Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van ma Magyarországon olyan...

Van ma Magyarországon olyan ember/csoport, aki valódi ősi vallás, tudás birtokában van? Ha igen, hogy találhatnám meg őket?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondoltam, hogy leszármazás alapján, szüleiktől "örökölték" a tudást, akik az ő szüleiktől, és így tovább, évszázadokon keresztül. Vagy esetleg más módon, de komolyan vehető (okkult/vallási) tudással rendelkeznek? Mert akikkel eddig találkoztam, azok elég nevetségesnek v komolytalannak tűnnek. Van valakinek ötlete, h kiket érdemes komolyan venni?

2013. szept. 14. 20:41
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

'Nem tudom hogy egy mai Sziberiai, Tuvai saman tudasat lejegyzik-e, filmszalagra veszik-e ?' -nem hiszem, hogy megengedné; ha valóban tud valamit, akkor azt valószínűleg csak a beavatottakkal osztja meg, nem pedig a nagyközönséggel.

'Peldaul a Rozsakeresztesek tanitasai - valamikor titkos volt, most barki szamara elerheto.' -gondolod te, én nem vagyok ebben biztos. Szerintem a titkos társaságok ebben Platónt követik -neki is rengeteg írásos műve fennmaradt, közben pedig azt tartotta, hogy a legfontosabb tanításokat nem szabad leírni, csak szóban adhatók tovább. Magyarul Platón lényeges tanításait nem ismerhetjük (mivel nem írta le), és ugyanez a helyzet -szerintem- a Rózsakeresztesekkel és egyéb titkos társaságokkal is. Persze lehet, hogy nincs igazam, de akkor még mindig ott a kérdés, h hogy értelmezzük? Biztos vagyok benne, hogy ahány ember, annyi értelmezés, amelyek néha homlokegyenest ellenkezőek is lehetnek.

'A neten a tomerdek bovlibol ki kell tudni valsztani az igazgyongyoket' -neked van erre valami módszered? Én is szeretném megtanulni, nagyon hálás lennék, ha megosztanád!

Ami Müller Pétert illeti, bevallom, nem sokat tudok róla. egy pár könyvébe beleolvastam, de nem bírtam továbbolvasni. Már bocsánat, de az volt a benyomásom, hogy szépen hangzó mondatokba csomagolja a nagy ürességet, ugyanazt mondja újra és újra, csak hogy el tudja adni magát. Persze tudom, hogy ennyiből nem szabad ítélkezni,lehet, hogy megváltozna a véleményem, ha tovább tanulmányoznám.

2013. szept. 17. 22:05
 22/30 anonim ***** válasza:
Gurukrol, mesterekrol, tanitasrol, spiritualitasrol szol a KUMARE cimu nagyszeru dokumentumfilm - erdemes megnezni, tanulsagos, elgondolkodtato. Pont ma lattam, es a temaba illik.
2013. szept. 17. 22:06
 23/30 anonim ***** válasza:
A táltosok [link]
2013. szept. 17. 22:20
 24/30 anonim ***** válasza:
Szóval ő egy táltos... És vajon ki adományozta neki ezt a címet?
2013. szept. 18. 14:22
 25/30 anonim ***** válasza:
őstáltos milliomos varázsitalkereskedő andrás :D
2013. szept. 19. 03:08
 26/30 anonim válasza:
Én ismerek táltosokat!!!meg olyan természetgyógyászt is aki valóban ért spirituális nyelven!Több olyan embert is ismerek de ők nem verik nsgydobra teljesen átlagos èletet élnek.
2014. jan. 28. 11:57
 27/30 anonim ***** válasza:

-Nincs. Sajnos a magyarság eléggé a ciklusa végén van.

Valószínűleg az összes nemzet a ciklusa vége felé jár ... bár némelyikbe sokkal több az erő, mint a magyarba.

Lehet, hogy a személy, a személyesség ideje van itt / jön el.

A másik: mechanikus eszközökön / közvetítőkön keresztül nem lehet valódi kommunikációt folytatni (mivel az információ és az energiák sokkal kevésbé áramlanak ilyen esetekben).

A nagy hazugságok (és közöttük az igazságmagvak) ideje van itt. Akinek van hozzá ereje, válogassa ki, hogy SZÁMÁRA mi igaz és mi nem.

Mert ez a mérték.

megértés > etika > képesség : és mindezeknek BELÜL kell kialakulniuk.

Minden ember egy csillag, a saját mikrokozmosza egén. Egyetlen csillag.

....

Axióma:

NEM KELL (ALAPBÓL) MEGÖLNI A MÁSIK (LÉTEZŐ) ÁLMAIT, MERT ÍGY SOHA NEM LESZNEK VILÁGGÁ.

Aki öl: megöletik. Ez a törvény és ez legyen a törvény.

2014. márc. 21. 22:58
 28/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagy mostanában..?

*

A 19.sz. bejegyzésedben

(2013.szent.16.00:04)

azt irod, hogy "...ki van zárva!"

Kélek, mondd el, bajon mit gondolsz ugyanerről ma..?

2021. aug. 9. 01:50
 29/30 anonim ***** válasza:
....vajon...
2021. aug. 9. 01:51
 30/30 A kérdező kommentje:

#28-29: Sajnos már egy ideje nem néztem vissza ehhez a kérdéshez, így csak most láttam a kérdésedet :D

De nagyon jó, hogy most visszaolvastam, segített végiggondolni, hogy mit is kerestem akkoriban, és miért vesztettem el kissé a lábam alól a talajt...

Ma már valóban kicsit máshogy látom a dolgokat, ahogy az várható is 9 év elteltével.. De először is tisztáznám: anno azért tettem fel a kérdést, mert kifejezetten a vágy motivált, hogy egy (fizikai, nem online) csoportot találjak, akikhez esetleg csatlakozhatnék. Most már nem tartom annyira létszükségletnek a csoportban való tanulást, sőt hajlok arra, hogy olyan csoport, amelyik "A valódi ősi tudást" hirdeti, valójában soha nem létezett, maximum egyesek világnézete közelebb állt ehhez, másoké nem annyira; de valószínű hogy mindegyikben megtalálható az igazságnak legalább egy "morzsája". És igen, az interneten is fellelhetőek ezek a "morzsák", mint ahogy minden másban is... az egyes embernek magának kell összerakni, ill. saját magán belül juthat el oda, hogy kapcsolatba kerül a valósággal/Istennel.

Hozzáteszem, azt az ötletet, hogy egy bölcs, nagy tudású mester a "megvilágosodás" elérése után elkezdje magát az interneten hirdetni, továbbra is nevetségesnek tartom. Ettől még mások hirdethetik (azt már nem gondolom, hogy megtiltaná), viszont aki hirdeti, az szinte biztos nincs ugyanazon a "megvilágosodási fokon"... tehát itt kell(ene) okosnak lenni.

Én pedig a magam részéről még mindig többre becsülöm a könyveket és a személyes kapcsolódást, mint a youtube videókat...

2022. máj. 18. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!