A meditáció rossz dolog? (Úgy értem rossz "erőktől" származik?
9-es kérdező!
Sajnos, a jelenlegi vallás (akármelyik) teljesen téves és hamis úton jár, legalábbis a meditációt illetően.
A történelem folyamán néhány ember mégis átélhette
az önkéntelen asztrálutazás örömeit. Többnyire kellemes élményben volt részük, néhányan ellenben ijesztőnek találták.
Az ő beszámolóik nyomán terjedt el széles körben az a hiedelem,
miszerint a testen kívüli utazás félelmetes élmény.
Mi az asztrálutazás? Egyszerű dolog. Hátrahagyjuk a testünket,
oda megyünk, ahová kedvünk hajt, azután visszatérünk.
Platón vélekedése szerint a fizikai testben megélhető élet
mindössze bágyadt utánzata annak a létezési formának, amit
a testből kiszabadult lélek megélhet.
A huszadik század folyamán a testen kívüli utazás témája
rendkívül népszerűvé vált. A világ népességének húsz százaléka legalább egy testen kívüli élményt megtapasztal az élete során - állítják a tudósok. Tömérdek személyes beszámolót ismerünk a test elhagyásáról.
Az asztrálutazás képességének fejlesztése számtalan tekintetben
szerfölött hasznos lehet a számodra. Megtudhatod, mit
tartanak rólad az emberek. Választ kaphatsz a legvakmerőbb
kérdéseidre. Felkeresheted a barátaidat, a szeretteidet, láthatod, miként boldogulnak. Beutazhatod az egész világot, sőt mi több, a világegyetemet az otthonod biztonságából. Ide-oda cikázhatsz az időben. Ha asztrálutazói képességeid birtokában tetszés szerint útra kelhetsz, sosem unatkozol többé!
Az asztrálutazás legnagyobb eredménye sokak számára az
a bizonyosság, miszerint a szellem a test nélkül is létezik, más szavakkal: a halál nem az élet vége.
Ezért mondja azt a vallás, hogy rossz dolog a meditáció, mert ha megtanulnak a hívek meditálni, rájönnek, hogy a testi halál után, a lélek örökké él. Márpedig mind a vallás, mind az ateista-materialista felfogás azt hazudja, hogy a testi halál után nincs tovább élet, a lélek is meghal a test halálával! Nos, ez a legnagyobb átverése mind az ateista materialistáknak, mind a vallásnak!
Szerintem teljesen jó dolog, hogy eljutottál odáig, hogy kilépj a testedből. Nekem az jön le, hogy megijedtél ettől (nyilván elsőre én is megijednék, a kilépésig még nem jutottam el, de egy furcsa felfelé szívó érzés már jelentkezik minden alkalommal), és ezért gondolod azt, hogy a meditáció rossz. Pedig nem rossz, és a vallások tényleg félreértelmeznek sok dolgot. Véleményem szerint úgy állítják be a dolgot, hogy a forrás és az ember közt csakis a papok a közvetítők, holott minden ember kapcsolatban áll a forrással, csak ezt igyekeznek elnyomni az emberekben úgy, hogy tévútra viszik őket. Ezért ellenzik a meditációt, mert olyankor közelebb kerülsz a forráshoz. Engem valahogy egyik vallás sem tudott meggyőzni, valahogy sosem éreztem teljesen hitelesnek a tanításaikat. A forrás pedig nem rossz erő.
Na, ez kicsit összevissza lett, de gondolom a lényegét érted :)
14-es Fish1!
Tökéletes megfogalmazás! Kösz!
"Beszélgettem egy keresztény barátommal, aki szerint ez az okkultizmushoz tartozik és teljesen egyet értek vele."
Itt van a kutya elásva. A kereszténység szerint minden rossz, aminek segítségével szabaddá válhatsz és fejlődhetsz. Az ő céljuk az, hogy a "nyáj" tagja legyél, szorgalmasan járj templomba, azt tedd, gondold, amit ők sugallnak.
Gondolkozz logikusan: ha netán megtalálnád a saját utad Istenhez, akkor mi szükség is lenne a keresztény papokra?
Mivel nyitott voltál a keresztény "barátod" sugalmazására, sikeresen elültette a gondolatot a fejedben, hogy mindez az "ördögtől" származik. Ez a módszerük, ezt művelik már a kezdetektől. Pár száz éve a "szeretet" vallásának képviselői még meg is kínoztak volna azért, ha belátod, hogy ilyen dolgokkal foglalkoztál...
De hogy visszatérjünk a kérdésre: milyen erőkkel kerülsz kapcsolatba a meditáció során?
Mivel a "virágoskerted" beszórták már gazmaggal, semmit sem ér számodra az én állításom. Ezért azt tudom csak javasolni, hogy keresd meg magad a forrást. Ezt természetesen meditációval tudod megtenni.
Annyit segítenék, hogy csak egy igazi erő van: Isten. A többi erőt te teremted magadnak, ezért volt aljas dolog, amit a "barátod" sugallt neked. A meditáció során vigyáznak rád, nem történhet semmi baj.
Az, hogy megijedtél az utazástól, az teljesen természetes dolog, még nem voltál felkészülve rá.
Sok sikert és ne hagyd magad gúzsba kötni a vallási dogmák által!
Nem.
A meditáció hasznos ilyen egyszerü.
Tőled szarmazik nem a gonosztol.
Először elkéne dönteni mi is a jo meg a rosz nem a keresztény butításban élni.
Továbblépve a felületes ismerete a dolognak az ami egymás ellenében tünteti fel a vallást és a meditációt.
Az ima beszélgetés Istenhez de ha folyton folyvást beszélsz akkor magaddal vagy elfoglalva. A meditáció a csend és talán meghallod a csend "beszédét" mert a teljes kiüresedés ami a meditáció célja képessé tesz a csend közlésének a meghallására. Az ima és a meditáció a belső ember magába vonulása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!