Mi a különbség az ezotéria és az okkultizmus között? Illetve nem szorosan összekapcsolódva vallás és spirituális élmények hogyan függnek össze?
exo-steros Külső kör.
Vagyis van egy belső és egy külső
De a végcélja az hogy mindenki ismerje meg.
Okkult Rejtett
számtalan ok miatt lehet rejtett, de nem való mindenkinek a kezébe Sőt van ami egyáltalán nem való kézbe szerintem.
A második részre b@@@zzz, mi a kapcsolat a makaróni főzés és a tészták között? Úgy általában...
ezotéria=okkultizmus=vallás=tudomány= spirituális világ
"Ami ma okkutizmus, ezotéria, az holnap tudomány, holnapután pedig az életünk része"
Albert Einstein.
Kedves Első válaszoló!
Úgy látszik nem érthetően fogalmaztam meg a kérdést. A spiritualizmus mindenféle felsőbbrendű hatalom, szellem, azaz démoni. A vallás szerint viszont Isten létezik, ami nem összeegyeztethető a démonikus dolgokkal, sőt teljesen ellentmond. Tehát vagy vagy.
Összeegyeztethető a démonos dolgokkal, csak meg kell találni bennük a kapcsot. Így például Isten=Felsőbb Én, Jézus=Tanító/Mester (egyébként nem tartom többnek egy mai IGAZI tanítónál, akitől lehet tanulni), Sátán=Ellenpont, stbstbstb. A legtöbb spirituális dolog köthető, vagy összeegyeztethető a vallással. :)
A mai ezotéria meg hát... Nem célja ezeknek a kapcsoknak a megtalálása.
S. T'm./N
"A spiritualizmus mindenféle felsőbbrendű hatalom, szellem, azaz démoni. A vallás szerint viszont Isten létezik, ami nem összeegyeztethető a démonikus dolgokkal, sőt teljesen ellentmond. Tehát vagy vagy."
Egyáltalán nem értem, miért kell "démoni" jelzővel ellátni. A valódi spiritualitás, illetve a vallások lényege, mondanivalója (ha leásunk a mélyére) ugyanaz.
A vallás tulajdonképpen a spiritualizmus intézményesített változata, sok esetben sajnos megfosztva a valódi tartalomtól, azaz a sok fától nem látni az erdőt. Spirituális élménye ettől függetlenül sok vallásos embernek is van, amikor képesek meglátni az erdőt a maga teljességében.
" ezotéria=okkultizmus=vallás=tudomány= spirituális világ "
ezotéria=okkultizmus=vallás=áltudomány=spirituális "világ"
""Ami ma okkutizmus, ezotéria, az holnap tudomány, holnapután pedig az életünk része"
Albert Einstein."
Esetleg forrást, cikket, linket tudnál adni? Merthogy Einstein soha nem mondott ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!