Mit ad a Temple of th Vampire vallás?
Sokfelé olvasgatok róla, még az oldalukon is, de nem derül ki pontosan min alapszik. Ez egy olyan vallás, ahol energiavámpírokká nevelik a híveket? Ugyanis mint elfogadottan létező vámpírság (természetesen spirituális, okkult körökben, szkeptikus trollok kíméljenek) csak energiavámpírságról tudok. Vagy netán ez csak egy szimbolikus elnevezés, ugyanis örök életet ígérnek a híveknek? Van egyáltalán köze az energiavámpírsághoz, vagy csak én kevertem ide?
Én őszintén szólva, bár sok dologban hiszek a spiritualitással és az okkultizmussal kapcsolatban, elég nagy kamunak tartom ezt a vallást. Ugyanis olyasmiket olvasok róla, hogy valójában egy üzlet az egész, a hívek rengeteget költenek rá, hogy sok év múlva "halhatatlan vámpírokká" váljanak.
Nekem inkább ilyen önsegélyező csoportnak tűnik. Magyarul vedd át a vámpír filozófiát, és akkor az életben is sikeres leszel. Már nem a vérszívást meg a gyilkolást, dehogy. Hanem a magabiztosságot, törekvőséget stb.
Tessék, itt a lista a honlapjukról, amikre egy 1. szintű vámpír (váó!) csupa IGENnel válaszol:
1) A saját fejeddel szoktál gondolkodni, ahelyett hogy mások véleményét fogadnád el?
(2) Bízol a saját tapasztalatodban, akkor is ha mások nem értenek egyet veled?
(3) Úgy gondolod, hogy az élet olyasmi, amit érdemes élni, nem pedig egy végtelen teher?
(4) Ha megnyernéd a lottót, boldog lennél vagy bűntudatos?
(5) Többre értékeled a saját és szeretteid életét másokénál?
A vámpírtemplom természetesen különféle előnyöket ígér híveinek.
Úgymint:
Teljesítmény - Hogyan kezeljük az élet problémáit és legyünk sikeresek?
Barátság - Hogyan ismerkedjünk másokkal?
Önfejlesztés - Hogyan váljunk jobb emberré?
(Lol "energiavámpír" egyesek mennyi kevés gagyival is beérik...Ami engem illet, ha nem szívhatok igazi vért, nem ugrálhatok háztetőkön és nem esek szét a kereszttől (puszta sikongatás fizikai sérülés nélkül nem ér), akkor nem akarok hallni róla. :D Több ambíció, srácok!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!