Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ateisták nektek mi a véleménye...

Ateisták nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nem támadásnak irom ezt a kérdést csupán kiváncsi vagyok.

Hivő keresztény ember vagyok de nem szűklátókörű mielött valaki egy bélyeget nyomna a hátamra.Szóval a kérdésem az lenne hogy nektek mi az álláspontotok,"hitetek" arról hogy mi van az élet után?Ha meghaltok szerintetek mi lesz?Nincs tovább,megszünntök vagy mi?Ha esetleg valami más akkor irjátok le nyugodtan nagyon kiváncsi vagyok erre.Persze nem csak az Ateisták irhatnak:).

2014. ápr. 3. 17:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm az érdekes infókat de van még pár kérdésem amit nem értek. Pl:mi az értelme szerintetek az életnek(aki úgy hiszi nincs tovább)ha úgyis meghalunk valamikor,ha azon indulunk el hogy nincs semmi az élet után akkor az nem igazságos mivel aki etiópiába születik és 4évesen meghal éhenhalásban annak ennyi?vége?befellegzett?nincs tovább vagy mi?Most hirtelen ezeket tudtam összeszedni még egyszer kiemelem hogy a kérdéseim/hsz-eim nem támadó jellegűek -azért irtom mert lehet hogy olvasva azoknak tűnnek- csupán szeretném megérteni azoknak az álláspontját akik nem hisznek a túlvilágban/nirvána/ujjászületés vagy bármilyen olyan dologban ami ad egy "új esélyt".
2014. ápr. 3. 19:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerü.

Nézz körül semmi sem igazságos.

A halál sem.

Akkor amikor elmúlunk,akkor miért lenne igazságosabb,vagy miért kapjunk ajándékba egy esélyt?

Sajnos semmi jel nem mutat erre.

2014. ápr. 3. 21:36
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Igen. Az élet nem valami nagy igazságtevő... Itt túlélés van. Nem egy rózsaszín felhőben, hanem a sokszínű világban élünk. Sajnos van, ahol a világ fekete(nem rasszizmus, hanem szinesztézia), és van, ahol kék(mármint boldog, békés).

Az életnek pedig nem kell, hogy értelme legyen. Erre egy nagyon jó válaszkérdés: Mi értelme van a férfi mellbimbóknak? Semmi különleges túlélési hasznuk nincs. A világ egy nagy verseny, a túlélésért, a dominanciáért. Nem kell, hogy értelem legyen, csak érvényesüljön a logikus fejlődés. Az embernél jelentéktelen a férfi mellbimbó, mert nem akadályoz a túlélésben, és talán még érzelmileg fontos is. De nem kell mindennek értelmesnek lennie. Itt a Carpe Diem logika lép életbe: ha nem kell értelemnek lennie, akkor az egyetlen fontos dolog, hogy úgy éljük az életünket, hogyha visszatekintünk, akkor érdemesnek, szépnek találjuk azt. Fölösleges stresszelni magunkat olyan dolgok miatt, amik lényegtelenek a boldogság céljából. Oké, a filozófiai szkepticizmust nem mindenki fogadja el, de mégis szerintem az a keserű, de mégis édes valóság. Nincs értelme a létünknek, viszont örüljünk, ha már van, és képesek vagyunk létezni. Azért vannak tulajdonságaink, hogy kihasználjuk azokat.

névte2en

2014. ápr. 3. 21:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Na utolsó.

Talán ez volt eddig az egyetlen nekem is tetsző,jó hozzászólás amit itt olvastam.

Megy az első zöldem.

2014. ápr. 3. 21:49
 15/21 A kérdező kommentje:
névte2en reméltem hogy te is benézel ide mert tőled csak értelmes válaszokat szoktam olvasni most is azt olvastam.Hmm elgondolkodtató de nem reménykedtek ti atisták abban hogy mégis van valami az élet után?Mert ez nekem olyannak tűnik mint a fejlesztős játékok amiket kis koromban játszottam.Mindig egyre jobb és fejletebb lett a kis emberkém de a végén mindig csalódott voltam.Mert mindig arra gondoltam hogy ennyi?Felfejlődtem a max szintre most már nagyon pro vagyok meg minden de hol a folytatás?Szóval nem akarok senkit meggyőzni vagy hasonlók de nem tudom hogy ti miért nem hisztek semmiben ami az élet után van?Na mind1 nem is lényeges igazán, kielégitőek voltak a válaszok köszönöm.
2014. ápr. 3. 22:05
 16/21 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy halál után a lelkünk át kerül egy olyan világba, ahol tudást és hatalmat szerezhetünk, de visszatérhetünk ide is szelemként vagy ha úgy döntünk, akkor újjászületünk. Bár az újjászületés lehet büntetés is.
2014. ápr. 3. 23:47
 17/21 anonim ***** válasza:

Újra kéne nyitni egy sokkal nagyobb diliházat.

Egyébként szellemeket a legjobban összeszedni temetőkben,erdőkben,kórházakban és kocsmákban lehet. :)))))

2014. ápr. 4. 10:15
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

"Hmm elgondolkodtató de nem reménykedtek ti atisták abban hogy mégis van valami az élet után?"

Fölösleges reménykedni. Attól az életem még nem lesz jobb. Sokan hozzák fel, hogy jobb, ha hiszünk a túlvilágban, mert ha odajutunk, akkor örülhetünk, ha meg nincs semmi, akkor lényegtelen lesz az egész. Én ezt az álláspontot azért nem osztom, mert mi van, ha nem a keresztény túlvilág, hanem mondjuk a reinkarnáció működik? Akkor a karma szemében sok rosszat cselekedtem, mivel elvakultan döntöttem. Ha mondjuk a görög túlvilág létezik, akkor az lesz a baj, hogy rossz istenben hittem. És a többi. Inkább az ezkre szánt időt áldozzuk annak, hogy jobban élvezzük az életet, és másoknak is élvezhetővé tegyük.

"Mert ez nekem olyannak tűnik mint a fejlesztős játékok amiket kis koromban játszottam.Mindig egyre jobb és fejletebb lett a kis emberkém de a végén mindig csalódott voltam.Mert mindig arra gondoltam hogy ennyi?Felfejlődtem a max szintre most már nagyon pro vagyok meg minden de hol a folytatás?"

Én az ilyen játékoknál kikapcsoltam az eszközt, és újat kezdtem el. A másikat már felfejlesztettem teljesen, minek bajlódjak vele. Nem kötődök annyira ezekhez a játékokhoz, ahogy az életemhez sem. Természetesen nincs kedvem meghalni, hiszen rengeteg befejezetlen tervem van, és a szeretteim sem nagyon örülnének a halálomnak.

" ti miért nem hisztek semmiben ami az élet után van"

Mert fölösleges. A testünkben semmi nem játszódik le, úgyhogy a gondolatainkhoz, az életünkhöz nem kötődhet(legalábbis az ateista felfogás szerint, most nem akarok senkit provokálni), így lényegtelen, hogy most mit csinálunk, mert ha esetleg lenne halál utáni élet, akkor sem lenne köze a jelenlegi életünkhöz.

A dicséreteket pedig köszönöm.

névte2en

2014. ápr. 4. 16:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek aki irt hsz-t , erdekes es elgondolkodtato volt mindegyik.A legjobban annak orulol hogy ertelmesen tudtunk "vitazni", ha valakinek van meg par terito gondolata -akar a keresztenyseg,ateizmus vagy netan a sajtizmus javara- azt kerem hogy irja le:) -telorol vagyok, remelem elnezitek-
2014. ápr. 4. 23:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Game Over screen
2014. ápr. 5. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!