Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért olyan a sors amilyen?

Miért olyan a sors amilyen?

Figyelt kérdés
Az ember azér született, hogy fejlődjön az életébe és később magasabb szinte lépjen, ehhez a tudás és a spiritualitás az út. De mindenkitől azt hallom, hogy a sors milyen igazságtalan vele, csak a rosszat méri. De, valóba miér ilyen igazságtalan a sors, hogy az ember kínlódik, nyűglődik egész életébe?
2013. febr. 10. 16:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

>Az ember azér született, hogy fejlődjön az életébe és később magasabb szinte lépjen, ehhez a tudás és a spiritualitás az út.

El sem tudod képzelni, hogy mennyi hibát, következetlenséget, naivságot és tévedést sikerült beleerőszakolnod ebbe az egyetlen modatba. Bravó!

2013. febr. 10. 22:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Viccesek vagytok :D
2013. febr. 10. 22:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha ez a bravó nekem szólt, akkor elmondanám, hogy én csak egy definíciót írtam, le, nem mondtam, hogy hiszek is benne Bravó! Amúgy meg nem egyetlen mondat bravó!
2013. febr. 11. 07:21
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem neked írtam, hanem a kérdezőnek, ha jobban megfigyeled, látod, hogy az ő legelső mondatát idéztem.

Másrészt a "bravó" igenis lehet önmagában mondat, de ha mondaton belül használod, akkor is kell elé vessző.

2013. febr. 11. 08:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Szükségtelen kiokítanod a helyesírási tudnivalókról, mert én magam is tisztában vagyok vele! A vessző csak véletlenül maradt le, és tudom, hogy a bravó önmagába is alkothat egy mondatot anélkül is, hogy te ezt tudatnád velem! De most ez lényegtelen volt. Ha nem az én mondanivalómba kötöttél bele, akkor nincsen probléma!
2013. febr. 11. 08:17
 16/17 Antimod ***** válasza:

"A felfogás, miszerint nincsenek véletlenek. Cselekvéséért tehát nem az ember, hanem helyzete, előírt sorsa felelős."

Az, hogy nincsenek véletlenek, illetve az embernek szabad akarata van, összeegyeztethető.

Gondolj bele: egy-egy "véletlen" lehet útmutatás, felismerés, meghatározott feladatba ütközés. Természetesen apró egybeesések miért ne volnának lehetségesek, de a "nagy" szinkronicitások aligha, főleg ha életutat formáló hatásuk van.

Mindenkinek van egy kijelölt (felsőbb szinten saját maga által választott) fejlődési útja, amit többé-kevésbé követnie kell (legalábbis érdemes). A "szabad akarat" is részben emiatt nem szabad, hiszen az itt megélt választásaid éppen a tágabb céljaid elérése miatt következhetnek be - legfeljebb nem tudatosan tartasz egy bizonyos, magad számára előre kijelölt irányba.

2013. febr. 11. 10:46
 17/17 A kérdező kommentje:
fussunk neki újra :-)
2013. márc. 4. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!