Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van ma Magyarországon olyan...

Van ma Magyarországon olyan ember/csoport, aki valódi ősi vallás, tudás birtokában van? Ha igen, hogy találhatnám meg őket?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondoltam, hogy leszármazás alapján, szüleiktől "örökölték" a tudást, akik az ő szüleiktől, és így tovább, évszázadokon keresztül. Vagy esetleg más módon, de komolyan vehető (okkult/vallási) tudással rendelkeznek? Mert akikkel eddig találkoztam, azok elég nevetségesnek v komolytalannak tűnnek. Van valakinek ötlete, h kiket érdemes komolyan venni?

2013. szept. 14. 20:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
51%

nagyon fiatal lehetsz még.

de mivel ez egy troll kérdés, nem hinném, h sok értelmes válasz jönne rá.

szted, ha lenne is ilyen csoport, az világgá kürtölné h bármi ilyen tudás, v képesség van a birtokában??

aztán majd elviszik őket a sziájé vagy más szervek és kísérleteznek velük a paralaboratóriumaikban.

senki sem tud ilyenekről, és addig jó.

2013. szept. 14. 20:44
 2/30 Grielean ***** válasza:
87%
Még ha létezne is ilyen csoport, biztos majd itt a gyakorikérdéseken egy noname felhasználónak fogja felfedni kilétét ;)
2013. szept. 14. 21:04
 3/30 A kérdező kommentje:

#1 Miből gondolod, hogy fiatal vagyok? És pláne, hogy ez troll kérdés???

Lehet, hogy nem voltam egyértelmű -nem "para-képességekre" gondoltam... Hanem arra, hogy létezik ugye az "ezotériának" nevezett szerteágazó tanítások halmaza, ami manapság sajnos erősen felvizezett, össze-vissza baromságokat tartalmaz, divattá vált, és nem lehet komolyan venni. Ennek ellenére úgy gondolom (amiben persze lehet, hogy tévedek), hogy mindezek alapja egy valódi, autentikus tudás -az a mód, ahogy "a régiek" szemlélték a világot. A kérdésem arra vonatkozott, hogy ez a tudás a régi, tiszta formájában létezik-e még valahol?

Természetesen tudom, hogy nem fogják nagydobra verni a létezésüket. Nem is gondoltam, hogy "ők" fognak válaszolni :) Csupán abban reménykedem, hogy lesz valaki, aki érti, miről beszélek, és leírja a saját gondolatait, tapasztalatát -így esetleg tippet kaphatok, hogy merre keresgéljek...

2013. szept. 14. 21:16
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

Első jól leírta. Sámánoknál van olyan hogy szüleiktől öröklik, ez Mo-n is volt, még akkor is amikor a táltosok már nem voltak, de a javasasszonyok, füvesemberek tovább adták a tudást.

Amúgy igen vannak. De az biztos hogy nem itt gyakorikon fogod megtalálni. Ha valóban találkoznod kell velük akkor ők is megtalálhatnak. Nem tudom kikkel találkoztál, de rossz irányból közelíted a kérdést. Amíg így állsz hozzá valszeg tényleg csak kóklerekkel futsz össze.

2013. szept. 14. 21:27
 5/30 anonim ***** válasza:
Amúgy Molnár V. Józsefnek van pár ilyen előadása ilyen autentikus tudásról. Az is lehet hogy már te is találkoztál ilyennel, csak az ítélőrendszered rosszul működött.
2013. szept. 14. 21:30
 6/30 A kérdező kommentje:
#4 -köszönöm a választ. Lehet, hogy igazad van, sajnos, én is érzem, hogy nem vagyok a jó úton... De akkor hogy kellene hozzáállnom? Nagyon megköszönném, ha leírnád, szerinted miért vagyok rossz úton, és miben kellene változ(tat)nom!
2013. szept. 14. 21:36
 7/30 anonim ***** válasza:

kérdező!

most aztán körbemagyaráztad magad:)

mert a 3as válaszban kicsit már mást írtál, mint a kérdésedben, miután válaszoltunk rá többen is...akkor hogy is van ez?

amúgy ilyen embert, nem fogsz találni,max a tv2 mágusát délelőttönként.

2013. szept. 14. 21:57
 8/30 A kérdező kommentje:
#7 -sajnálom, ha másnak tűnik, én ugyanarra gondoltam mindkét esetben. Ha a 'leszármazás' dolog zavart meg: igen, úgy gondolom, hogy az a tudást lehet a legmegbízhatóbb, amelyik egy családban hagyományozódik tovább, ahol évszázadokon keresztül pontosan megtartják és továbbadják azt. Azt hiszem, talán ez az egyetlen módja egy ősi bölcsesség töretlen megőrzésének. (Ellentétben azzal, amikor egy modern ember a régi írások tanulmányozása során úgy dönt, ez tetszik neki, és megpróbálja 'feléleszteni' azt, a saját értelmezése szerint...)
2013. szept. 14. 22:39
 9/30 A kérdező kommentje:
A TV2 mágusával nem fogok találkozni, mivel már egy ideje nem nézek TV-t :) amúgy pont az ehhez hasonló lebutított, önjelölt "mágusokat" akarom elkerülni.
2013. szept. 14. 22:42
 10/30 anonim ***** válasza:

Táltosok vannak.

Vannak olyanok is akik elég magasan vannak és tudnak vinni, de nem hirdetik magukat. Esetleg rájuk találhatsz ha jó úton jársz.

2013. szept. 15. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!