Ateisták nektek mi a véleményetek?
Nem támadásnak irom ezt a kérdést csupán kiváncsi vagyok.
Hivő keresztény ember vagyok de nem szűklátókörű mielött valaki egy bélyeget nyomna a hátamra.Szóval a kérdésem az lenne hogy nektek mi az álláspontotok,"hitetek" arról hogy mi van az élet után?Ha meghaltok szerintetek mi lesz?Nincs tovább,megszünntök vagy mi?Ha esetleg valami más akkor irjátok le nyugodtan nagyon kiváncsi vagyok erre.Persze nem csak az Ateisták irhatnak:).
Pont az történik, mint bármely élőlénnyel,pl.amit megeszel nap ,mint nap. Csak minket a kukacok esznek meg ,vagy megsütnek és hamuvá válunk.
Vagy úgy is fogalmazhatjuk ,hogy ugyanez lesz veled ,mint ami voltál 1700-ban. Semmi.
Akármi is van a halál után, az kiesik az anyagi világból, így nem lehet kutatni, kénytelenek vagyunk a hitre hagyatkozni, tudományos magyarázat hiányában.
Bizonyítva van az, hogy mivel az agy, leállása előtt rohamosan gamma sugarakat bocsájt ki, amik életszerű hallucinációkat idéznek elő, és belekerülünk egy álomba. Mivel ezt az álomszerű állapotot a gamma sugarak idézik elő, sok ember, akit visszahoztak a halálból, arról számolt be, hogy nem is érzékelte a halált, hanem úgy érezte, mintha egy másik világba került volna (fehér fény, Édenkert stb...). Mi van, ha miután a testünk minden porcikájából kiszáll az élet, ez az álom folytatódik? Persze mindez a valóságon kívül, hiszen a testünk néhány év alatt elrohad, hogy részt vegyen a természet körforgásában.
Sok ateista azt hirdeti, hogy a halál után megszűnünk létezni, és mindenki aki mást mond hülye, fél a valóságtól, mesékben hisz. De elfelejtik, hogy az ateizmus lényege pont a racionalitás, hogy ha valamit nem tudunk megmagyarázni, akkor készítünk egy logikus elméletet, amit vagy elfogadnak vagy nem. Ahogyan említettem, természetfeletti dolgokra nem lehet tudományos magyarázatot adni sem bizonyítani, így maradjon mindenki a saját nézeténél, és ne akarja tényként kezelni.
Az 5. válaszíró nagyon szép nézetét ovlashattam, tetszett. Bár kicsit hiányos az infó, mert attól, hogy halálunk előtt az agy gamma sugarakat bocsát ki, vagyishogy hallucinációk és "álom" lép fel, kizárja azt, hogy a halál UTÁN ez az álapot fennmaradna. Mert tudományos oldalról nézve maga a tudat az agy, a felfogás és a test minden létezője. (Ezzel azt állítom, hogy nincs lélek. A lélek maga a tudat, vagyis az agy funkciójának eredője)
De most, hogy az agy "meghal", az "álomnak" nincs hol megmaradnia, a gamam sugárzás hol okozna hallucinációt?
Tételezzük fel, hogy az agy meghal, vele a tuadt is, ezáltal az "álom" is. Így az egész lélek-dolog is. Tehát a halált tényleg úgy kell felfogni, mint a megsemisülést. A tudat megszűnik, a test elrohad. Megszűnünk létezni. Nincs tovább. (és egy magán véleményt ha megengednétek: a reinkarnáció a legnagyobb baromság, amit életemben hallottam)
Az igazi, vagy erős ateisták szerint semmi sincs a halál után, vagy max. annyi, amit a 4es is írt.
Nem értem, miért lett #3-as leszavazva. Én is ezt gondolom. A tudatunk, a gondolataink az agyi neuronok egymás közötti impulzusainak összessége. Ha az agy leáll, megszűnik a tudat. Olyan, mint mikor kihúzod a géped.
Kivéve, ha Mátrixban élünk és indítanak nekünk egy new game-et. :D
5-ös, sok ateista, de nem a többség. A többség egyenlőre nem is mondhatja ki, hogy ateista. Sőt, több pap is van, aki ateista nézeteket vall, de a családja és a barátai miatt kénytelen továbbra is kereszténynek mutatni magát. A szomorú ebben, hogy olyan vallásos országokban, mint az USA, ha valaki "coming outol", hogy ateista, a családja valószínűleg fertőzöttként fog vele viselkedni, és kiutálják. Szomorú ez, főként a mai "toleráns" világban.
Egyébként hármas vagyok, és még hozzáfűznék valamit a válaszomhoz: Ha nem is lehetünk biztosak abban, ami a halál után jön, biztos, hogy a test legfeljebb csak az enyészet áldozata lesz. A gondolataink is leállnak, az is biztos. Itt már szabadon lehet gondolkodni. Viszont ötös, lényeges dolog, hogy az az elmélet kellő bizonyítékokkal rendelkezik, vagy csak légbőlkapott valami, indokok, vagy alátámasdztások nélkül.
névte2en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!