Matematikailag bizonyították Isten (spirituális) létezését, matematikusok. Kérem, ehhez mit szólsz?
Isten létezésének kérdése több évszázad óta foglalkoztatja a filozófusokat és a teológusokat. Senki sem volt eddig biztos benne, hogy logikai alapon lehet bizonyítani Isten létezését. Úgy tűnik most pontot tehetünk Isten létezésének kérdésére.
Néhány hónappal ezelőtt két európai matematikusnak egy számítógépet, és az osztrák matematikus Kurt Gödel kapcsolódó tételét felhasználva sikerült matematikailag bizonyítani Isten létezését! [link]
Magyar nyelvű publikáció [link]
Christoph Benzmüller német és Bruno Woltzenlogel Paleo osztrák matematikusoknak most sikerült matematikai jelekkel ábrázolni a Gödel-axiómákat, majd egy erre a célra kifejlesztett, a logika szerint működő szoftver segítségével megállapították, hogy az axiómák nem tartalmaznak rejtett ellentmondásokat, és megerősítették a tétel igazolását. Fontos tudni, hogy a matematikai résztől eltekintve, Gödel bizonyítása nem teljesen új keletű, hisz az angol Canterburyi Szent Anzelm teológus és filozófus már a 11. században hasonlóan érvelt. Érvelése pedig az ókori görög filozófusok és matematikusok “visszavezetés az abszurdra” gondolkodáson alapult
angol eredeti tudományegyetemek(sic!) forrása
*
Tömören arról van szó, hogy amikor az alapfeltevéseket felállítjuk egy tudományterületen belül, azokba olyan valós dolgokat, tulajdonságokat, elvont tulajdonságokat társítunk bele melyből később a tudomány egész területét kidolgozva az eredményekből visszakövetkeztethetünk az alapfeltevéseink mibenlétére és újabb eddig nem sejtett dolgok derülnek ki, jelen esetben az, hogy Isten létezése is benne van ezekben. Hihetetlennek tűnik ?
"Mondtam, hogy bele sem olvastál... Brendel Mátyás matematikus."
Most olvastam el a hivatkozást utoljára [link] itt az van, hogy Műszaki Informatika szak, az nem matematikus szak, ha az lenne, akkor lenne matematikus. Én az ELTE-TTK-án végrztem fizikus vagyok, nem csupán autódidakta vagyok :-P
Számotokra ez sem világos, de leálsz vitatkozni, elemi fizikai ismeretek nélkül -.-
Egyébként pedig nem érdekel, ki matematikus, ki nem, mivel az érvek, a tudományos bizonyítások a meggyőzőek számomra, nem szeretem ezt a dedós stílust, hogy de én matematikus vagyok, de igen, az én bigyulám akkor is nagyobb beee:D Ez nem dedó. Többet nem válaszolok a gyépés beszólásaitokra.
""Nyugati" elmével még abba bele sem mertek gondolni, hogy mi van, ha már a Létezés lehetőségét is Isten agyalta ki...
Meg abba, hogy a valóságnak csupán egy része található a logikával megismerhetőség Okozati Óceánján innen..."
Van benne ráció ! A kvantumfizikában időben visszafelé haladó események is lehetnek, de azt nem tudjuk biztosan, hogy ezt csak matematikailag tartalmazza vagy esetleg fizikai tartalma is van-e
Van olyan kvantumértelmezés, melyben nincsen szabad akarat, döntéseink eleve elrendeltetettek, olyan is van, amelyben létezik szabad akarat, azonban a jövő máe wlwvw eldőlt. -> magyarázat : Szabadon dönthetsz, de mivel Isten mindent tud, így azt is mit fogsz tenni :-D
"Sajnálom azt az emberszebású egyemást amely matematikailag a karja bizonyítani Isten létét. Hülyegyerek,hát mihelyt kimondod a matematikát már elijednek. akkor aztán hogy bizonyítasz? "
Nekik sehogy. Azt tapasztaltam, hogy az embernek van egy védelmi filozófiája és azt akarja belelátni a világba, ha valami tőrténik, a butaságával gondolja, és azt erősíti meg magában. Szkeptikusok meggyőzhetetlenek :-D
Nem velük szeretnék beszélgetni, mivel értelmetlen, csak mivel idearrogánskodnak, ne higyje azt a laikus, nekik igazuk van. ennyi
"Nincs is rá szükség! Isten kézenfogva vezeti övéit. Úgy magyaráz,hogy az óvodás is értse. Ha akarja. Ha nem akarja,azért meg már ő felel "
Correnct. Isten azoknak mutatja meg magát, azokkal foglalkozik, akik kíváncsiak rá.Ezt magas értelmi szinten levő földönkívüliek mondták el.
"Gyanítom: a nagy bummot is azért találta ki az az izé... az a Naaagy nagy nagy tudós,hogy ne mondják már,hogy a Világot Isten teremtette. Észre sem vette,hogy adott a sz@rnak egy pofont,mivel az sem bizonyítható."
Azért találták ki, hogy az embereket a spiritualitás a magasabb szintű értelem keresésétől leszoktassák. Valamint több pénzt lehet kísérletekre pályázni :-P
A statikusuniverzumot több bizonyíték támassza alá http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5369..
"Szabadon dönthetsz, de mivel Isten mindent tud, így azt is mit fogsz tenni :-D"
Az a baj, hogy nem ismerjük igazán Istent, nem cselekszünk az Ő szolgálatában. Ha ismernénk Őt, és tetteink szinkronban lennének az Ő akaratával, és tudatában lennénk mind ennek, akkor feloldódna a különbség köztünk. Megszűnne az elkülönült Világunk által fenntartott dualizmus, ami elválaszt Tőle. Rájönnénk, hogy szabad akaratunk korlátlan...
De addig...
Ezen az úton egy ateista sosem fog tudni elindulni, és mégis azt hiszi, hogy szabad az akarata... Pedig csak érzelmei, logikája és intelligenciájának fizikai világra adott reakciói vezérlik kiszámítható életét.
Isten halott. /Nietzsche/
Nietzsche halott. /Isten/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!