Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, ateisták, mit jelent...

Hívők, ateisták, mit jelent számotokra a Szépség?

Figyelt kérdés

2014. márc. 15. 23:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A külső vagy a belső?

Egy külsőleg szèp ember külsőleg is tud taszító lenni, ha belül rohadt. A vonzó külső viszont megmarad külsőleg mocskosan is.

A nem igazàn szèp embert a belseje vonzóbbá teszi. De a szèpsèg egy kicsit ízlès kérdése is. Szàmomra nem lètezik àtlagos csak kevèsbe nekem való.

2014. márc. 16. 00:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Hívő vagyok, semmit se jelent.

Legalábbis a külső terén...max. annyira számít, h adni kell magára az embernek...tehát igénytelen ne legyen.

Belső terén annál többet.

Egyébként első hszel teljes egyet értek mindenben.

2014. márc. 16. 00:13
 3/13 anonim ***** válasza:
2es vagyok: az igénytelenség alatt nem a divat igényét értem, hanem az alapvető dolgokra, viszont azt tudni kell, ha vki ilyen, annak legtöbb esetben lelki gondjai vannak.
2014. márc. 16. 00:16
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Szépség?

A természet, az állatok, a tenger, a hósapkás hegyek, az egészséges rakoncátlan kisgyermek, a katicabogár.....

Mikor látom milyen gyöngéden törödik kicsinyével az állatmama... Amikor megölel a kedves rokon, kezet szorítok barátaimmal, amikor piknikezünk és nézzük este az újra és ujra fellángoló tábortüzet, énekelünk, nevetünk...

Nem értek egyet azzal a nézettel, hogy valaki csupán azért szép, mert külsöleg jól néz ki. Bár erre azért mindnyájan törekszünk, ez helyes. Illö frizura, elegáns szép öltözet, tisztaság, enyhe kellemes illat

/nem bírom, mikor 2 km távolságban elöbb jön az "illat"...majd azután sokára az illetö/

De egy embert akár férfi, akár nö, a jelleme, a viselkedése az ami igazán széppé tesz. Lehet valaki nagyon vonzó szépség, de csak addig míg ki nem nyitja a száját. Ha buta, csúfolkodós, gögös, beképzelt.... akkor FUJJ

Katy

2014. márc. 16. 07:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Számomra szép az, ami nekem tetszik. Ez lehet férfi, nő, egy tárgy, a természet valamilyen megnyilvánulása, egy kép, vagy bármi. Ateista vagyok.
2014. márc. 16. 11:18
 6/13 anonim ***** válasza:

A szépség (igen, kisbetűvel írjuk) teljesen szubjektív. Nekem az a szép, amit szépnek találok. lehet úgy is, hogy mások éppen nem találják annak. Különböző formában, méretben, jelenségben nyilvánulhat meg.

Ezt nem lehet megfogalmazni, úgyis tudod, hogy milyen az, amikor számodra valami szép. Mindenkinek más.

2014. márc. 16. 14:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk meg lehet próbálni gyártani hozzá egy kémiai (genetikai) egyenletet :D
2014. márc. 16. 14:44
 8/13 anonim ***** válasza:

A szépség egyfajta harmónia. Leginkább a szóban forgó szemlélővel, annak gondolatvilágával, szemléletével, belső tulajdonságaival való harmónia. Ezért lehet szép valakinek egy alma, egy állat, egy szín, vagy íz, esetleg egy gondolat. És egy igénytelen, magából kivetkőzött, gondolat nélküli, sivár lelkivilágú, az életet (a sajátját se) nem becsülő embernek akár a gyilkolás is.

A szépség mindig valaminek önmagunkhoz való viszonya, annak a bensőnkben való kellemes megélése. Szóval, amitől jól érezzük magunkat.

2014. márc. 16. 15:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Szép válaszok. :-) Tetszenek

Tulajdonképpen ezt is a szépséghez sorolnám

Katy

2014. márc. 16. 15:52
 10/13 nagylzs ***** válasza:

A szépség egy olyan dolognak a megtapasztalása, ami magasabb annál minthogy azt tudatosan föl tudnád fogni. Valamit mégis érzékelsz belőle. A szépség az azt megtapasztaló személy számára leírhatatlan, kifejezhetetlen, de érzékelhető.

A szépség egy nem tudatos fölfogás, és ha ez a fölfogás érzelmi síkon történik akkor érzésként éled meg. És bár ez a megtapasztalás legnagyobb erővel jellemzően érzelmekben jelentkezik, a szépség nem korlátozódik az érzések világára. Létezik fizikai szépség, biológiai szépség és létezik a gondolati szépség is.

A szép dolgok fölemelnek azáltal, hogy egy számodra föl nem fogható dolog irányába irányítják a figyelmedet (miközben nem tudod hogy az merre van). A szép megtapasztalása elősegíti a fejlődést.

Ha valamit képes vagy tudatosan fölfogni, akkor azt már nem szépségként érzékeled, hanem látod benne azt amit esetleg mások nem fognak föl.

A művész aki szépet alkot, olyat fejez ki amiről szavakkal, gondolatokkal ő sem tudja elmondani hogy mi az (nem tudatos rá). De megvan a képessége arra, hogy közvetítse mások felé azt, amit érzékel belőle. Az erre való képesség a művészi hajlam.

2014. márc. 16. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!