Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van ma Magyarországon olyan...

Van ma Magyarországon olyan ember/csoport, aki valódi ősi vallás, tudás birtokában van? Ha igen, hogy találhatnám meg őket?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondoltam, hogy leszármazás alapján, szüleiktől "örökölték" a tudást, akik az ő szüleiktől, és így tovább, évszázadokon keresztül. Vagy esetleg más módon, de komolyan vehető (okkult/vallási) tudással rendelkeznek? Mert akikkel eddig találkoztam, azok elég nevetségesnek v komolytalannak tűnnek. Van valakinek ötlete, h kiket érdemes komolyan venni?

2013. szept. 14. 20:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
25%

"Ennek ellenére úgy gondolom (amiben persze lehet, hogy tévedek), hogy mindezek alapja egy valódi, autentikus tudás -az a mód, ahogy "a régiek" szemlélték a világot."

Kedves kérdező!

Talán örömteli, hogy van valaki, aki tartja valamire az ősök tudását, de hadd világosítsalak fel, hogy ezen a téren az ő tudásuk is csak babonákra alapul. Sokkal kevesebbet tudtak az őket körülvevő világról, mint a ma embere. Oks, tisztelni kell az általuk lerakott pilléreket, de felesleges misztifikálni azokat.

Utcsó, áruld el nekem, a táltosaidat ki a ménkű tanította?

2013. szept. 15. 11:59
 12/30 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Utcsó!

Elárulom, hogy nekem nincsenek táltosaim. Nem gyakorlom a táltos vallást és semmi közöm hozzájuk. A kérdésre válaszolva írtam ezt mert ez az ősi magyar világszemlélet.

Akik pedig ma Magyarországon magas tudatossággal rendelkeznek azoknak sincs semmi közük a táltosokhoz, sem a babonákhoz. Őket szintén magas tudatossággal rendelkező emberek tanították. Ennyi.

2013. szept. 15. 16:27
 13/30 anonim ***** válasza:
51%

Menj el Mongóliába, talán ott a mongol sztyeppéken még találsz valamit ami kielégíti tudáságyadat.

Itt biztos nem fogsz találni, mert ami itt van az csak kitaláció vagy legjobb esetben utánzat.

Azok már rég pihennek akik az ősi vallást követték.

2013. szept. 15. 21:45
 14/30 A kérdező kommentje:

Kedves Miquel!

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez ma a közkeletű nézet: a mai ember egyértelműnek veszi, hogy sokkal többet tud a világról, mint akik előtte éltek, hiszen "fejlődés" van... Én nem gondolom, hogy ez ennyire egyértelmű lenne. Érdemes ezen elgondolkodni:

" /.../ amit ‘kronológiai sznobizmusnak’ neveztem, vagyis a saját korunk szellemi atmoszférájának kritikátlan elfogadását, és annak föltételezését, hogy ami kiment a divatból, az szükségszerűen érvényét is vesztette. Meg kell vizsgálni, hogy miért ment ki a divatból. Megcáfolták-e valaha is (és ha igen, kicsoda, hol és milyen alaposan?), vagy pedig egyszerűen elmúlt, ahogyan a divatok elmúlnak? Az utóbbi esetben egyáltalán nem tudhatjuk, vajon igaz volt-e vagy hamis. Ha ezt meglátjuk, akkor rá kell eszmélnünk arra, hogy saját korunk is csupán egy ‘átmeneti korszak’, és ennek is, mint minden más kornak, bizonyára megvannak a maga sajátos illúziói. Valószínű, hogy leginkább azokban a széles körben elterjedt föltételezésekben bújnak meg, amelyek olyan mélyen áthatják a korszellemet, hogy senki sem meri megtámadni őket, és senkinek sem jut eszébe, hogy védelemre szorulnának."

(C.S. Lewis)

2013. szept. 15. 22:25
 15/30 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem csaladon beluli oroklodese, tovabbadasa az okkult tudasnak a 21. szadban mar nem jellemzo. Mas modon lehet tanulni, egyeni az ut, mesterre sincs szukseg, mindent sajat magunknak kell elsajatitani.

Itt az internet (angol tudas elony, mert a szinvonalas oldalak nem magyarul vannak) - ez a teoria resze.

A gyakorlati, praktikus resz pedig: kozvetlen kapcsolat a termeszettel, es a rengeteg, allando, rendszeres gyakorlas.

Velemenyem szerint az osi bolcsesseg birtokaban vannak/voltak pl. Szepes Maria, Wictor Charon, Hamvas Bela, Muller Peter.

2013. szept. 15. 22:30
 16/30 A kérdező kommentje:

#10-12:

Köszönöm a válaszod. Ha jól értem, azt akarod mondani, hogy a mai táltosokkal nem érdemes foglalkozni, nekik nincs valódi tudásuk/magasabb tudatosságuk?

De ezek szerint ismersz olyanokat is, akiknek van? Elárulnál erről többet is?

2013. szept. 15. 22:30
 17/30 A kérdező kommentje:

'Esetleg rájuk találhatsz ha jó úton jársz.'

Még mindig az a kérdésem, hogy hogyan járhatnék jó úton... :(

2013. szept. 15. 22:32
 18/30 A kérdező kommentje:

#13:

Miért pont Mongóliába? Komolyan gondoltad, hogy pont ott, vagy csak hasra ütés volt?

2013. szept. 15. 22:54
 19/30 A kérdező kommentje:

Sajnos ez is egy lehetőség, de remélem, nincs igazad, mert ez azt jelentené, hogy az ősi tudás gyakorlatilag kihalt.

Azt gondolom, nem véletlenül hívták ezotériának, azaz egy zárt körnek szóló tanításnak. Ha ez ma már az interneten terjed... nem, az maximum csak a felvizezett változata lehet. Most belegondoltam, hogy ha van egy ember, akinek sikerült elérni a valódi bölcsességet, olyan tudást, amit nem sokan képesek megérteni, akkor ezek után nekiáll ezt az interneten hirdetni?? Szerintem ki van zárva.

De ha mégis így van, mi alapján döntöd el, hogy melyek a hiteles tanítások?

"Szepes Maria, Wictor Charon, Hamvas Bela" -ezekben talán igazad van, na de Müller Péter?! hát nem tudom..

2013. szept. 16. 00:04
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy egy mai Sziberiai, Tuvai saman tudasat lejegyzik-e, filmszalagra veszik-e ?

De a szellemi alkemia fontos muveit meg lehet talalni a neten, kulonbozo elektromos konyvtarakban is, tehat szinte ingyen elerhetok, nem is kell megvenni. Peldaul a Rozsakeresztesek tanitasai - valamikor titkos volt, most barki szamara elerheto.

Mostansag ennek van itt az ideje, rendkivuli idoket elunk. De maar alig van akit erdekel, es meeg kevesebben akik ertik is. A neten a tomerdek bovlibol ki kell tudni valsztani az igazgyongyoket. Nem hirdetik, csak ott van, es akinek szuksege van ra, es keres, az megtalalja. De a konyvekbol kulonben is csak a teoriat lehet elsajatitani, a tapasztalahoz mindenki sajat maga jut, ezt a mester sem tudja atruhazni rank.

Erdekelne, hogy Muller Peterrol neked mi a meglatasod ? Nekem Kb.8-10 konyve volt a kezemben, es az intuiciom, a szivem es az agyam is IGENt mondott az olvasottakra. Az en szememben o egy nagy tudasu es tapasztalatu, bolcs, megvilagosult, beavatott ember.

2013. szept. 16. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!