Jahve & Sátán miért útálják egymást, hogy harcba torkollik a lelkekért?
Az Istenek miért háborúznak egymással, az ősi források szerint (Biblia,Clavbicula Salomonis,Védák,Upanisadok) stb ezeket végigrágtam a lelkekért, a Te lelkedért is kedves olvasó.
Miért nem csinálják azt az Istenek, ami a közgazdaságtanból reális lenne, hogy felosztanák egymásközt a picot. Béke lenne köztük és elosztanák a lelkeket, ki hova menjen.
Egyáltalán ha már egy Isten/sátán több milliárd lelket bírtokol (már meghaltak a világtőrténelemben ennyien) minek harcolni további milliókért, milliárdokért ?
Mit csinálnak ennyi lélekkel ?A tudomány szerint egy lélek 21 gramm, mégis mit kezdenek ennyi súllyal ? 21gramm szorozva 6 milliárd = sok !
Ezekre tudnál értelmes választ adni ? A modern közgazdaság alapelveinek fittyet hánynak a mindenttudó Istenek(Jahve/Sátán). lehet rossz a közgazdaságtan vagy valamit még nem tudunk?
Hülyeség az egész amiről beszélsz, itt nem arról van szó, hogy kinek van több lélek a kerekes szatyrába hajigálva.
Közgazdaság -.-' baze, ilyen verziót még nem hallottam, fájdalmas vagy. Még senkit nem bántottam itt, igyekeztem normális válaszokat adni, de te ezzel a szöveggel olyan szinten erőlteted az idiótaságot... Kibeszélt közgazdaság tanról, hogy ők ezeket azért gyűjtik mert? Ha felosztanák mi értelme lenne?
A sátán gonosz, Isten (Jahve, sátán-lucifer nem isten) pedig jó, egyik kínozza a lelket, a másik szereti azt. Azért küzdenek, mert Isten megvédeni szeretne, lucifer meg bántani, mert gonosz. Ennyi.
Nyelvtanilag sokat vitatott dolognak tűnik (általánosban és szakközépben mást-mást mondtak), de ha 1 istenről, beszélsz, mint mondjuk Jahve, akkor ő Isten, nagybetű viszont, ha görög istenekről beszélsz akkor kisbetű. Tehát az istenek háborúznának, nem az Istenek. - Tudtommal.
"6. Lőn pedig egy napon hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök.
7. És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.
8. És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő.
9. Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda: Avagy ok nélkül féli-é Jób az Istent?
10. Nem te vetted-é körül őt magát, házát és mindenét, a mije van? Keze munkáját megáldottad, marhája igen elszaporodott e földön.
11. De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, a mi az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtőlszembe téged?!
12. Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől."
-Jób könyve
Nekem nem úgy tűnik, mintha annyira utálnák egymást.
Még egy kis adalék:
"Az ószövetségi héber sátán név az Újszövetségben, valamint a Septuagintában is szerepel görög betűkre átírt formában. Az újszövetségben 36-szor található meg ebben a formában, a Septuagintában csak egy-két esetben. Határozott névelő nélkül általános értelemben jelöl ellenséget: 1Kir. 11:14,23,25-ben Salamon politikai ellenfeleit jelenti, a MTörv. 22:22-ben az Úr angyalát, aki ellenkezett Bálámmal, a Zsolt. 109:6-ban emberi vádolót. Határozott névelővel, „az Ellenség" formában személynévvé válik és a gonoszság fejedelmét jelöli. A Septuaginta azonban a legtöbb esetben diabolosznak fordítja, melynek jelentése vádló, rágalmazó. Az Újszövetség 33 esetben jelöli ezzel a szóval, ilyenkor határozott névelővel - a Vádló."
A lélek súlya nem 21 gramm, bemásolom egy korábbi hozzászólásom :
"Ez a legenda 1907-ből ered amikor dr. Duncan MacDougall hat végét járó beteget verbuvált össze, hogy lemérje a súlyukat haláluk után . A rendelőjében a betegek speciális ágyakon feküdtek, aminek egy keretén egy precíz hídmérleg volt . Azt fontos még hozzátenni, hogy direkt olyan haldoklókat keresett akik már erősen kimerültek voltak így a haláluk pillanatában keveset vagy egyáltalán nem fészkelődnek . A kísérlet után kezdte azt bizonygatni, hogy 21 gramm súlyveszteséget mért minden testnél . És itt is kezdődnek a problémák :
1# Egy hat főből álló csoport nem elég nagy mintavételi arány
2# Valóban az orvos kicsit meghamisította a kutatási naplót . A hat főből mindössze 1 veszített visszavonhatatlanul a súlyából, két eredményt kizárt a technikai nehézségek miatt, egy másik páciens pedig csak percekig vesztette el a 21 grammot utána visszanyerte a súlyt . Két másik betegnél pedig a halál után azonnal súlyvesztést jegyeztek fel, de percekkel később még több súlyt vesztettek .
3# A másik probléma az, hogy még ma is nagyon nehéz megállapítani a halál pontos pillanatát és hogy melyik halált értjük rajta : sejthalált, agyhalált, szívhalált, fizikai halált stb .
Összefoglalva nem hiszem, hogy ez a 21 gramm pontos eredmény, én inkább úgy hiszem hogy a lélek súlytalan . "
Amúgy Jahve és a Sátán ugyan az csak más a nevük :-)
OM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!