dolog a meditáció, mert ha megtanulnak a hívek meditálni, rájönnek, hogy a testi halál után, a lélek örökké él. Márpedig mind a vallás, mind az ateista-materialista felfogás azt hazudja, hogy a testi halál után nincs tovább élet, a lélek is meghal a test halálával! Nos, ez a legnagyobb átverése mind az ateista materialistáknak, mind a vallásnak!

2015. aug. 22. 14:16
 14/23 Fish1 ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jó dolog, hogy eljutottál odáig, hogy kilépj a testedből. Nekem az jön le, hogy megijedtél ettől (nyilván elsőre én is megijednék, a kilépésig még nem jutottam el, de egy furcsa felfelé szívó érzés már jelentkezik minden alkalommal), és ezért gondolod azt, hogy a meditáció rossz. Pedig nem rossz, és a vallások tényleg félreértelmeznek sok dolgot. Véleményem szerint úgy állítják be a dolgot, hogy a forrás és az ember közt csakis a papok a közvetítők, holott minden ember kapcsolatban áll a forrással, csak ezt igyekeznek elnyomni az emberekben úgy, hogy tévútra viszik őket. Ezért ellenzik a meditációt, mert olyankor közelebb kerülsz a forráshoz. Engem valahogy egyik vallás sem tudott meggyőzni, valahogy sosem éreztem teljesen hitelesnek a tanításaikat. A forrás pedig nem rossz erő.

Na, ez kicsit összevissza lett, de gondolom a lényegét érted :)

2015. aug. 22. 14:32
 15/23 Duenna ***** válasza:

14-es Fish1!

Tökéletes megfogalmazás! Kösz!

2015. aug. 22. 14:34
 16/23 anonim ***** válasza:
67%

"Beszélgettem egy keresztény barátommal, aki szerint ez az okkultizmushoz tartozik és teljesen egyet értek vele."

Itt van a kutya elásva. A kereszténység szerint minden rossz, aminek segítségével szabaddá válhatsz és fejlődhetsz. Az ő céljuk az, hogy a "nyáj" tagja legyél, szorgalmasan járj templomba, azt tedd, gondold, amit ők sugallnak.

Gondolkozz logikusan: ha netán megtalálnád a saját utad Istenhez, akkor mi szükség is lenne a keresztény papokra?

Mivel nyitott voltál a keresztény "barátod" sugalmazására, sikeresen elültette a gondolatot a fejedben, hogy mindez az "ördögtől" származik. Ez a módszerük, ezt művelik már a kezdetektől. Pár száz éve a "szeretet" vallásának képviselői még meg is kínoztak volna azért, ha belátod, hogy ilyen dolgokkal foglalkoztál...

De hogy visszatérjünk a kérdésre: milyen erőkkel kerülsz kapcsolatba a meditáció során?

Mivel a "virágoskerted" beszórták már gazmaggal, semmit sem ér számodra az én állításom. Ezért azt tudom csak javasolni, hogy keresd meg magad a forrást. Ezt természetesen meditációval tudod megtenni.

Annyit segítenék, hogy csak egy igazi erő van: Isten. A többi erőt te teremted magadnak, ezért volt aljas dolog, amit a "barátod" sugallt neked. A meditáció során vigyáznak rád, nem történhet semmi baj.

Az, hogy megijedtél az utazástól, az teljesen természetes dolog, még nem voltál felkészülve rá.

Sok sikert és ne hagyd magad gúzsba kötni a vallási dogmák által!

2015. aug. 22. 18:13
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A keresztények is meditálnak. A mély, minden külső hatást kizáró imádság is meditáció. Vallásos meditáció, ahol az elmélkedés tárgya isten. Az, hogy automatikusan ezotériával azonosítják, és lefujjogják az csak azért van, mert az átlag vallásos ember nem ismeri a fogalmakat. Még a saját vallásán belül sem.
2015. aug. 22. 18:52
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem.

A meditáció hasznos ilyen egyszerü.

Tőled szarmazik nem a gonosztol.

Először elkéne dönteni mi is a jo meg a rosz nem a keresztény butításban élni.

2015. szept. 2. 18:26
 19/23 homo ludensz ***** válasza:

Továbblépve a felületes ismerete a dolognak az ami egymás ellenében tünteti fel a vallást és a meditációt.

Az ima beszélgetés Istenhez de ha folyton folyvást beszélsz akkor magaddal vagy elfoglalva. A meditáció a csend és talán meghallod a csend "beszédét" mert a teljes kiüresedés ami a meditáció célja képessé tesz a csend közlésének a meghallására. Az ima és a meditáció a belső ember magába vonulása.

2015. szept. 24. 18:15
 20/23 anonim ***** válasza:
Még jo h nem egy jehovásat kérdeztél meg erről... Xd az már az ördög cimborájának is elmondott volna téged. Pedig a meditácioban semmi rossz nincs. Nincs mitől tartanod, de ha neked rossz érzéseid vannak akkor hagyd, mert erőltetni semmit sem kell.
2015. nov. 16. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!