Olvastam valahol:
"Zuhanó repülőn kevés az ateista!"
Olyankor még az ateista is fog imádkozni!
Nem.
Ha imádkoznék akkor max a Dahaka-hoz, és azért hogy ne töölje ki a létem a tér-idő koontíniumból (remélem jól írtam ez egy nehéz szó)
Nálunk lehet hogy nem láttál még BMW-t a templom előtt de az USA-ban vannak autós templomok és a parkolóban hallgatják végig a papot. Az hogy ha belenézel a Vidám Vasárnap tv. közvetítésbe bár a parkolót nem mutatja de nem csak csórók csápolnak a sorokban.
Szoktam imádkozni este elalvás előtt én is de sosem azt kérem hogy valaki fizesse be helyettem a csekket vagy vágja össze a tűzifát csak erőt kérek ahhoz hogy felvághassam. Nagyon téved aki arra gondol hogy majd más egy felsőbb hatalom eldönti helyette,megcsinálja helyette mert ez nem fog bekövetkezni ha reggeltől estig imádkozik akkor sem.Még a szerzetes rend is így mondja a reglamát: dolgozzál és imádkozzál.
Nagyon érdekes kérdés; épp a napokban gondolkodtam rajta, hogy lehet ,hogy én is imádkozom, amikor mondjuk késik valamelyik családtag, és elkezdek arról gondolkodni, olyanfélét mondogatni magamban, hogy "jaj, csak nehogy baja legyen, jaj,csak vigyázzon magára, jaj ,nehogy egy hülye átmenjen a piroson,és átmenjen rajta, stb."
Mellesleg egyetlen egyszer voltam mérges, amikor a férjem nem ért haza, amikorra kellett volna -mert mennem kellett volna, és elkéstem miatta- , és kiderült, hogy azért nem ért haza, mert elcsapta egy szabálytalan autós. Csoda, hogy nem lett komoly baja, kórházba vitték, röntgenezni, stb.
Szóval, szerintem lehet, hogy úgy is imádkozhatunk, hogy igazából senki konkréthoz, csak úgy általában a valószínűségszámításhoz, a véletlenek egybe nem eséséhez, ilyesmihez.
Persze ,tudjuk, hogy ez hiábavaló, de talán jobban érezzük magunkat; nem is tudom.
Szoktam. Az istenemhez erőért és kitartásért. De szoktam olyat is, hogy összeteszem a kezem, és gondolatban elmesélem a kis ügyes-bajos dolgaimat. Nem azért, mert tőle várom a megoldást, mert abban nem hiszek, hogy konkrétan beleavatkozna a dolgaimba. Hanem mert így elmondhatom valakinek, mi bánt, megkönnyebbülök, megnyugszom, úgy érzem, meghallgattak, anélkül, hogy valamelyik családtagot vagy ismerőst terhelném vele. Megvan nekik a saját bajuk is, ha valamiben nem tudnak segíteni, minek tegyem még a sajátom is rájuk?
És így végigfutott az agyamon, hogy Lucifer "Jehovához" meg Jushoz imádkozik :P Tudom, hogy csak "nickname", de akkor is vicces így végigmondva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!