Ez milyen fajta köhögés? És mi válik be rá? Elalvás után menetrendszerint 25-30 perccel egy nagy köhögésroham 5-10 percen keresztül, ami kicsit fuldoklásba-öklendezésbe torkollik, miközben napközben hurutos a köhögés
Kisfiam és kislányom is produkálta ezt mostanában. Kaptak antibiotikumot, nyákoldót és antihisztamint.
Kisfiam 3 éjszaka után már nem fuldoklott a köhögéstől, teljesen rendbe is jött. Kislányomnál viszont kiderült, hogy komoly baj van. Hörghurut és kezdődőd tüdőgyulladás.
Akár hörghurut, akár asztmás érintettség áll fenn, a tüdőhörgőcskékben kórosan nyák termelődik. Lefekvéskor amikor vízszintesbe kerül a test, a hörgőcskék megtelnek folyadékkal, ezért a fuldokló köhögőroham.
Mindenképp fontos a levegő párásítása, ne legyen túl meleg a szoba, de orvos ellenőrizze a gyermeket, mert a köhögés okát meg kell szüntetni.
Fiam kiskorában asztma bronchiale gyanús volt, gyakran volt hörghurutja, a megfázás mindig lefele terjedt neki, ezeket mi is átéltük, de hál' Istennek kinőtte.
Volt hidegpárásítónk, szedtünk antihisztamint, rengetegszer hörgőtágítót, de a tünetek mindig javultak ha elvittük úszni és/vagy sókamrába.
A párásító készülék mellett egy sólámpa is jól jön az ágya mellé.
Nekünk is a doki mindíg esti zavaró,fuldokló köhögésre Sinecodot ír!
Illetve én is ilyenkor párásítok,citromfűolajat a legtöbbször mert az baktériumölő!
Még ezt is kipróbálhatod:
Az én kislányomnak is fél éve volt ilyen köhögése. Semmilyen nyákoldó, köhögéscsillapító nem segített amit a gyerekorvos írt fel.
Elvittem fül-orr-gégészhez és ő adott teljesen más gyógyszereket, inhalátort, és néhány nap alatt elmúlt. Ha nem mentünk volna el, lehet hogy még mindig köhögne.
Kisfiam amikor vízszintesben kezdett el köhögni,akkor mindkétszer hörghurutja volt. De orvos meghallgatja,akkor ő megmondja.
...és nálunk tiltotta a doktornő a párás levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!