Szerinted az evolúció elérhet olyan szintekre, ahol
megvalósulhat a mozivászon?
Soha az életben nem lesz ilyen. Az evolúció nem azt jelenti, hogy tárgyakat leszünk képesek mozgatni az elménkkel, vagy gondolatot olvasni. Inkább az adottságainkra, a testünk változásaira érvényes az evolúció az elménk "fejlődésére" bár néha úgy érzem manapság már mindenfajta téren visszafejlődés van. :(
Az elménk fejlődése nem tesz minket mindenhatókká, senki sem tud ma sem tárgyakat mozgatni, gondolatolvasni. Mind csak mese habbal.
2012. máj. 30. 10:32
12/25 anonim válasza:
Kedves kérdező látom ,hogy a Hollywood evolúció híve vagy. A valódi evolúciónak nincsenek "szintjei" vagy hosszútávú céljai, mint például a telepátia vagy ilyesmi. Különböző élőlények különböző evolúciós nyomásokra reagálnak (éghajlat,élelemszerzés,ragadozók,társadalom,stb) és ezektől apró változások jönnek létre az egyedekbe (ide részletesebb magyarázat illene, de nem vagyok hajlandó részletezni, olvass róla wikipédián). Néhány szakértő szerint az emberi evolúció lelassult mert az ember nagyon sikeres élőlény túlélés tekintetében. Már nem hatnak ránk a régi evolúciós nyomások, mert befolyásolni tudjuk a környezetet tetszésünk szerint. Mellesleg jó-néhány "varázslótrükk" egyszerűen ellentmond a fizika törvényeinek abba a formába amibe előadják. A telepátiát meg ilyeneket agyba beépített bluetoothal meg lehet oldani, mint ahogy az egyik előttem író is már részletezte.
2012. máj. 30. 12:48
A Star Trek ben ábrázolt teleportálás lehetetlen . Nem tudál annyi kompjútert összehordani , hogy egy test minden egyes atomjának a helyét leírd . Valamint 7.-ben megtanulhattuk hogy az atomok mozognak . És ebből származik a baki . Minnél gyorsabban mozog egy test (jelen esetben az atom ) annál nehezebb leírni az állapotát . A körhintán körbe-körbe forgó lónak se tudod pontosan megmondani a pontos helyét . Valamint mérhetetlen sok energia kéne hozzá .
2012. máj. 30. 16:30
És a kérdésre válaszolva : Nem .
2012. máj. 30. 16:31
"Szerinted az evolúció elérhet olyan szintekre, ahol megvalósulhat a mozivászon?"
A mozivaszon mar megvalosult.
2012. máj. 31. 00:22
16/25 A kérdező kommentje:
Tom Benko, érthetetlen számomra, hogy hogy lehetsz ennyire g*ci buta.
"Kedves kérdező látom ,hogy a Hollywood evolúció híve vagy" - nem gondolod, hogy ez a te belemagyarázásod? Semmi ilyenről nem volt szó, még asszociálva se tudnék ilyen idiótaságot feltételezni a másikról.
Az evolúció pedig folyton meghaladja önmagát, már miért ne lehetne szintekről szintekre lépés? Nem úgy történt a szárny kialakulása sem, hogy a mutációk egyesével mentek végbe. Hisz mit kezd egy állat egy félig szárny, félig láb végtaggal? Így semmi értelme nincs az evolúciónak, elpusztulna. Az összes mutáció egyről a kettőre ment végbe. Pontosabban kellett végbe mennie.
Uránium: Annyi mindenre mondták már a történelem során, hogy lehetetlen... A repülésre is.
2012. jún. 3. 06:43
Kiscsillag, magadról beszélj így, mert te vagy az. Egyrészt nekem tulajdonítasz egy olyan kommentet, amit nem én írtam, másrészt a jelek szerint nem érted az evolúciót. Nos, van félig szárny, félig láb, nem is egy. Nincsenek szintek, csak folytonos átmenetek. Bár ezt majd, ha lesz biológiaórátok, megtanítják nektek.
2012. jún. 3. 22:28
19/25 A kérdező kommentje:
Na, ha ennyire okos vagy akkor a fizioszféra, bioszféra és nooszféra mik, ha nem egymásra épülő szintek? Ezek az evolúció legnagyobb szakaszai.
Ha így folytatod, pálmafa fog nôni az arcomon. Tudod, mi az az evolúció?
2012. jún. 5. 07:01
Kapcsolódó kérdések: